Ben je overtuigd van het nut  van sportsupplementen? Of twijfel je toch nog? De een gebruikt supplementen dagelijks, terwijl de ander nog niet zeker weet of sportsupplementen wel nodig zijn. Hoe dan ook, er zijn nog veel vragen over sportsupplementen. Dat komt ook doordat ieder persoon een eigen levensstijl heeft en het daardoor per persoon verschilt of supplementen geschikt zijn en zo ja, welke (sport)supplementen. 

 

Wil jij sportsupplementen gebruiken, maar twijfel je nog over een aantal dingen? Lees dan deze 5 tips die jou ongetwijfeld gaan helpen!

Sportsupplementen gebruiken

Hieronder staan direct 5 belangrijke tips opgesteld voor het gebruiken van sportsupplementen en wat daar bij komt kijken:

 

  1. Consumeer supplementen die voor jou geschikt zijn, op basis van jouw situatie en levensstijl 
  2. Vraag om advies wanneer je nog twijfelt over een aantal zaken
  3. Richt je op gezonde sportsupplementen
  4. Overweeg of een supplement pakket bij jou past
  5. Blijf onthouden dat sport en voeding centraal staat

1. Geschikte supplementen

Ieder persoon leeft anders en heeft een unieke situatie. Ben je net een beginnende sporter? Misschien zijn supplementen dan niet echt nodig. Doe je al een tijdje aan krachtsport? Dan is creatine voor jou interessant. 

 

Haal je uit jouw voeding niet voldoende omega 3-vetzuren? Denk dan eens aan het consumeren van omega 3 visolie. Wil je meer energie tijdens het wielrennen? Als je voeding al op orde is, dan zijn caffeine tabletten wellicht een goede keuze. 

 

Het is belangrijk dat je zelf weet waar je staat en dat je weet welke supplementen bij jou passen, zodat je geschikte supplementen consumeert op basis van jouw situatie en levensstijl. 

2. Vraag om advies

Om door te gaan op de eerste tip: weet je niet zeker welke supplementen voor jou geschikt zijn? Wees dan niet bang om advies te vragen aan deskundigen. Het is van belang dat je goed begrijpt welke sportsupplementen voor jou geschikt zijn, zodat je de voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt.

 

3. Gezonde sportsupplementen

Voordat je supplementen bestelt, is het verstandig om goed naar de ingrediënten te kijken. Zie je chemische zoetstoffen, zoals aspartaam, sucralose en/of acesulfaam-k? Denk er dan eerst over na of je zulke stoffen wel wilt consumeren. 

 

Supplementen met natuurlijke zoetstoffen of zonder zoetstoffen zijn gezonder. Het is van groot belang dat je gezonde sportsupplementen consumeert, aangezien het gaat om voedingsstoffen die je in je lichaam binnenkrijgt. Schone & gezonde sportsupplementen zijn te vinden op www.muscleconcepts.nl

4. Supplementen pakketten

Er zijn speciale supplementen pakketten die bestaan uit een aantal supplementen. Dit zijn vaak pakketten die passen binnen een bepaalde sport of situatie. Zo zijn er bijvoorbeeld topsporter pakketten, maar ook pakketten voor beginners of weerstand pakketten. Het fijne hieraan is dat als een pakket bij je past, je direct alle supplementen bestelt die je nodig hebt. Bovendien betaal je in totaal vaak ook minder!

5. Sport en voeding staat centraal

Sportsupplementen gebruiken terwijl je weinig beweegt en je voeding niet in orde is, heeft weinig zin. Natuurlijk zijn er wel algemene supplementen die je kunt gebruiken, ook wanneer je niet of weinig kunt sporten. Denk bijvoorbeeld aan supplementen voor je algemene gezondheid, zoals vitamines & mineralen en visolie. Wanneer je echter supplementen wilt die ook je prestaties bevorderen, zoals bijvoorbeeld creatine, is het wel van belang dat je voldoende sport en je voeding ook in orde is. 

Conclusie

Met deze tips heb je meer informatie over het gebruiken van sportsupplementen en wat hierbij komt kijken. Gebruik deze tips in je voordeel, en bepaal wat voor jou het beste werkt. Let er altijd op dat jouw gezondheid uiteindelijk het belangrijkst is. Daarom is het ook van belang dat je gezond eet en dat je gezonde (sport)supplementen consumeert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *