Eiwit is ontzettend belangrijk voor ons dagelijks leven. Veel functies die door ons lichaam uitgevoerd worden, zijn op de een of andere manier verbonden met de eiwitten die zich in ons lichaam bevinden. En die we via ons eten binnenkrijgen. Niet alleen ons spierweefsel heeft eiwitten nodig, maar ook ons bloed, haar, nagels en huid moeten voldoende eiwitten hebben om gezond te blijven. Voor een krachtsporter is eiwit ook erg belangrijk. De spierkracht kan zich niet ontwikkelen als je niet voldoende eiwitten aanmaakt. Extra eiwitten voor krachtsport krijg je binnen door:

Hoe komt je lichaam aan voldoende eiwit?

De belangrijkste factor om te zorgen dat je voldoende eiwit in je lichaam hebt, is gevarieerd eten. En dat betekent een goede verdeling tussen groenten, fruit, plantaardige en dierlijke zuivelproducten. En natuurlijk vlees en vis. Het eiwit bevat aminozuren en die worden door je lichaam gebruikt om je weefsel en organen optimaal te laten werken. Je hebt nog geen gram eiwit per dag nodig per kilo van je lichaamsgewicht. Maar het kan zijn dat je niet aan de minimale eiwitinname per dag komt, doordat je bijvoorbeeld vegetariër bent. En fanatieke sporters zullen meer nodig hebben dan een paar tienden van een gram eiwit per dag.

Eiwit voor krachtsporters

Als je een sport beoefent waar je veel en vaak een krachtinspanning levert, kan het zijn dat je niet genoeg hebt aan de eiwitten die je met je dagelijkse, gevarieerde voeding inneemt. Maar ook als je een duursport beoefent, is je behoefte aan eiwit groter dan iemand die niet sport. Dat kun je oplossen in de vorm van een voedingssupplement. Een eiwitshake, Whey excellen of 100% Whey zorgt ervoor dat je spieren voldoende ‘voeding’ krijgen en dat je daardoor kunt werken aan spieropbouw, zonder dat dit ten koste gaat van je opgebouwde kracht.

Whey als voedingssupplement

Er zijn verschillenden soorten eiwitshakes. Soms kan het in combinatie met andere voedingssupplementen gekocht worden. Maar de meest zuivere vorm is dus Whey. Het voordeel van Whey is dat het door de dierlijke herkomst, alle aminozuren bevat die je lichaam nodig heeft voor spieropbouw, maar ook voor een snel spierherstel. Je kunt kiezen uit Whey excellent en 100% Whey. Whey excellent bevat per doses 24 gr. hoge kwaliteit whey proteïne, 11 gr. aminozuren en 5,5 gr. BCAA. En 100% Whey is geschikt voor iedereen die behoefte heeft aan extra eiwit. Dus voor sporters maar ook als extra aanvulling op een dieet.

Is een eiwit voedingssupplement gezond?

Het blijft natuurlijk altijd belangrijk gevarieerd en gezond te eten. Maar voor een extra eiwit aanvulling, is er geen enkele reden om geen voedingssupplement te gebruiken waar eiwit inzit. Zeker als je krachtsporter bent, dan kan je lichaam deze aanvulling op sommige trainingsdagen heel goed gebruiken. Het is zelfs mogelijk dat de eiwitshakes je kunnen helpen om af te vallen. Een eiwitshake geeft je een verzadigd gevoel, waardoor je minder snel trek zult hebben in tussendoortjes. Maar als je genoeg sport en wil werken aan een goede spierontwikkeling, dan heb je geen reden om de gezonde tussendoortjes te laten staan en is een eiwitshake alleen maar een prima aanvulling op je dagelijkse sportvoeding.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *