Een barbell is de stang die je gebruikt ziet worden tijdens oefeningen zoals de squat, benchpress of deadlift. Tijdens het trainen zul je hoe dan ook te maken krijgen met een barbell. Een barbell wordt vooral gebruikt tijdens fitnesstraining, powerlifting, crossfit, bodybuilding en krachttraining.  Het is een staaf waaraan je losse gewichten kunt bevestigen zodat je het voor een bepaalde oefening kunt gebruiken. Hieronder geef ik meer informatie over 5 barbells, wil je barbell kopen dan is deze informatie handig bij het maken van een keuze.

 ATX Training Bar 10 kg

De training bars van ATX zijn speciaal ontwikkeld voor professionele toepassingen en zijn hoogwaardig afgewerkt. Deze olympische barbell stang weegt 10 kg en is 170 cm lang met een binnenmaat van 124 cm, waardoor deze ondanks de korte lengte toch in vrijwel alle racks, halterbanken en opbergrekken past. Met een greepdiameter van 25 mm ligt deze halterstang ook goed in de hand bij junioren en atleten met kleinere handen en vanwege het lichte gewicht kan deze barbell ook worden gebruikt als techniekhalterstang. De gripvaste knurling met olympische en powerlifting markeringen en de soepele lagering met messingbussen zorgen voor een uitstekend gebruiksgemak.

Het is gemaakt van hoogwaardig getemperd staal volgens EN 102775-5. Het heeft een hoge treksterkte van 165.000 psi en is zwaar belastbaar tot 400 kg. Het heeft een 10kg eigengewicht met een minimale afwijking. Het komt in een lengte van 170 cm en een greepdiameter van 25 mm, met gripvaste knurling met olympische en powerlifting markeringen. Het heeft geen center knurl in het midden van de halterstang. Verder is het gelagerd met onderhoudsvrije messingbussen voor een soepele spin en geschikt voor vrijwel alle olympische 50 mm halterschijven. Het is hoogwaardig afgewerkt met een slijtvaste matte nikkel-fosfor coating. Tenslotte heeft het uiteinden en rubberbanden met gewichtsaanduiding en kleurcode.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

ATX Training Bar 15 kg

De training bars van ATX zijn speciaal ontworpen voor professionele toepassingen en zijn hoogwaardig afgewerkt.  Dankzij de greepdiameter van 25 mm ligt deze halterstang ook goed in de hand bij junioren en atleten met kleinere handen. De gripvaste knurling met olympische en powerlifting markeringen en de soepele lagering met messingbussen zorgen voor een uitstekend gebruiksgemak.

Het is gemaakt van hoogwaardig getemperd staal volgens EN 102775-5. Het heeft een hoge treksterkte van 165.000 psi en is zwaar belastbaar tot 400 kg. Het heeft een 15kg eigengewicht met een minimale afwijking. Het komt in een lengte van 200 cm en een greepdiameter van 25 mm, met gripvaste knurling met olympische en powerlifting markeringen. Het heeft geen center knurl in het midden van de halterstang. Verder is het gelagerd met onderhoudsvrije messingbussen voor een soepele spin en geschikt voor vrijwel alle olympische 50 mm halterschijven. Het is hoogwaardig afgewerkt met een slijtvaste matte nikkel-fosfor coating. Tenslotte heeft het uiteinden en rubberbanden met gewichtsaanduiding en kleurcode.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

ATX Training Bar 20 kg

De training bars van ATX zijn speciaal ontworpen voor professionele toepassingen en zijn hoogwaardig afgewerkt. Deze olympische halterstang weegt 20 kg en is 220 cm lang met een binnenmaat van 131 cm. Met een treksterkte van 165.000 psi en een maximale belastbaarheid van 400 kg is deze barbell uitstekend geschikt voor zware krachttraining. De gripvaste knurling met olympische en powerlifting markeringen en de soepele lagering met messingbussen zorgen voor een voortreffelijk gebruiksgemak.

Het is gemaakt van hoogwaardig getemperd staal volgens EN 102775-5. Het heeft een hoge treksterkte van 165.000 psi en is zwaar belastbaar tot 400 kg. Het heeft een 20kg eigengewicht met een minimale afwijking. Het komt in een lengte van 220 cm en een greepdiameter van 28 mm, met gripvaste knurling met olympische en powerlifting markeringen. Het heeft geen center knurl in het midden van de halterstang. Verder is het gelagerd met onderhoudsvrije messingbussen voor een soepele spin en geschikt voor vrijwel alle olympische 50 mm halterschijven. Het is hoogwaardig afgewerkt met een slijtvaste matte nikkel-fosfor coating. Tenslotte heeft het uiteinden en rubberbanden met gewichtsaanduiding en kleurcode.

De ATX 20kg kan gebruikt worden als een olympic barbell, het voldoet aan de basisvoorwaarden voor een olympic barbell, olympische barbells zijn er in diverse soorten en maten, maar de standaard lengte is 2.20 m voor mannen en 201,5 cm voor vrouwen. Olympische halterstangen voor mannen wegen 20 kg en voor vrouwen zijn ze 15 kilo. De sleeves (schijfopnames) van een olympische halterstang hebben een diameter van 50 mm.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

 ATX Powerlifting Training Bar

De training bars van ATX zijn speciaal ontworpen voor professionele toepassingen en zijn hoogwaardig afgewerkt. Deze training power bar weegt 20 kg en heeft een dikke greepdiameter van 29 mm voor extra stijfheid. De stang is afgewerkt met een zwart-oxide coating en de uiteinden met een nikkel-fosfor coating. Met een treksterkte van 165.000 psi en een maximale belastbaarheid van 500 kg is deze barbell uitstekend geschikt voor zwaar powerliften. De uiteinden zijn soepel gelagerd met messingbussen voor een voortreffelijk gebruiksgemak.

De kenmerken van de ATX zijn, het is een professionele training halterstang voor zware krachttraining. Het is gemaakt van hoogwaardig getemperd staal volgens EN 102775-5. Het heeft een hoge treksterkte van 165.000 psi en is zwaar belastbaar tot 500 kg. Het heeft een 20kg eigengewicht met een minimale afwijking. Het komt in een lengte van 220 cm en een greepdiameter van 29mm, met gripvaste knurling met olympische en powerlifting markeringen. Het heeft een center knurl in het midden van de halterstang. Verder is het gelagerd met onderhoudsvrije messingbussen voor een soepele spin en geschikt voor vrijwel alle olympische 50 mm halterschijven. De stang is afgewerkt met een zwart-oxide coating. De sleeves zijn hoogwaardig afgewerkt met een slijtvaste matte nikkel-fosfor coating. Tenslotte heeft het uiteinden en rubberbanden met gewichtsaanduiding en kleurcode.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

ATX Power Bar

De ATX Power Bar is gemaakt van 206.000 psi sterk veerstaal dat de beste halterstangen ter wereld evenaart. Deze halterstangen kunnen dankzij de hoge kwaliteit van de staallegering de meest extreme eisen weerstaan en voldoen daarmee aan de hoogste normen.

De chromen ATX Power Bar is een zeer nauwkeurige halterstang, gemaakt van sterk, elastisch veerstaal met een hoogwaardige afwerking. De sleeves zijn gelagerd met messingbussen, deze zorgen voor een soepele draaiing en zijn daarnaast ontzettend duurzaam.  De knurling biedt voldoende grip, maar scheurt de huid niet open bij intensieve oefeningen.

De kenmerken van de ATX zijn, het is gemaakt van zeer sterk en elastisch veerstaal. Het heeft speciale chroom-molybdeen legering met 206.000 psi en is zwaar belastbaar tot 700 kg. Het heeft een 20kg eigengewicht met een minimale afwijking. Het komt met een greepdiameter van 28.5mm, met medium diepe knurling knurling met olympische en powerlifting markeringen. De knurling loopt door tot dicht aan de sleeves voor brede grips . Het heeft geen center knurl in het midden van de halterstang. Verder komt het met soepele draailagering met duurzame messingbussen en geschikt voor vrijwel alle olympische 50 mm halterschijven. De stang en de sleeves zijn zeer slijtvast verchroomd.  Tenslotte heeft het uiteindes hoogwaardig afgesloten met blauw ATX logo.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

 

Meer informatie barbell

U zult nu al door hebben dat de ATX speciaal gericht is op duurzame barbells. Zoals u heeft gelezen zijn de ATX Training Bar 10 kg, ATX Training Bar 15 kg en de ATX Training Bar 20 kg, alle drie zwaar belastbaar tot 400kg. Het verschil zit in het eigengewicht van de barbell.

De ATX Powerlifting Training Bar is zwaar belastbaar tot 500kg, het heeft ook een hogere treksterkte. Verder heeft het ook een center knurl. Het eigengewicht is 20kg voor deze barbell. De ATX Power Bar is zwaar belastbaar tot 700kg, de treksterkte is ook hoger dan de eerste 3 barbells.

Met de ATX Training Bar, ATX Powerlifting en ATX Power Bar is makkelijk een barbell set gevormd met eigengewicht 20kg. Dit is misschien interessant voor sportscholen. Het verschil zit dan in de performance van de barbells. De één is tot 400kg zwaar belastbaar, de ander tot 500kg zwaar belastbaar en de laatste is tot 700kg zwaar belastbaar. Het kan ook een persoonlijke barbell set worden voor elke professionele sporter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *