Het moet je weleens zijn opgevallen dat er in de gym of andere fitness studio altijd bankjes te vinden zijn, waarop mensen met gewichten of halters trainen. Op zich lijken deze banken weinig voor te stellen, maar vergis je daar niet in! Fitnessbanken, zoals ze in werkelijkheid heten, zijn een van de belangrijkste equipments als het aankomt op gewichtheffen. In feite zijn het hulpmiddelen die de kans op ongelukken tijdens de training voorkomen, omdat je op een stabiel oppervlak zit of ligt.

Wil jij graag fitnessbank kopen, maar weet je niet waar te beginnen? Zoek dan niet verder! Onze handige koopgids geeft je in 1 oogopslag een overzicht van de beste 5 fitnessbanken van het moment. Een goede fitnessbank kopen wordt zo erg eenvoudig gemaakt.

Top 5 beste fitnessbank te koop

NaamMaximaal belastbaar gewicht Breedte bank VerstelbaarMeer informatie
Tunturi UB20 Utility Bench150 kg35 cmJa
Rock Gym II120 kg40 cmJa
Tectake fitness bank100 kg30 cmJa
Tunturi UB 60200 kg60 cmJa
Gorilla Sports100 kg55 cmJa

Tunturi UB20 Utility Bench Fitness bankje

De eerste fitness bankje is van het welbekend fitnessmerk Tunturi; de Tunturi UB20 is een stevig en zeer degelijk uitziende fitnessbank waarvan het frame van goede kwaliteit staal is gemaakt. Het unieke aan dit fitness bankje is dat je verschillende trainingsoefeningen erop kan doen, omdat het in 7 standen verstelbaar is. Op die manier kan je de ene keer buikspieren trainen en de andere keer je benen.

Behalve het verstellen in standen, is de rugleuning van dit fitness bankje verstelbaar is, zodat je bij elke training de juiste ondersteuning krijgt. Verstellen van de rugleuning gaat erg makkelijk met het glide systeem en quick adjust mechanisme, waardoor het helemaal niet nodig is om je training al te lang te onderbreken om de rugleuning in een andere positie te krijgen.

Verder heeft de UB20 rollerpads en beenrollen. De rollerpads gebruik je om tijdens het trainen je houding (stand) te veranderen, de beenrollen hebben dezelfde functie maar dan voor het trainen van beenspieren. De zitting is comfortabel en de bank heeft anti – slip vloerbeschermers, zodat je thuis de vloer niet beschadigt.

Een andere voordelige eigenschap van de Tunturi UB20 is dat het fitness bankje inklapbaar is. Na gebruik kan je hem dus zelfs onder bed of in de kast bewaren. Vooral handig als je thuis weinig ruimte hebt of niet wilt dat je fitnessbank het interieur verpest. De Tunturi UB20 heeft een gewicht van 11.5 kg en kan maximaal 150 kg aan gebruikersgewicht dragen.

Eenvoudig maar functioneel, dat is waar de Tunturi UB 20 voor staat en als jij toevallig ook deze eigenschappen zoekt in een fitnessbank, dan is dit model zeker een aanrader!

Voordelen

Nadelen

Meer informatie en bekijk prijs

Rock Gym II

De Rock Gym II komt van het minder bekend merk Bekend van TV. Desondanks heeft deze fitnessbank enkele geweldige eigenschappen, reden genoeg dus om het ook op te nemen in deze koopgids.

Het eerste dat je zult opmerken aan de Rock Gym II is dat het net wat anders eruit ziet dan de fitnessbanken die we gewend zijn. Dat is natuurlijk niet zonder reden, de Rock Gym II is namelijk een multifunctionele bank, eentje waar je bijna alle lichaamsspieren mee kunt trainen. Denk maar aan sit – ups, beenoefeningen, push – ups, stretchen, enz. Je kunt het ook zodanig instellen, dat je oefeningen met dumbbells of halters kan doen. De Rock Gym II heeft namelijk een verstelbare rugleuning.

Door de manier waarop deze fitnessbank is gebouwd, geeft het de gebruiker voldoende ondersteuning, waardoor zowel beginners als professionele sporters kunnen genieten van de Rock Gym II. Dit is vooral handig als je thuis of in de gym zowel ervaren als onervaren mensen krijgt, die zoeken naar een goede ondersteuning bij het trainen.

De fabrikant van de Rock Gym II heeft aan nog een aantal dingen gedacht. Zo krijg je in de door, behalve een handleiding, ook een overzicht van oefeningen en hoe ze gedaan moeten worden, een dieetschema voor 14 dagen en 2 weerstandkabels. Door de kabels aan de achterzijde van de fitnessbank te bevestigen, kan je je training flink uitbreiden en opvoeren.

Voordelen

Nadelen

Meer informatie en bekijk prijs

Tectake fitnessbank opklapbaar

Fitnessbanken hoeven niet ingewikkeld en zeer geavanceerd te zijn, om goed werk te verrichten. Dat is gelijk te zien aan dit derde model, de TecTake fitnessbank. Eigenlijk zou je het best een multifunctionele trainingsbank kunnen noemen, omdat er een heleboel oefeningen op gedaan kunnen worden.

Denk maar aan oefeningen voor de rug, heup, buik en bilspieren. Deze variatie is mogelijk omdat de TecTake fitnessbank verstelbaar is in hoogte. Door te verstellen kan je steeds een andere houding aannnemen tijdens het trainen, waardoor er elke keer een andere spiergroep getarget wordt.

De TecTake fitnessbank is verder heel stevig, vanwege het stalen frame. Zelf heeft het een gewicht van net 5.8 kg, maar de TecTake kan tot minsten 100 kg aan gewicht dragen. Het ligvlak is gevoerd en zit lekker comfortabel. Verder is deze fitnessbank opklapbaar, zodat je het bij gebrek aan ruimte gewoon onder bed of ergens in de kast kan opbergen. Handig zijn ook de slipvast stoppers, die de fitnessbank stabiel houden en de vloer beschermen tegen beschadiging.

Voor degenen die opzoek zijn naar een eenvoudige fitnessbank waar je toch redelijk veel mee kan doen, eentje die nogal stevig en stabiel staat, opklapbaar is en behoorlijk wat gewicht kan dragen, is de TecTake fitnessbank een echte aanrader!

Voordelen

Nadelen

Meer informatie en bekijk prijs

Tunturi UB60 multifunctionele fitnessbank

Je zult je zeker afvragen waarom we nog een fitnessbank van Tunturi in de koopgids hebben, aangezien beide van dezelfde serie zijn. Allemaal mooi en waar totdat je de features van de Tunturi UB60 ziet! Deze multifunctionele fitnessbank heeft wat meer toepassingen dan de UB20 en is een echte aanrader voor wanneer je meer wil halen uit het trainen van de beenspieren. De UB60 is namelijk een zeer goede ondersteuning voor deze groep.

Fitnessbanken worden over het algemeen gebruikt voor alle spiergroepen, maar de meest focusen toch op specifieke delen van het lichaam, zo ook deze UB60. Waar de UB20 bedoeld was voor het bovenste deel van je lichaam, is de UB60 speciaal ontworpen voor het trainen van je beenspieren. Dit is mogelijk door de leg roll en leg press die aan de fitnessbank zijn aangebracht. Deze rollen zijn van foam met een omhulsel van roller pads, zodat je niet alleen effectief maar ook comfortabel traint.

Een andere eigenschap die je bij de UB20 niet zal vinden, is de verstelbaarheid van zowel het zitvlak als de rugleuning. Bij de rugleuning kies je uit 6 verschillende standen, het zitvlak heeft 4 standen. Met deze verstelopties kan je zodanige posities creeren, dat ook buikspieren en andere spiergroepen getraind worden. Omdat het verstellen van deze multifunctionele fitnessbank heel snel en makkelijk gaat, verlies je ook geen tijd tussen de verschillende oefeningen door.

De UB60 heeft verder antislip vloerbeschermers waardoor je stabiel en veilig kan trainen, zonder de vloer in huis te beschadigen. Deze fitnessbank kan een maximaal gewicht van 150 kg dragen. Het enige nadeel dat je, in vergelijking met de UB20 hebt, is dat de UB60 niet opklapbaar is. Maar wanneer je intensief train ten elke dag gebruik maakt van de fitness bank, dan is het opklappen eigenlijk niet nodig.

Voordelen:

Nadelen:

Meer informatie en bekijk prijs

Gorilla Sports Multifunctionele Fitnessbank

De koopgids gaan we besluiten met een absolute topper op het gebied van fitnessbanken. De Gorilla Sports multifunctionele fitnessbank heeft namelijk zoveel features dat je met gemak alle spiergroepen van het lichaam zou kunnen trainen.

Dit heeft grotendeels te maken met de verstelbaarheid van deze multifunctionele fitnessbank. Oefeningen kun je doen in incline, vlak of decline positie, waardoor vooral de borstspieren flink getraind worden. In totaal is de rugleuning in 7 verschillende posities te verstellen. Een ander, groot voordeel is dat de rugleuning zover naar beneden kan, dat je met gemak een aantal intensieve buikspieroefeningen zou kunnen doen. Om tijdens deze oefeningen stabiel te liggen, zijn er voetsteunen aangebracht.

Een andere feature die bij alle overige fitnessbanken ontbreekt, de de curlrack. Deze curlrack is eigenlijk een extra accessoire die normaal erbij zou moeten kopen, maar bij dit product is het gewoon vastgekoppeld aan de multifunctionele fitnessbank zelf. De bedoeling van deze curlrack is, dat je je biceps volledig kunt isoleren voor maximale training. Deze curlrack heeft een maximale belasting van 100 kg, terwijl de fitnessbank zelf, tot 250 kg aan gewicht kan dragen!

Zoals je zelf ziet, is dit een typische “heavy duty” multifunctionele fitnessbank die vooral bij professionele sporters en andere gym fanaten in de smaak zal vallen. Koop je een halterset en rack erbij, dan heb je een complete gym set in huis! Makkelijker kan het niet!

Wil je het maximale uit je trainingen halen en heb je daarvoor de ondersteuning van een oerdegelijke multifunctionele fitnessbank nodig? Of ben je fanatiek sporter en ben je vrijwel elke dag aan het trainen? Koop dan deze Gorrila Sports fitnessbank, we garanderen dat je er geen spijt van zult hebben.

Voordelen:

Nadelen:

Meer informatie en bekijk prijs

Meer informatie Fitnessbanken

Fitnessbanken worden het meest gebruikt bij krachttrainingen. De bedoeling is dat je gaat zitten of liggen en bepaalde bewegingen maakt. Bekende oefeningen waarvoor je een fitnessbank nodig hebt, zijn bankdrukken, oftewel bench press, dumbbell bench press, dumbbell flys, enz. Het unieke aan fitness banken is, dat je afwisselend bepaalde spiergroepen kan trainen, zonder dat andere delen van het lichaam daar last van ondervinden. Dit komt doordat je op een fitnessbank verschillende zit of lig houdingen kan aannemen. Of je nu zittend of liggend bezig gaat zijn, is afhankelijk van de soort fitnessbank.

Voordelen fitness bank kopen

Aan een fitness bank kopen zitten vele voordelen. Hier onder hebben we een lijstje opgesteld aan voordelen die aan een fitness bank kopen zitten.

Soorten fitnessbanken

Over het algemeen vind je in bijna elke gym de volgende 2 type fitnessbanken:

Verschil fitness bank en halterbank

Deze vraag wordt vaker gesteld, omdat veel mensen in de war raken. Dit is te verwachten, zowel een fitnessbank als een halterbank lijken veel op elkaar. Maar ze zijn toch niet hetzelfde. Alhoewel je beide bankjes kan gebruiken voor krachttrainingen, heeft de halterbank een onderdeel dat ontbreekt bij een fitnessbank; de squat rack. Wanneer je tijdens het trainen vermoeid raakt, kun je de halterstang op de squat rack laten rusten.

Goed bekeken kan je een halterbank ook als fitness bank gebruiken, maar omgekeerd kan dat niet. Toch moet je goed overwegen waar je voordelen liggen, want als je niet van plan bent met een halter te trainen, heeft het weinig zin om een halterbank aan te schaffen. Aan een fitnessbank heb je al meer dan genoeg.

Hoe koop je de juiste fitnessbank?

Een ieder heeft andere verwachtingen en vereisten als het aankomt op de juiste fitnessbank. Toch zijn er een aantal factoren, waarop iedereen moet letten, voor het aanschaffen van een fitnessbank. De meest belangrijkste zijn:

Conclusie bank fitness

Krachttrainingen zonder een bank fitness: het kan, maar neem geen risico en schaf vandaag nog je eigen fitnessbank aan. Behalve dat je minder kans op ongelukken hebt, kan je veel meer oefeningen doen en spiergroepen trainen. De voordelen zijn allemaal voor jouw, evenals deze handige koopgids, waarmee de keuze voor een fitness bank algauw gemaakt is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *