Een halterset is niets anders dan een hulpmiddel om spier- en krachttrainingen te kunnen doen. Dit product is geschikt voor iedere krachtsporter. Je kunt er gevarieerde kracht- en fitnesstrainingen mee doen, zowel thuis als in de gym. Het trainen hiermee helpt je om meerdere spiervezels te ontwikkelen in tegenstelling tot de krachttrainingsmachines waar je maar een of enkele spierengroep aan het trainen bent. Een halterset bestaat uit halterstang waaraan halterschijven bevestigd worden.

Niet alleen de ervaren krachtsporter kan hiervan gebruik maken, ook voor beginnelingen zijn er haltersets om de spieren te verstevigen. Van bankdrukken tot squatten, er zijn talloze oefeningen  te doen met de halterset voor een gebalanceerde en complete training van het lichaam. Wil jij een halterset kopen? In deze koopgids zijn vijf van de beste haltersets te vinden.

Top 5 beste haltersets

NaamGewichtGeslacht Aantal delenMeer informatie
Tunturi Dumbbellset15 kgVoor unisex 9
vidaXL - Halterset30.5 kgVoor unisex21
vidaXL set60.5 kgVoor unisex3
Easy In Shape Halterset18 kgVoor unisex14
RS Sports Bodypumpset cement20 kgVoor unisex10

1.      Tunturi halter set

Deze halter set is heel erg geschikt voor het trainen van het hele lichaam. Er zit een antislip handgreep op de halter op om te voorkomen dat het afglijdt en ongelukken veroorzaakt. Verder krijg je in totaal acht halterschijven in verschillende gewichten mee. Hierdoor kun je zelf bepalen met welke je gewicht je wilt gaan trainen en wanneer je het wilt opvoeren. Verder zitten er stevige schroefsluiters op die ervoor zorgen dat de schijven die je schuift aan de halterstang niet gaan bewegen. Dat is niet alleen voor de veiligheid, maar zorgt er ook voor dat je jouw balans niet verliest. Het gaat er uiteindelijk om dat je spieren zich goed gaan ontwikkelen en je balans verbeterd wordt. Het praktische aan deze Tunturi dumbbellset is dat het gebruikt kan worden door zowel de beginneling als de professionele krachttrainer.

Verder heb je de mogelijkheid om meerdere spiergroepen tegelijkertijd te trainen met de Tunturi halterset. Op jouw tempo, stapsgewijs en je hoeft er niet voor uit huis te gaan. De halter set is makkelijk schoon te krijgen en op te bergen. Het materiaal is van gietijzer en staal en de lak schilfert niet. Ook kun je de Tunturi dumbellset bestellen met andere gewichten. En de lengte van de halterstang is 35 cm. Deze Tunturi halterset is van goede kwaliteit en makkelijk te gebruiken.

Meer informatie & bekijk prijs

2.      VidaXL 30.5kg Complete Halterset

Dit ergonomische complete halterset komt met 12 schijven die samen 30.5 kg wegen. In het pakket van deze complete halterset zit een korte barbell waar je voornamelijk de spieren van je armen kunt opbouwen. Verder krijg je ook nog twee dumbbells met 6 klippers erbij. Met deze verschillende gewichten en lengten van deze complete halterset kun je een tal van krachtoefeningen doen. Ben je een beginneling dan is het handig om eerst de lichtere gewichten uit te proberen van de gewicht set. En naarmate je vordert kun je de halter gewichten opvoeren. De 12 halter gewichten schijven zijn verdeeld in 6 gewichten van 11.25 kg, 4 gewichten van 2.5 kg en 2 gewichten van 5 kg.

Veilig trainen is belangrijk en met de antislip handgrepen krijg je  een goede grip heb. Ook helpt het enorm om een goede balans te houden zodat je geen verkeerde beweging of houding aanneemt. Deze set is echt een aanrader. Niet alleen is de kwaliteit goed, ook het feit dat het handig is in gebruik werkt als een voordeel. Je krijgt er meer voor dan wanneer je eentje koopt met een vaste lengte. En je kunt het vrij makkelijk meenemen naar de gym, naar het park of gewoon lekker thuis gebruiken.

Online zijn er verschillende soorten oefeningen te vinden die je met deze halterstang set kunt uitvoeren. Zoek je dus naar een complete halterset waar je iets meer mee kan dan de basistrainingen dan is dit een van de geschikte.

Meer informatie & bekijk prijs

3.      VidaXL 60.5kg

Het volgend product is ook van het merk VidaXL. Deze halterset komt met zwaardere gewichten en is dus iets uitdagender dan het vorig model. Van VidaXL zijn we niets anders dan kwaliteit gewend en dat is ook in dit setje terug te vinden. Het is net als de vorige ook ergonomisch. Maar in plaats van 12 krijg je 16 halterschijven in verschillende gewichten en afmetingen. Hiernaast krijg je ook nog 1 barbell erbij alsook 3 dumbbells en 6  schroefsluiters. Deze laatste zorgen ervoor dat de schijven niet gaan verschuiven waardoor de halterset in goede balans blijft. En als extra veiligheid heb je ook nog de antislip op de handgrepen die voorkomen dat je hand gaat verschuiven. Het gebeurt dat je tijdens het trainen gaat zweten en je handen worden vochtig. Door de antislip voorkom je dat je controle verliest over de halterset.

Het materiaal van de verschillende gewichten is van ijzersterke Polyethylene en in totaal wegen ze samen 57.5 kg. Door de variatie aan gewichten kun je er als onervaren sporter ook mee aan de slag. Er zijn 6 gewichten van 1.25 kg, 4 gewichten van 2.5 kg, 4 gewichten van 5kg en 2 gewichten van 10 kg. Wil je het zwaarder maken dan voer je die gewichten op. Dit trainingsapparaat is niet alleen handig in gebruik, maar ook duurzaam en kwalitatief. Neem het mee naar de gym of gebruik het als je thuis bent. Hoe je het wilt inzetten hangt helemaal van jou af. Wat vast staat is dat je hiermee een complete krachttraining van je lijf kan doen.

Meer informatie & bekijk prijs

4.      Easy in Shape

Een ander top product is de dumbel set van Easy in Shape van 18 kg. Train je fit met gewichten van 1.25 kg of 2.5 kg. Dit setje is ideaal voor een ieder die pas begint met trainen en nog geen ervaring heeft. Het bestaat uit 8 halterschijven die gezamenlijk 15 kg wegen. Inbegrepen heb je ook 2 haltertangen met 4 klippers. Het setje oogt eenvoudig, maar de kwaliteit is supergoed en dat merk je meteen bij gebruik. Daarnaast is het praktisch en makkelijk te gebruiken. Zoek je naar een goede, simpele halterset dan is dit zeker de moeite waard.

Je traint hiermee niet alleen je armen, maar ook de borst en schouders komen aan bod. En als je het voor je hele lichaam wilt gebruiken dan zijn er ook oefeningen waar je de benen, rug en buik mee kan trainen. Dit dumbbellsetje mag dan een van de simpele zijn, maar je kunt er veel mee en dat is precies wat je nodig hebt van zo’n trainingstuig. Bovendien is het niet overmatige zwaar en kun je het met gemak meenemen naar de gym of tijdens een weekendje weg. Krachttrainingen bevorderen niet alleen je spieren maar ook je weerstand en met dit artikel krijg je de mogelijkheid om dat voor jezelf te verwezenlijken. Het materiaal is van gietijzer; dus kwaliteit en de lak is supergoed waardoor je geen last zal hebben van schilferen.

Meer informatie & bekijk prijs

5.      RS Sports Bodypump Halterset

Het laatste product die niet kan ontbreken in deze lijst is de halterset van RS Sports. Een fleurig model bodypomp halterset met een gewicht van 20 kg. Het setje bestaat uit 2 schijven van 1.5 kg in de groen geel. Twee schijven met een gewicht van 2.5 kg in de kleur groen en de andere 2 schijven hebben een gewicht van 5 kg en komen in de kleur oranje. Dit maakt het niet alleen overzichtelijk tijdens gebruik, maar de kleuren zullen je stemming zeker ook een oppeppertje geven. Naast dit alles heb je ook nog de halterstang met een lengte van 130 cm. Het bestaat uit 2 delen en heeft een gewicht van 2.5 kg. Deze twee delen worden stevig in elkaar gedraaid voor het gebruik.

Omdat deze bodypump halterset niet in een compact geheel komt, maar in losse delen die je makkelijk aan elkaar kunt verbinding is het handig mee te nemen, ondanks het aan de iets langere kant is dan de overige modellen in deze lijst. En je kunt er vrij snel aan de slag mee of het nou thuis of elders gebeurt.

Door de lange pumpstang kun je ook echt de spieren in de schouders en de rug onderwerpen aan een goede training. En je bepaalt zelf de ritme en gewicht die je denkt aan te kunnen.

Meer informatie & bekijk prijs

Haltersets

Haltersets zijn niet zomaar populair, ze helpen heel veel als het gaat om krachttrainingen voor het gehele lichaam. Bovendien kun je ze gebruiken in combinatie met andere trainingsapparatuur zoals pols- en enkelgewichten of gewichtsvesten.

Daarnaast zijn ze ook goed voor thuisgebruik. Niet iedereen heeft de tijd en energie om naar de gym te gaan. Dat wilt niet zeggen dat je jouw lichaam niet fit kan trainen thuis. Online zijn er heel veel oefeningen en tips te vinden over het trainen met haltersets. Verder heb je ook de mogelijkheid om meerdere stangen aan zo’n halterset toe te voegen. De gekrulde halterstangen zijn bijvoorbeeld heel goed voor het trainen van de nek of de biceps.

Haltersets kopen

Besluit je een haltersets kopen dan is het raadzaam om je goed te laten informeren over het product. Behalve de tips die we hebben aangegeven in dit artikel is het ook goed om te weten hoe makkelijk je zo’n zetje schoon kan houden. Er zal uiteindelijk veel zweet, stof en wat nog meer aan plakken en als het niet van duurzaam kwaliteit is dan heb je er niets aan. Dumbbellsets worden over het algemeen gemaakt van de materialen gietijzer, kunststof en rubber. Elk een heeft voor- en nadelen. Het hangt af van wat je prioriteiten zijn bij et gebruik van dit hulpmiddel om je spieren en algehele conditie in topvorm te houden.

Er zijn verschillende soorten haltersets en om te weten welke het ideaalst is voor jou kun je kijken naar de volgende zaken:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *