Als je regelmatig informatie zoekt over fitness, voeding en lifestyle dan heb je de term Intermittent Fasting waarschijnlijk wel eens voorbij zien komen. Intermittent Fasting, ofwel een dagdeel vasten, betaat al langer maar neemt pas de laatste tijd vooral in de fitnesswereld sterk in populariteit toe in Nederland.

Wij gingen op onderzoek uit en kwamen uit bij ‘Vet Verliezen 1.0’, een e-book waarin Intermittent Fasting centraal staat. In dit e-book vertelt de auteur waarom hij ze enorm enthousiast is over deze manier van eten en hoe ook jij kunt beginnen met deze levensstijl.

Het e-book begint eerst met een uitleg over I.F. en wat de gezondheidsvoordelen ervan zijn. Vervolgens maak je met behulp van de richtlijnen uit het e-book een plan voor jezelf om met I.F. aan de slag te gaan.

Wij stelden de volgende vraag:

Waarom ben je zo’n voorstander van Intermittent Fasting?

Jarenlang volgde ik een ’traditioneel’ voedingsschema met een stevig ontbijt en 6 kleine maaltijden gedurende de dag. Ik had altijd geleerd dat dit belangrijk was om je lichaam gedurende de gehele dag van voedingsstoffen te voorzien en je metabolisme hoog te houden.

Ik ben me meer gaan verdiepen en kwam de term Intermittent Fasting vaak tegen. Ik raakte enthousiast en besloot deze manier van eten een kans te geven. Ik leerde dat het niet per se noodzakelijk is om elke 2-3 uur wat te eten en ook dat je stofwisseling niet vertraagt wanneer je een dagdeel vast. Waar het om gaat is het totaal aantal calorieën dat je aan het einde van de dag hebt gegeten en niet de frequentie waar je dit mee doet.

Dit was voor mij een enorm belangrijk inzicht, dit bespaarde me namelijk een hoop tijd en ellende in keuken.

Door je ontbijt uit te stellen (en dit te vervangen door zwarte koffie, wat je vetverbranding stimuleert en je hongergevoel controleert) stimuleer je de productie van het groeihormoon en heb je later in de dag een ‘buffer’ voor extra calorieën. Zo is het veel gemakkelijker om binnen je energiebehoefte te eten zonder dat je het gevoel hebt dat je zwaar aan het diëten bent.

Het groeihormoon vervult diverse functies, maar het staat er vooral om bekend dat het je vetverbranding stimuleert.  Je lichaam breekt geen spiermassa af wanneer je een dagdeel vast, mits je ervoor zorgt dat je in het tijdbestek dat je eet voldoende calorieën en eiwitten binnenkrijgt. Hoe je dit precies doet leer je in het e-book.

Zonder risico proberen!

Intermittent Fasting gaat tegen het veelgehoorde advies in gaat. Veel mensen behalen er goede resultaten mee, maar de auteur van Vet Verliezen 1.0 is zich ervan bewust dat deze manier van eten niet voor iedereen is weggelegd.

Om deze reden heeft hij een 100% niet goed, geld terug garantie ingesteld. Zo kun je zonder enig risico kijken of deze manier van eten iets voor je is.

Wij zijn in ieder geval erg enthousiast. Het e-book is op een leuke en duidelijke manier geschreven. Het is compleet met schema’s, recepten en boodschappenlijst zodat je er direct mee van start kunt.

vet verliezen

 

Wil je met Vet Verliezen 1.0 aan de slag?

Klik dan hier!

1 reactie

  1. dat is wel een goed uitprobeer training om te doen.
    ook handig, als ik zie dat het niks voor mij is dan krijg je het geld terug,
    altijd het proberen waard om zo te ontdekken wat en welke training je het best bij je past

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *