Trainen heeft pas zin als je aan het eind van de rit, ook echt resultaten ziet. Afhankelijk van de reden waarom je traint, kan dit resultaat van alles zijn, maar bij de meeste mensen gaat het erom dat ze vetmassa willen verliezen. Je gaat dus trainen om vet te verliezen, maar hoe weet je of dat werkelijk gebeurd? Natuurlijk kan je gewoon op een weegschaal staan, maar dit geeft niet echt een goede indicatie. Je kan bijvoorbeeld afnemen in gewicht, maar die afname kan van alles zijn: vet, vocht of zelfs spiermassa.

Om er zeker van te zijn dat je werkelijk vet verliest (als dat je doel is) moet je het vetpercentage van je lichaam bepalen. Hiervoor zijn er een aantal manieren. Heel bekend en accuraat is het gebruik van gespecialiseerde weegschaal met vetmeting. Deze weegschalen werken met lichte stroomstoten om je lichaamssamenstelling te bepalen. Daar hoort ook het vetpercentage bij. Een voordeel is dat met deze weegschaal vetpercentage meting kan worden gedaan, erg handig is en door vele mensen wordt gebruikt, hebben we hier een top 5 van de beste weegschaal met vetmeter , zodat jij binnenkort ook eentje kan aanschaffen.

Bekijk hier daarom de beste (digitale) vetmeters van dit moment. Allemaal getest door vele gebruikers. Hiermee kan je eenvoudig de juiste vetmeter kopen.

Top 5 beste weegschaal vetpercentage meting

NaamType display Maximaal weegvermogen Automatisch uitschakelenMeer informatie
Medisana BS 444 ConnectDigitaal 180000 kg Ja
APT Digitale WeegschaalDigitaal180000 kg Ja
O'dor weegschaalDigitaal180000 kg Ja
Omron VIVADigitaal150000 kg Ja
Yunmai Mini weegschaalDigitaal180000 kg Ja

Medisana BS 444 Connect

De allereerste body fat weegschaal van onze top 5 komt van het steengoede merk Medisana, de Medisana BS444 Connect. In feite is het beter als we dit product een lichaamsanalyse weegschaal noemen, want de Medisana BS 444 doet veel meer dan alleen het bepalen van lichaams vetpercentage.

Tot de functies van deze weegschaal behoren onder andere: bepalen van gewicht, BMI, vetpercentage, vochtgehalte en spiermassa. Dat je dit allemaal kan doen, komt door een aantal features van de weegschaal zelf. Zo zijn er 4 DMS sensoren aangebracht, die je gewicht heel nauwkeurig opmeten. Verder gebruikt de weegschaal een handige ‘step-on’ inschakeltechniek, wat inhoudt dat de weegschaal automatisch aangaat, zodra je erop gaat staan. Om het vetpercentage te bepalen, gebruikt de weegschaal het BIA systeem (elektrische stroom) waarvoor er elektroden van uitstekende kwaliteit edelstaal zijn aangebracht.

Wat je verder nog moet weten is dat de Medisana BS444 een smartfunctie heeft, waarmee je de weegschaal via een Bluetooth smart dataverbinding kan verbinden aan je smartphone of tablet. Op je smartphone of tablet download je dan de bijbehorende VitaDock + App. Op deze manier worden alle meetgegevens via de Bluetooth verbinding opgestuurd naar de app en heb je duidelijk overzicht van je prestaties. Natuurlijk is deze functie niet verplicht, de weegschaal werkt ook prima zonder de app.

Behalve deze smartfunctie heeft de Medisana BS444 een optie van automatische herkenning tot maximaal 8 personen, waardoor je niet steeds je gegevens opnieuw moet invoeren. Om alle meetgegevens duidelijk te kunnen zien, heeft de weegschaal een behoorlijk groot en helder LCD scherm. Meetgegevens kunnen worden weergegeven in kg of lbs en de weegschaal gaat nog een stukje verder, door ook je dagelijkse caloriebehoefte te bepalen.

Al met al is de Medisana BS444 een van de beste modellen die je op dit moment kan vinden, zowel qua prijs als kwaliteit en gebruiksopties. Laat deze kans niet aan je voorbij gaan en koop hem vandaag nog!

Voordelen

Nadelen

Meer informatie en bekijk prijs

ATP Digitale Bluetooth Personen Weegschaal

De tweede weegschaal uit deze top 5 verschilt goed bekeken niet veel van het vorige model. Toch zul je enkele extra features zien en het zijn precies deze features die deze weegschaal van ATP tot een populair product maken.

Evenals de andere weegschaal, is deze van ATP een multifunctioneel apparaat dat meer doet dan alleen vetpercentage bepalingen. Zo kun je met deze weegschaal ook je BMI, vochtgehalte, spiermassa en je gewicht bepalen/meten, ook is het mogelijk met deze weegschaal visceraal vet te meten. Bij vetpercentage ligt het meetbereik tussen de 5-50% en bij bepalen van het vochtgehalte gaat dat vanaf 20-70%. De weegschaal kan verder minimaal 2 en maximaal 180 kg aan gewicht dragen.

Om het te gebruiken, ga je gewoon erop staan, de weegschaal gaat dan automatisch aan. Ook is er een automatische tarreerfunctie. Hoe komt de weegschaal aan je gewicht en andere gegevens? Op het gedeelte waar je staat, zijn er 4 sensoren aangebracht evenals 2 elektroden strips. Deze strips zijn nodig voor de vetpercentage bepalingen. Nadat je klaar bent met wegen, stap je van de weegschaal af, waarna hij na 20 seconden weer automatisch uitgaat.

Wat we ook hier terugzien, is de Bluetooth 4.0-communicatiemodule, die de weegschaal verbindt met je smartphone of tablet. Je meetresultaten worden dan naar je smartphone gestuurd en met speciale apps (die je gratis kan downloaden) geanalyseerd en opgeslagen. Deze functie gebruik je vooral bij geavanceerde metingen zoals vetpercentage en vochtgehalte bepalingen. Zo ben je altijd op de hoogte van je voortgang. Handig is dat je dit voor maximaal 8 personen kunt doen, de weegschaal heeft namelijk automatische herkenning.

Ook goed om te weten is dat deze weegschaal van ATP een groot en helder LCD scherm heeft, gemaakt is van schadebestendig, gehard glas, gewichtmetingen doet in KG, LB, LB: ST en C ‘ en werkt op oplaadbare batterijen. Het batterijverbruik zie je ook op het LCD scherm.

Stevig, moders en multifunctioneel, dat is waar deze digitale personenweegschaal van ATP voor staat.

Voordelen

Nadelen

Meer informatie en bekijk prijs

O’dor Bluetooth Personenweegschaal

Als je opzoek bent naar een weegschaal voor het hele gezin, lees dan verder, want dit model heeft echt alles waar je naar opzoek bent. We hebben het over de zeer modieus uitziende Bluetooth personenweegschaal van O’dor.

Het eerste dat we je kunnen vertellen over deze weegschaal, is dat het een groot aantal gebruiksopties heeft. Je kunt het met gemak een smart weegschaal noemen, als je bedenkt dat niet alleen het gewicht, maar ook zaken als de BMI, het vetpercentage, spiermassa, vochtgehalte, botmassa en dagelijkse caloriebehoefte bepaald kunnen worden! Dit kan allemaal door de eigenschappen van de O’dor weegschaal.

Deze weegschaal heeft namelijk 4 zeer nauwkeurige sensoren die zijn aangebracht in het oppervlak waar je op gaat staan. Verder is er een Bluetooth connectiemodule en een bijbehorende applicatie, die je gratis kan downloaden uit de Google Playstore. Het enige dat je nog moet doen, is op de weegschaal staan en de Bluetooth optie aandoen op je smartphone of tablet. Je gewicht wordt dan gemeten en doorgestuurd naar de app. De app maakt alle nodige berekeningen, zodat je uiteindelijk een overzicht krijgt van onder ander je vetpercentage. Voor het kunnen gebruiken van deze app, is het noodzakelijk dat je mobiel aangesloten is aan internet.

De O’dor weegschaal is een echte gezinsweegschaal, omdat het de gegevens van maximaal 10 personen kan opslaan en herkennen. Verder is er een baby weegmodus, maar bij deze optie kan je alleen het gewicht van de baby meten, andere berekeningen worden niet gedaan. Het meetbereik van deze weegschaal ligt tussen de 5 en 180 kg.

Andere handige eigenschappen van de O’dor weegschaal zijn de automatische in- en uitschakelfunctie, een verlicht LCD scherm, het ontwerp dat van schokbestandig materiaal is gemaakt, enz.

De gezondheid van het hele gezin (inclusief de baby) in de gaten houden? Dat kan super gemakkelijk en voordelig met deze O’dor Bluetooth personenweegschaal.

Meer informatie en bekijk prijs

Omron VIVA – Personenweegschaal – Smart

Een andere slimme weegschaal die onze top 5 ook heeft bereikt, is van het merk Omron. Omron is een Japans merk dat al enige tijd bezig is in de sector van gezondheidstechnologie. Digitale smart weegschalen zijn daar een belangrijk onderdeel van. Hier gaan we het specifiek hebben over de Omron VIVA, een smart weegschaal die meer doet dan alleen je gewicht meten.

De Omron VIVA is te gebruiken voor het bepalen van je gewicht, het BMI, vetpercentage, visceraal vet en skeletspiermassa. Uniek is de functie voor het bepalen van visceraal vet op zeker 30 niveaus. Visceraal vet is vet dat zich rondom de essentiele organen bevind en teveel hiervan is slecht voor de gezondheid. In feite is de Omron vetmeter kopen VIVA een perfecte manier om de samenstelling van je lichaam na te gaan. Deze weegschaal verbind namelijk met een mobiele applicatie die helpt om een compleet en duidelijk overzicht te krijgen van je gezondheid. Berekeningen voor onder andere vetpercentage worden ook door deze app gedaan.

Handig aan deze Omron Connect app is, dat je data naar andere applicaties kan sturen voor extra output. Je zou bijvoorbeeld een app voor bloeddrukmeting kunnen gebruiken en de data vanuit de Omron Connect app koppelen daaraan, zodat je beter ziet hoe het gesteld is met je gezondheid: is het vetpercentage hoog en heb je ook hoge bloeddruk, dan is er iets mis met je eet – en beweegpatroon. Tijd om actie te ondernemen!

De Omron VIVA kan verder je dagelijkse calorie behoefte bepalen en slaat gegevens van maximaal 4 personen automatisch op, zodat je niet steeds je leeftijd, gewicht, geslacht, enz. hoeft in te voeren. De weegschaal heeft een vermogen van 150 kg, een anti – slip oppervlak en werkt op batterijen. Verder is er een automatische in – en uitschakelfunctie.

Voordelen van een Omron vetmeter kopen

Nadelen

Meer informatie en bekijk prijs

Yunmai Mini Smart weegschaal body fat

Deze koopgids sluiten we af met een echte topper op het gebied van body fat weegschalen. Deze smart weegschaal is bekend om haar vele voordelen en gebruiksgemak. We hebben het over de Yunmai Mini, een smart weegschaal die zelfs door de Amerikaanse FDA is goedgekeurd voor gebruik!

Kijken we naar de functies, dan zie je daar een hele waslijst! Dat komt omdat je gewoon een heleboel kan doen met de Yunmai Mini. Behalve het bepalen van vetpercentage en normaal gewicht, kan deze weegschaal body fat ook gebruikt worden voor bepalen van BMI, vochtgehalte, spiermassa, botmassa en visceraal vet. Goed bekeken is het een all – in – one apparaat, waarmee je je lichaamssamenstelling en gezondheid kan tracken.

Natuurlijk heb je voor al deze functie een app nodig, die de analyse doet. In dit geval gaat het om de Yunmai Health app. De weegschaal is nogal klein, waardoor het makkelijk onder je bed of kast geschoven kan worden. Uniek aan deze mini weegschaal is dat de batterijen zeker 200 dagen meegaan. Bij het kopen van dit product, zijn de batterijen inbegrepen, je krijgt ze dus mee.

De Yunmai Mini smart kent wereldwijd zeker 2 miljoen gebruikers! Niet verwonderlijk aangezien deze weegschaal geweldige features heeft. Zo synchroniseert het met Apple Health, Fitbit, Google Fit en Samsung Health. Ook kan je met de Health app de gegevens van zeker 16 mensen opslaan.

Let op je gezondheid, ga je voortgang over dagen, weken en maanden op een moderne en gemakkelijke manier na met deze Yunmai Mini Smart weegschaal.

Voordelen

Nadelen

Meer informatie en bekijk prijs

Meer informatie Vetmeters | Vetmeting

Wanneer we praten over een weegschaal, dan denken de meeste mensen aan een weegschaal die bijna iedereen in huis heeft staan. Het lastige aan deze weegschalen is, dat ze je weinig tot niets kunnen vertellen over je lichaamssamenstelling. Daarvoor zou je de zogenaamde smart body fat weegschalen moeten gebruiken. Hoe een weegschaal met vetpercentagemeter precies werkt, lees je hier.

Hoe werkt een Body Fat weegschaal vetpercentage meter?

Body fat weegschalen verschillen vaak in ontwerp en eigenschappen, maar ze gebruiken allemaal eenzelfde techniek, namelijk de Bioelectrical Impedance Analysis oftewel BIA. Wat houdt dit precies in?

Wanneer je op zo een weegschaal  vetpercentage meter gaat staan, wordt dit gedetecteerd door de weegschaal en stuurt het een lichte elektrische stroom door je lichaam. Dit stukje informatie schrikt veel mensen af, maar je moet weten dat deze elektrische stroom compleet onschadelijk is, het is zo licht dat je nauwelijks iets van merkt. Wees dus niet bang, body fat weegschalen zijn veilig om te gebruiken!

Wat is de bedoeling van deze elektrische stroom? Elektrische stroom heeft de eigenschap dat het zich makkelijker kan voortbewegen (stromen) door water en spieren, dan wanneer het door bot en vetmassa heen moet. In feite gaat de weegschaal dan na hoe snel de elektrische stroom door je lichaam gaat en hoeveel weerstand het ondervindt. Aan de hand van deze weerstand wordt nagegaan hoeveel vetvrije massa je lichaam heeft en wat de densiteit is. Deze getallen worden verwerkt in een formule, waaruit je dan het vetpercentage van je lichaam krijgt. Over moeilijke berekeningen hoef je je geen zorgen te maken, dat doet de weegschaal zelf.

Voordelen van een weegschaal met vetmeter

Met de weegschaal vet en spiermassa berekenen

Wanneer je het vetpercentage van je lichaam in de gaten wilt houden, heb je natuurlijk graag dat de apparaten waarmee je dat doet, zo accuraat mogelijk zijn. Een weegschaal met vetmeting en spiermassa zijn dat tot op bepaalde hoogte wel. Er zijn echter een aantal factoren die kunnen zorgen voor minder accurate resultaten, let dus extra op deze factoren:

Voor wie is de Body Fat weegschaal geschikt?

Zolang je het op de juiste manier weet te gebruiken, is de body fat weegschaal geschikt voor bijna iedereen. Bijna, omdat er toch bepaalde groepen zijn die een body fat weegschaal liever laten staan. Ben je zwanger, heb je een pacemaker in je lichaam of andere hartconditie, dan adviseren we om uit te kijken naar andere manieren om vetpercentage bepalingen te doen. Ook voor bodybuilders is de weegschaal met vetpercentage en spiermassa geen ideale oplossing vanwege de grote hoeveelheid spiermassa kan de meting niet altijd even accuraat zijn. In dat geval kan een goede huidplooimeter als oplossing dienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *