Sporten, je bent er gek op of je haat het. Zodra het nieuwe jaar is begonnen, barsten de sportscholen weer uit hun voegen en heeft de administratie heel wat werk aan het verwerken van al die nieuwe leden. Binnen de kortste keren is er niets meer over van die goede voornemens en wordt de drempel om weer te beginnen steeds hoger. Veel mensen vinden het gewoon vervelend om in een drukke sportschool te sporten en doen dit liever thuis. Er zijn gelukkig veel fitnessapps die deze laatste groep thuis kan gebruiken om toch de weg naar een fit lichaam vrij te maken. Het enige wat jij nog hoeft op te brengen, is discipline.

Fitness apps

Freeletics

De Freeletics community is oorspronkelijk in Duitsland ontstaan, maar is inmiddels uitgegroeid tot een fenomeen. De app die bij de community hoort, is gratis te downloaden. Enkele programma’s kunnen gratis gebruikt worden, maar als je volledige toegang wilt, moet je een abonnement afsluiten. De prijs voor een abonnement hangt af van de abonnementsduur die je kiest. Freeletics juicht het sporten in de buitenlucht toe. Vaak heb je geen materialen nodig en kan je ook kiezen voor een programma in een kleine ruimte. Freeletics laat je de concurrentie met jezelf aangaan waarbij je oefeningen op tijd uitvoert. Bij deze app maak je vooral gebruik van je eigen lichaam, zoals bij push-ups, pull-ups, burpees en sit-ups. En heb je succesvol je work-out afgerond, dan kom je weer rustig op adem met een spel van unibet.

7 Minute Workout Training Challenge

Geen tijd om te sporten is geen excuus meer wanneer je de 7 Minute Workout Training Challenge app hebt geïnstalleerd. Bij deze app worden de oefeningen erg duidelijk uitgelegd. Door de juiste uitvoering van de oefeningen verlaag je het risico op blessures. De app stimuleert je om te blijven sporten. Je krijgt drie levens en wanneer je een dag niet sport, dan verlies je een leven. De app is ingericht op eenvoudige oefeningen met snel resultaat.

Sworkit

Het eerste wat bij Sworkit opvalt is de laagdrempeligheid van de app. De app is namelijk gratis en biedt 230 oefeningen aan die ook zonder abonnement toegankelijk zijn. De oefeningen zijn gecategoriseerd in krachtoefeningen, cardio-oefeningen, yoga-oefeningen of stretchoefeningen waarbij je vervolgens bij krachtoefeningen nog kan kiezen welk lichaamsdeel je wilt trainen. Iedere oefening wordt ondersteund door een video. In de video wordt getoond hoe je de oefening het beste uitvoert.

Cardio apps

Er zijn naast eerder genoemde apps ook veel apps die niets meer doen dan je vooruitgang bijhouden. Dit zijn apps die bij cardio gebruikt worden, denk aan fietsen en hardlopen. Bekende voorbeelden zijn Runkeeper en Strava. Runkeeper kan ook gebruikt worden voor het vastleggen van andere sporten, maar het wordt het meest gebruik voor hardlopen. De tegenhanger van Runkeeper is Strava. Strava is meer gericht op wielrennen. Beide apps werken met GPS en zijn gratis te downloaden. Voeg vrienden toe die de apps ook gebruiken en laat de vriendelijke concurrentiestrijd je motivatie zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *