koolhydraatarm dieetAfvallen is niet eenvoudig met een koolhydraat arm dieet. Wanneer je gewicht wilt verliezen, dan is het nodig om meer te gaan bewegen en daarnaast ook om aanpassingen te maken in je voedingspatroon. Het is de bedoeling dat je voldoende en gevarieerd eet, dus dat je geen maaltijden over gaat slaan, en daarnaast is een uurtje sporten per dag erg goed bij het afvallen. Natuurlijk heb je een behoorlijke keuze uit dieetvormen. Er zijn honderden dieetvormen die je kunt proberen, zoals onder meer het Atkins dieet, het sapdieet, het yoghurt dieet en het 5 dagen dieet. Verreweg de meeste diëten die bedoeld zijn voor snel afslanken zijn zogenaamde crash diëten.

Crash diëten

De meeste mensen kiezen voor afvallen met een zogenaamd crash dieet. Dit dieet is vooral bedoeld om snel aan gewicht te verliezen. Hierdoor zijn zij lastiger vol te houden dan dieetvormen waarbij je wat langer doet over het verliezen van gewicht. Bij een crash dieet kan je tot wel vijf kilo per week afvallen. Dat is natuurlijk erg veel, maar je moet je ook bedenken of het wel zo gezond is. Daarnaast staan dit soort diëten erom bekend dat je het verloren gewicht al snel weer terug krijgt als je stopt met het dieet. De meest populaire crash diëten zijn het fruitdieet, het yoghurtdieet, het ziekenhuisdieet, het soepdieet en het dukandieet.

Beter langzamer afvallen

Het is niet verantwoord om slechts 500 calorieën per dag tot je te nemen. Natuurlijk is het fijn om snel te kunnen afvallen, maar het is niet gezond om het op deze wijze te doen. Het is namelijk zo dat bij een tekort aan calorieën er een ongewenste werking in het lichaam plaats vindt. Er wordt namelijk eerst vocht uit het lichaam gehaald en daarna wordt er spiermassa aangetast. Pas hierna begint vet op te lossen uit het lichaam. Je verliest dus geen vet, maar je valt af omdat je spieren aan massa verliezen. Dit is erg ongezond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *