Tegenwoordig let iedereen op zijn eten en is fit zijn een must. Het gevolg hiervan is dat sportscholen worden steeds drukker waardoor en de vraag naar sportinstructeurs toeneemt. Je houdt van sporten en weet alles over een gezonde voeding. Maar hoe word je succesvol als personal trainer? Hieronder een aantal tips.

  1. Coaching

Voordat je aan het werk gaat als sportinstructeur, moet je jezelf een aantal vragen gesteld hebben. Vind je het leuk om kennis over te dragen over techniek en voeding? Stel dat je alles weet over fitness en hoe je een voedingsschema maakt en bijhoudt, maar geen geduld hebt om andere te begeleiden? Dan kan je er beter voor kiezen om geen personal trainer te worden. Er is maar een manier om erachter te komen of personal training iets voor jou is. Je kan aan de slag als trainer van andere sporters. Het is verstandig om een paar maanden iemand anders te trainen om feedback te krijgen. Aan de hand van deze feedback kan je een besluit nemen om als personal trainer door het leven te gaan.

  1. Certificaat

Om in de fitnesswereld te werken heb je geen diploma nodig. Er zijn wel twee certificaten die je moet behalen om aan de slag te gaan als personal trainer. Dit zijn een Fitness A- en Fitness B certificaat. Indien je deze certificaten behaald hebt, heb je meteen een streepje voor. Klanten vinden het namelijk fijn om te weten dat de personal trainer geschoold is.

  1. Netwerk

Elke dag beginnen steeds meer mensen voor zichzelf, wat betekent dat je niet de enige personal trainer bent. Je netwerk moet uitgebreid zijn om genoeg klanten binnen te halen. Om in het begin je netwerk uit te breiden is het verstandig om diverse samenwerkingen aan te gaan. Dit kan bijvoorbeeld met sportscholen, diëtisten of fysiotherapeuten. Onthoud goed: het wiel is al uitgevonden, dus kijk naar de werkwijze van andere personal trainers. Misschien kan je iets vergelijkends uitvoeren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *