De strijd tegen de kilo’s is velen van ons bekend. Misschien hebt u nog nooit een dieet gevolgd. Misschien hebt u al meerdere diëten gevolgd. Veel diëten doen wel wat ze beloven, in combinatie met beweging, maar vaak zijn ze óf moeilijk vol te houden, óf de kilo’s vliegen er weer aan als u weer normaal gaat eten, en dan bedoelen we niet dat u weer in uw oude patroon vervalt. Dit maakt het behalen en behouden van resultaat en het volhouden van een dieet lastig en frustrerend. Bijkomend nadeel van het zogenaamde crashdieet, oftewel het hongerdieet, is dat er geen vet verdwijnt als u afvalt. In plaats van het verbranden van vet, verliest u spiermassa en dat is natuurlijk het laatste wat u wilt.

Het grote voordeel van afvallen met een eiwitdieet is dat de spieren brandstof krijgen. Eiwitten beschermen de spieren en dus zal het verliezen van de kilo’s niet ten koste gaan van de spiermassa. Tevens hebben eiwitten de eigenschap dat ze de vetverbranding stimuleren en dat is natuurlijk het grootste doel bij het afvallen. Er zijn veel verschillende soorten eiwitshakes te verkrijgen, elk met hun eigen voor- en nadelen. Een van de bekendste eiwitten om te gebruiken voor afvallen, is de Whey. Ook veel sporters gebruiken Whey om hun spieren na het sporten sneller te laten herstellen.

Eiwitten komen in diverse voedingsmiddelen voor, maar de meest eenvoudige en meest efficiënte manier om met een eiwitdieet bezig te zijn, is door het drinken van eiwitshakes. Dit is niet tijdrovend en in een enkele shake zit precies de juiste hoeveelheid eiwitten die u nodig heeft voor dit dieet. U kunt de meeste shakes met melk of water maken, houd hier wel in gedachten dat het aanmaken met water de meest magere variant is. Vervang een of meerdere maaltijden per dag door een eiwitshake voor het beste resultaat. Enkel het ontbijt vervangen door een eiwitshake is vaak al voldoende om op gewicht te blijven als u uw einddoel heeft behaald. Uiteraard moet u uw reguliere eetpatroon kritisch bekijken zodra u uw streefgewicht heeft behaald om daarmee jojo-en te voorkomen.

Het eiwitdieet is een intensief dieet, maar geeft zeker als u meer dan 5 kilo af wilt vallen, een uitstekend resultaat. Zodra u uw streefgewicht heeft bereikt, is het wel belangrijk de gewone maaltijden rustig weer op te bouwen om te voorkomen dat u weer aan gaat komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *