Een sporthorloge heren is erg handig als je regelmatig sport en het ook serieus neemt. Het is een speciale sport horloge die na het sporten een beeld geeft hoe je hebt gepresteerd. Ben je gaan trimmen/joggen of gaan fietsen dan geeft het de afstand aan. Ook kun je zien hoeveel calorieën je tijdens het sporten hebt verbrand. Bij sommige sporthorloges heren kun je ook een ultimatum plaatsen. Bijvoorbeeld je wilt per dag 6000 stappen maken. Elke stap die je maakt wordt bijgehouden door je horloge. Zo kun je aan je zelf ook uitdagingen opleggen en er beter aanhouden.

Zo kun je zien of je dagelijks je target hebt behaald. De afgelopen jaren is de sporthorloge heren ook steeds moderner geworden. Je kunt het namelijk ook synchroniseren met je telefoon. Een sporthorloge is dus speciaal gemaakt voor sportactiviteiten. Vaak zijn ze ook waterdicht en kunnen ze tegen een stootje. Wil jij graag een sporthorloge kopen? Dan geeft deze koopgids jou alvast een lijst van de top 10 sporthorloge heren.

Beste Sporthorloge Heren

Polar Horloge M400 HR – Sporthorloge – Met Hartslagsensor

Een sporthorloge is dus een handig middel om jou sportactiviteiten bij te houden. Je kunt zien wat je resultaten zijn en of je deze eventueel wilt verbeteren. De Polar M400 HR is een sporthorloge die met een hartslagband wordt meegeleverd. Dit is handig als je bijvoorbeeld een stukje wilt gaan trimmen. Het heeft een gebruiksvriendelijke achterzijde, zonder afdekrubber op de USB-poort.

De Polar M400 sporthorloge is een geavanceerd GPS-sporthorloge én smartwatch ineen. Het heeft ook een zeer snelle gps tracker en een ingebouwde activity-tracker. Hiermee kun je je dagelijkse activiteiten meten en ook je slaappatroon. Omdat de M400 een heleboel functies heeft kan het jou optimaal begeleiden tijdens het sporten. Je kunt de datum en afstand van je volgende sessie invoeren en een trainingsschema ontvangen speciaal voor jezelf. Op die manier kun je je persoonlijke record verbeteren. Het horloge wordt geleverd inclusief de Polar H7 hartslagband, maar heeft geen ingebouwde polssensor. De harstlagband is dus nodig om je hartslag tijdens het sporten te tracken. Een nieuwe functie die de M400 heeft is de smart notifications; vanaf nu neem je tijdens het sporten je telefoon op met de M400. Ook kun je  daarmee meldingen ontvangen van apps en social media wanneer je niet traint.

Deze horloge heeft dus een heleboel handige functionaliteiten voor sporters. Het geeft je de meest nauwkeurige hartslaggegevens en hartslagfuncties. Als je het koopt krijg je de hartslagband erbij. Verder komt de M400 in verschillende kleuren. Als je de Flow app installeert op je telefoon kun je contact houden met je trainer en andere sporters.

Specificaties:

Voordelen

Nadelen

Bekijk meer informatie & Prijs

Garmin Vivoactive 3 – Smartwatch

De Garmin Vivoactive 3 is een handige sporthorloge geschikt voor elke sportliefhebber. Het heeft 15 apps die van tevoren al zijn geinstalleerd. Deze zijn sportapps en zijn klaar om jou te ondersteunen en te begeleiden. Het komt verder ook met een GPS functie. Je ziet de locatie waar je op dat moment sport, de afstand die je hebt afgelegd en je tempo. Verder kun je met behulp van de Elevate™ polshartslagtechnologie  je fitness en stress level meten. Je krijgt hierdoor een overzicht in de wijze waarop je lichaam in verschillende situaties reageert.

De accuduur van deze smartwatch is een week. Bij de bestelling krijg je de oplaadkabel erbij en ook de handleiding. De verschillende sportapps helpen je bij verschillende soorten sport, denk maar aan zwemmen, hardlopen, cardio en zelfs yoga. Door de activity tracking functie worden al je gegevens vastgelegd tijdens het sporten. Na het sporten kun je dus je resultaten bekijken en zelfs verbeteren als je wilt. Dankzij polshartslagmeting worden jouw VO2 max (conditie) en dagelijkse stressniveau gemeten en bijgehouden. Op de kleuren touchscreen kun je alles aflezen, zelfs  in  het zonlicht.

Wat de Garmin Vivoactive 3 heel handig  maakt is dat de watch je niet alleen tijdens sportieve activiteiten maar ook door de dag heen kunt gebruiken.  Je ontvang meldingen op je pols van binnenkomende berichten en telefoontjes. Deze smartwatch is gemaakt van polymeer en roestvrij staal en is ook nog waterdicht. Ben je dus opzoek naar een stevige en handige smartwatch? Dan is de Garmin Vivoactive 3 een goed passend product voor jou.

Specificaties:

Voordelen

Nadelen

Bekijk meer informatie & Prijs

Samsung Gear Sport

De Samsung Gear Sport heeft een prachtig design en lijkt op een normale horloge. Met deze  smartwatch is het niet nodig om altijd je telefoon bij je te hebben. Met de smartwatch kun je namelijk bellen, berichten lezen en krijg je zelfs meldingen binnen van apps. Ook kun je gebruik maken van spotify op deze Gear Sport. Dankzij de spotify premium app voor de Gear Sport  kun je je favoriete liederen zetten op de Samsung smartwatch. Het is zelfs in offline modus te gebruiken voor als je geen wifi verbinding hebt.

De Gear Sport houdt bij hoeveel calorieën je binnenkrijgt en hoeveel je verbrandt. Daarnaast krijg je ook tips die helpen om je eigen gestelde doelen te behalen. Op je Samsung telefoon heb je ook de S Health app. Je kunt dus daarmee oefenen en de Gear Sprt kan je begeleiden. Je kunt kiezen uit meer dan 60 oefeningen. De Gear Sport is gemaakt van kunststof, is stofdicht en ook bruikbaar in/onder het water.

Je kunt de Gear S Sport tot 4 dagen gebruiken voordat je hem weer moet opladen. Opladen doe je door de horloge op het draadloze station te leggen. Het maakt gebruik van fast charging dus je hoeft niet lang te wachten voordat je het weer kunt gebruiken. Bestel je dit product dan krijg je erbij de horloge, draadloze oplader en de handleiding. Deze smartwatch is dus gemaakt voor de echte sportliefhebber.Het beschikt over speciale functies, waaronder een harstlagmeter en GPS en is verder ook nog waterproof. Een heel goed product dus.

Specificaties:

Voordelen

Nadelen

Bekijk meer informatie & Prijs

Polar M430 GPS Sporthorloge

De Polar M430 is alles wat je nodig hebt tijdens het sporten. Het heeft een GPS, is waterdicht en heeft verschillende functies die jou kunnen helpen tijdens het trainen. De ingebouwde tracker meet jou dagelijkse activiteiten zoals je slaappatroon. Het heeft ook een ingebouwde hartslagmeter, dus je hoeft geen aparte borstband te dragen. De M430 maakt gebruik van Polar’s zelf ontwikkelde optische hartslagmeting met een uniek algoritme, dat steeds verder geoptimaliseerd wordt. Je weet dus zeker dat je de meest nauwkeurige hartslaggegevens ontvangt.

Met de Polar M430 krijg je nog veel meer extra’s. Door de unieke trainingsfuncties krijg je tijdens het sporten begeleiding die jou kunnen helpen om je prestaties te verbeteren. Zo kun je dus regelmatig je conditie meten. Met de mobiele app Polar Flow kun je ook je activiteitsgegevens volgen. Train je voor een evenement of heb je een bepaalde afstand als doel? Het Running Program kan jou helpen om een persoonlijke trainingsschema te maken. Het houdt je voortgang in de gaten en past het programma voor je aan waar nodig is.. Ook zie je tijdens je run je verwachte finishtijd.

De maximale batterijduur gaat tot 30 uur in GPS low power modus. Met gebruik van GPS gaat de batterij maximaal 8 uur mee. Naast lopen is het horloge geschikt voor alle sporten. Je kan via Polar Flow uit meer dan 100 sportsoorten kiezen. Ook geschikt voor watersporten en zwemmen. Deze Polar M430 is dus te gebruiken door elke sporter. Door de verschillende functionaliteiten kun je je prestaties bijhouden en verbeteren als je daarvoor kiest. Een heel handige horloge dus.

Specificaties:

Voordelen

Nadelen

Bekijk meer informatie & Prijs

Polar M200 GPS Sporthorloge

De Polar Sporthorloge M200 is een waterdicht sporthorloge met optische hartslagmeting, geïntegreerde sporthorloge GPS,  dagelijkse activiteitsmeting en  gebruiksvriendelijke Polar trainingsfuncties. Het mooie van deze Polar sporthorloge is dat je de polsbanden kunt verwisselen in verschillende kleuren. Met de eigen Polar-technologie voor optische hartslagmeting heb je geen borstband meer nodig en ben je altijd klaar om te trainen. De GPS meet je snelheid, je route en ook de afstand. Daarna worden je dagelijkse activiteiten opgeslagen.

Er is zelfs een persoonlijke hardloopschema. Dit is handig als je bijvoorbeeld aan het trainen bent voor een marathon.  Met deze functie kun je heel eenvoudig volgen hoe efficiënt je loopt en het geeft een automatische score aan. Een hoge waarde geeft dus aan dat je harder kunt lopen, hoe hoger de waarde, hoe efficiënter je loopt.

Training Benefit vertelt je na je run precies wat het effect is van je trainingssessie.Deze motiverende feedback zorgt ervoor dat je precies weet welk effect je run op jouw lichaam heeft gehad. Ook kun je gebruik maken van trainingsweergaven. Je kunt je eigen snelheid vergelijken en verbeteren zelfs.  Via een trilfunctie houdt de Polar M200 je op de hoogte van inkomende oproepen, sms- en Whatsapp berichten, kalenderherinneringen en social media meldingen. Als je dat vervelend vindt kun je zelf kiezen welke meldingen je wilt ontvangen. Met een volgeladen batterij kun je met ingeschakelde optische hartslagmeting en sporthorloge GPS gedurende zes uur trainen. In de Polar Flow app kun je aan het einde van je training een samenvatting bekijken. Ook kun je deelnemen aan events en zelfs lid worden van een groep. Een heel handige sporthorloge dus.

Specificaties:

Voordelen

Nadelen

Bekijk meer informatie & Prijs

Huawei Watch 2 Sport – Smartwatch

De Huawei Watch 2 Sport lijkt in eerste opzicht op een normale horloge. Het  is voorzien van de meest moderne technieken en stelt je in staat je smartphone rustig achter te laten en toch altijd verbonden te zijn. Deze horloge geeft je persoonlijke real-time coaching, je kunt je favoriete muziek bespelen enhet heeft een GPS. Na de training kun je terugkijken omdat al deze data wordt opgeslagen en je kunt het gebruiken om je sessies te verbeteren.

De Huawei Watch 2 houdt je dagelijkse activiteiten bij zoals het aantal stappen op een dag. Verder houdt het ook je hartslag bij, je snelheid, je verbranding en zelfs je slaapritme. De accu van de horloge kun je gebruiken tot wel 40uur. Daarnaast meet de Watch 2 je hartslag continu via je pols en het aantal verbrande calorieën.

De GPS-functie die je locatie en route toont heeft wel invloed op de batterijduur. Deze Huawei Watch 2 is niet voorzien van 4G en het is niet mogelijk om ermee te bellen. Maar je kun wel meldingen binnen krijgen van social media, mailtjes en sms-berichten.  Bestel je de Huawei Watch 2 dan krijg je erbij: de adapter, oplaadkabel en handleiding.

Ben je dus opzoek naar een goede sporthorloge die al jouw sportactiviteiten kan bijhouden? Dan is deze Huawei Watch 2 Sport een goed product. Het heeft een lange batterijduur en de meest moderne technieken. Verder is de horloge stofdicht en kun je het ook gebruiken onder water. De Watch 2 Sport is dus je beste maatje tijdens het sporten.

Specificaties:

Voordelen

Nadelen

Bekijk meer informatie & Prijs

TomTom Runner 3 – Sporthorloge

Met de TomTom Runner kun je al je renprestaties bijhouden. Je ziet het aantal stappen die je hebt genomen, de tijd, de afstand die je hebt afgelegd en ook de calorieverbranding. Ook heeft deze horloge een ingebouwde GPS. Op die manier kun je dus altijd je weg terug vinden. Dankzij de multi-sport modus kun je ook de prestaties van andere sporten die je beoefent bijhouden. Per dag of per week kun je je doelen stellen. Dit is handig voor mensen die trainen voor een bepaald doel, bijvoorbeeld een marathon.

De batterij gaat wel 10 uren lange mee. In de racemodus kun je je eigen prestatie verbeteren. Met de intervalraining kun je je snelheid en je conditie aanpassen met sessies en afwisselen met rusten en bewegen. Ook is er een modus voor indoor training, die je kunt gebruiken op de sportschool of de loopband. Dit horloge heeft geen ingebouwde polssensor. Daarom is een hartslagband nodig om je hartslag tijdens het sporten te tracken. Een hartslagband wordt niet meegeleverd maar is wel los te verkrijgen. dankzij de draadloze synchronisatie kun je je sessie draadloos synchroniseren met je favoriete hardloopapps. Met dit horloge kun je ook trainen in het/ onder het water, omdat het waterdicht is. Met de auutomatische slaaptracking  weet of je de nodige nachtrust krijgt en meet je slaappatroon.

Tenslotte kun je de polsbanden ook verwisselen. Zo kies je een bandje die bij je stemming past. Door het ultraslank ontwerp  heb je het gevoel dat je trained met een lichtgewicht horloge. Speciaal ontworpen voor atleten die meerdere sporten beoefenen.

Specificaties:

Voordelen

Nadelen

Bekijk meer informatie & Prijs

Garmin Forerunner 35 black – GPS Hardloop horloge

Garmin is een van de grootste fabrikanten van gps-apparaten en is een wereldwijde marktleider als het gaat om navigatie. Garmin ontwikkelt sporthorloges en gps-apparatuur voor onder andere auto’s, vlieg- en vaartuigen. Ga je sporten of wil je gebruik maken van gps in de auto, dan kun je vertouwen op Garmin.

Met de Forerunner blijf je fit en kun je je prestaties delen. Het is een stijlvolle horloge die licht is van gewicht en eenvoudig te gebruiken. De horloge heeft een ingebouwde GPS en een hartslagmeting op de pols. Zo kun je dus zonder hartslagband om je borst rondlopen. Ook heeft de horloge een activity tracker en telt het aantal stappen en de verbrande calorieën. Het monitoren van het slaapritme en de slaapkwaliteit zorgen voor een voldoende herstel.

De Forerunner 35 is uitgerust met connected functies zoals smartphone meldingen, muziek beluisteren vanaf je pols en nog meer. Door middel van verschillende sportprofielen kun je je gewenste doelen behalen, intervaltrainingen volgen en wordt je gemotiveerd gehouden. Ook is er een hardloop/ wandel modus, de Forerunner 35 biedt alles wat je nodig hebt om jouw hardloopprestaties te verbeteren. Dit model komt in een zwarte kleur en heeft een ingebouwde polssensor. Het is gemaakt van silicoon en is geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

Ben jij dus opzoek naar een goede hardloop horloge? Dan moet je zeker de Forerunner 35 bekijken. Je kunt het makkelijk gebruiken, heeft verschillende handige functies en is heel licht om je pols. Met de activity tracker kun jij je dagelijkse sport activiteiten bijhouden en ook weer terugkijken.

Specificaties:

Voordelen

Nadelen

Bekijk meer informatie & Prijs

Garmin Forerunner 235 black/grey- GPS hardloop horloge

Garmin is een van de grootste fabrikanten van gps-apparaten en is een wereldwijde marktleider als het gaat om navigatie. Garmin ontwikkelt sporthorloges en gps-apparatuur voor onder andere auto’s, vlieg- en vaartuigen. Ga je sporten of wil je gebruik maken van gps in de auto, dan kun je vertouwen op Garmin.

De Garmin ForeRunner 235 is een hele goede sporthorloge. Garmin Forerunner 235 is het eerste sporthorloge van Garmin met hartslagmeting op de pols. Op die manier hoef je alleen je horloge om te doen en je kunt zo de deur uit gaan. Tijdens het lopen kun je  gemakkelijk je hartslag en hartslagzone aflezen. Op die manier kun je jezelf beter afstemmen op het juiste inspanningsniveau. Het horloge biedt ook een racetijdprognose en hersteltijd. Ook hoef je niet apart meer met je telefoon naar muziek te luisteren, dit kun je voortaan doen via de Forerunner. De Forerunner is ook bruikbaar tijdens fietstrainingen en zelfs geschikt om mee te zwemmen. Het is namelijk waterdicht. Je hoeft je ook geen zorgen te maken dat je berichten of oproepen mist. Deze zijn namelijk op het display van je horloge te zien

Ben jij dus opzoek naar een goede hardloop horloge? Dan moet je zeker de Forerunner 235 bekijken. Je kunt het makkelijk gebruiken, heeft verschillende handige functies en is heel licht om je pols. Je kunt hartslagmeting bijhouden en het synchroniseert met je telefoon. Ook is het niet alleen geschikt om te hardlopen, maar ook zwemmers kunnen er gebruik van maken. Een heel handige horloge dus.

Specificaties:

Voordelen

Nadelen

Bekijk meer informatie & Prijs

Fitbit Ionic – Smartwatch

De Fitbit is nog steeds de meest poplulairste smartwatch die er te verkrijgen is. Door zijn aantrekkelijke design en verschillende functionaliteiten kiezen veel mensen voor deze smartwatch. De Fitbit Ionic geeft je alle benodigde inzichten in je sportprestaties en geeft je zelfs persoonlijke begeleiding. Het heeft enkele motiverende apps en met de Fitbit kun je je prestaties bijhouden. Het is voorzien van een muziekspeler, je kunt ermee bellen en meldingen binnenkrijgen. In feite heb je tijdens het sporten je telefoon niet eens meer nodig. Met de verschillende display weergaves pas je de watch makkelijk aan op je persoonlijke voorkeuren.

Door de continue hartslagmeter kun je op elk moment van de dag bij al je activiteiten je hartslag meten, ook tijdens het slapen. Verder kun je met de ingebouwde GPS-sensor je fiets, wandel- en/of hardlooproutes bepalen en tegelijkertijd jezelf navigeren. Deze Fitbit meet je stappen, traptreden, hartslag, je verbranding en heeft zelfs een GPS. De accu gaat wel 5 dagen mee. In de doos komt de Fitbit Ionic, extra bandje & oplaadkabel met usb-aansluiting

Tot slot is de Fitbit Ionic Smartwatch waterdicht en kun je tot wel 50 meter diep mee zwemmen. De tracker meet ook jouw kwaliteit van slapen. Deze houdt de charge bij in de app op je smartphone. Zo zie jij hoe effectief je nachtrust was en geeft de Ionic aan hoe je die verbeterd. Daarnaast kan de Fitbit jou ook wekken door te trillen om jouw pols. Het verbaads dus niks dat de Fitbit een van de bekendste smartwatches is van deze tijd.

Specificaties:

Voordelen

Nadelen

Bekijk meer informatie & Prijs

Meer informatie sport watch heren

Een sporthorloge mannen is een handige manier om te meten hoe je hebt gepresteerd tijdens het sporten. Of het nou gaat om de gereden afstand om te zien hoe ver je gefietst bent of om te zien hoeveel calorieën je hebt verbrand, een sporthorloge geeft je meer inzicht en je kunt het bijhouden. De afgelopen jaren zijn er steeds meer producten op de markt gekomen waarmee het mogelijk is je activiteiten per dag te meten. Zo zou je je smartphone kunnen gebruiken om je dagelijkse hoeveelheid stappen te tellen. Wil je nou iets accuratere metingen dan zou je ook een activity tracker kunnen dragen.

Waarom een smartwatch?

Je vraagt je misschien wel af waarom je een sporthorloge zou moeten aanschaffen. Vele smartphones beschikken zelfs over een sportapp ( S Health van Samsung) waarmee ze hun sportactiviteiten kunnen tracken. Echter kan het onhandig zijn om met je telefoon te sporten. Het kan uit je broekzak vallen of je moet een extra houdertje kopen om het ergens vast te maken. Een smartwatch doe je gewoon om je pols en je kunt de deur uit. De meeste smartwatches kun je ook synchroniseren met je smartphone. Je krijgt binnengekomen meldingen binnen en kunt naar muziek luisteren.  Ook zijn ze meestal heel licht in gewicht, waardoor je er weinig van merkt.

Smartwatches zijn tegenwoordig ook steeds slimmer en kunnen ook worden gebruikt om te meten hoe actief je op een dag bent, net als een activiteiten tracker. Een smartwatch gaat hierbij echter nog een stapje verder. Bijvoorbeeld de Apple Watch en de Samsung Gear. Beide houden de hele dag je activiteiten bij maar kunnen door verschillende apps nog meer voor je doen dan een activity tracker.

Soorten smartwatches voor heren

Fitbit

Een van de eerste en meest bekende activiteiten trackers zijn die van Fitbit. De Fitbit’s waren samen met de Nike FuelBand een van de eerste fiets horloges/ sporthorloges op de markt. De activiteiten trackers van Fitbit registreren ook hoe je slaapt en sommige meten zelfs je hartslag. Activiteiten trackers worden vaak gebruikt om te zien hoe actief je bent geweest op een dag een of je voldoende hebt bewogen. Ook kan zo een horloge sport helpen bij het motiveren om te gaan sporten of nog even dat rondje te gaan lopen om een vastgesteld doel te behalen.

Apple watch

Op zich is de Apple watch geen smarthorloge, maar het houdt bij hoeveel calorieënje op een dag verbruik, hoeveel minuten per dag je sport maar ook hoeveel huren je op een dag opstaat en je  hartslag bij  elk uur. Al deze gegevens helpen, volgens onderzoek van Apple, bij aan een gezonde levensstijl. Je kunt ook aangeven wanneer je gaat sporten. Je krijgt vervolgens een tijd, de calorieverbruik en hartslag te zien.

Sport horloge heren

Het voordeel van een sport horloge heren ten opzichte van een smartwatch is dat deze gemaakt zijn voor tijdens het sporten. Ze zijn vaak waterdicht dat je er mee kan zwemmen maar ze zijn ook wat steviger zodat ze tegen een stootje kunnen. Om te kiezen wat voor jou het beste sporthorloge heren is, is het een goed idee om te kijken naar de functionaliteiten van een sporthorloge zoals een GPS. Daarnaast moet je jezelf afvragen hoeveel je het gaat dragen en hoe je het wil inzetten tijdens het sporten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *