Of je nu een ervaren gevechtssporter bent of gewoon een amateur die zijn slag- en traptechniek wilt verbeteren, een bokszak is in beide gevallen het ideaal hulpmiddel. Het wordt vaker gebruikt bij gevechtsporten zoals boksen, MMA en kickboksen. Maar wat is een bokszak precies en welke past het best bij jou? Een bokszak wordt ook wel bokspaal, omdat het langwerpig is en opgehangen of staand geplaatst kan worden in een ruimte. De buitenkant van een bokszak bestaat uit stevig materiaal en de vulling zorgt ervoor dat je klappen en trappen goed geabsorbeerd worden. Het idee achter de bokszak is om je te helpen goede spierontwikkeling van de benen en handen op gang te brengen en je technieken te verbeteren.

Beste bokszakken (staand en ophangen)

NaamNiveau Doelgroep KleurMeer informatie
HanumatProfessional AlleZwart
Angel SportsJeugd Kinderen Zwart | Rood
Bruce Lee Signature Vrijstaande BokszakProfessional Volwassenen Zwart
Relaxdays boksbalProfessional Volwassenen Zwart | Rood
Bruce Lee BokszakJeugdKinderen Zwart

Bokspalen zijn er in diverse afmetingen en modellen en dat maakt het best lastig om eentje te vinden die geschikt is voor jou. Waarop kun je letten als je kijkt naar de verschillende opties en mogelijkheden van bokszakken?

Wil je weten wat is een goede bokszak? Lees dan onderstaande koopgids aandachtig door. De vijf bokszakken die we hieronder hebben opgenoemd zijn enkele van de beste artikelen die er zijn. Niet alleen in kwaliteit, ook het feit dat ze heel praktisch en eenvoudig in gebruik zijn maakt dat ze als beste bokszakken betiteld kunnen worden.

Hanumat Review

Dit is een mooie robuuste bokszak Hanumat dat gemaakt is van stevig materiaal. Met een gewicht van  ± 40 kg is het een beetje zwaar, maar daardoor kun je er lekker hard tegenaan gaan. Door de compacte en strakke vorm hoef je niet te vrezen dat het slap zal worden na verloop van tijd. Het materiaal bestaat uit twee lagen van hoogwaardige PU/Bisonyl en kan hierdoor regelmatig gebruikt worden. Ook aan de vulling van de bokszak is goed over nagedacht. De bokszak Hanumat incasseert niet alleen vuistslagen en schoppen, ook zweet en stof gaan eraan kleven. Vandaar dat er gekozen is voor een vulling van versneden textiel. Dit voorkomt dat het gaat schimmelen en stinken. En schoonmaken is heel eenvoudig en snel.

Bovendien zorgt deze vulling er ook voor dat jouw stoten goed opgevangen worden door deze professionele bokszak, waardoor je je handen en voeten niet bezeerd. Voor het bokszak ophangen maak je gebruik van de 4-puntketting die aan de bovenkant zit. Als je dit koopt dan merk je dat deze professionele bokszak gevuld is tot en met een lengte 130 cm. Wil je het iets zwaarder maken dan krijg je er ook extra vulling bij om het gewicht tot te brengen tot het maximale lengte van 150 cm.

Onze Hanumat Review luidt dat: de Hanumat bokszak geschikt is voor sporters en amateurs. Als je op zoek bent naar een bokszak die er professioneel uitziet en tegelijkertijd ook kwalitatief is dan valt deze zeker in die categorie.

Meer informatie & bekijk prijs

Angel Sports Bolksbal Kind

Het tweede bokszak dat de moeite waard is komt in de kleur rood en zwart en is speciaal ontworpen voor kinderen. Met een maximale gewicht van 20 kg en een lengte van 80 cm kunnen kinderen tot 12 jaar er gebruik van maken.

Deze boksbal kind ziet er stoer en stevig uit en dat wordt ook ondersteund door het kunstlederen materiaal. Je kunt er dan ook vaker gebruik van maken zonder dat het slap en losjes wordt. Het schoonmaken hiervan doe je met wat zeepwater, zonder chemicaliën. Gaat je kind ermee aan de slag, vergeet dan niet handschoenen erbij te kopen zodat de handen beschermd blijven.

Het gebruiken van een bokszak kind helpt kinderen om slagkracht verhogen en je je weerstand en uithoudingsvermogen zullen ook verder ontwikkeld worden. Het is belangrijk om eerst instructies en video’s te bekijken van hoe je een bokszak gebruikt als je geen ervaring heb. Het is niet moeilijk, maar de juiste houding zal je handen en voeten beschermen en de gewenste resultaten leveren.

Meer informatie & bekijk prijs

Bruce Lee Bokszak staand

Het unieke aan dit artikel is niet alleen de naam, maar ook het feit dat deze boksbal staand is en dat het je de kans biedt om op een energieke en goede manier bezig te zijn. Dit is een bokszak staand die je in tegenstelling tot de andere bokszakken niet hoef op te hangen. Verder is het eenvoudig te gebruiken en hoef je geen ervaring te hebben om dit te kunnen gebruiken.

De zuil van deze boksbal staand is gemaakt van bisonyl en indien je het wilt verstevigen dan kan dat door het met zand te vullen. Het ontwerp is compact en stijlvol en neemt niet veel ruimte in beslag. Verder heeft het een gewicht van 10.8 kg dus makkelijk verplaatsbaar. Deze bokszak staand kan zowel thuis als in de gym gebruikt worden en deze is ideaal en handig voor thuisgebruik.

Met deze staand bokszak krijg je niet alleen de kans om je spanning kwijt te raken. Je kunt er ook verschillende trap- en stoottechnieken mee doen. Het gevolg is dat je zowel de spieren van je armen als je benen aan het ontwikkelen bent. Na een potje stoten hier tegenaan raak je zeker afgekoeld en ontspannen. Heel handig, vooral voor de dagen waar het lijkt alsof alles in een tegengestelde richting loopt.

Meer informatie & bekijk prijs

Relaxdays tafelboksbal

Dit item kan niet ontbreken in onze lijst. Met deze tafelboksbal kun je meteen al je frustraties kwijt en hoef je niet te wachten tot je thuis komt of in de gym bent. Haast iedereen heeft van die dagen dat de spanning op een bepaald moment zoveel is dat je bijna wilt ontploffen. Relaxdeays weet dat ook en vandaar deze tafelboksbal. Je kunt het overal meenemen, want die vervelende momenten zijn ongepland.

Het komt in losse delen en het pakketje bestaat uit een pompje waar je de bokszak snel mee kunt oppompen. Ben je er klaar mee dan laat je de lucht eruit via de onderkant en kun je het opbergen voor de volgende keer. Het bevestigen aan een oppervlak gaat ook snel vanwege de zuignap aan de onderkant. Hierdoor zal de tafelboksbal niet bewegen en kun je er lekker hard tegenaan slaan.

Het materiaal van kunstleer zorgt voor stevigheid dus je kunt het vaker gebruiken. En met een afmeting van 18 x 14 x 14 cm neemt het niet veel ruimte op je tafel. Trouwens, je kinderen kunnen er ook gebruik van maken. Dit is nou echt een handig en praktisch hulpmiddel waar iedereen er voordeel aan heeft!

Meer informatie & bekijk prijs

Bruce Lee Bokszak

We sluiten deze lijst af met een andere Bruce Lee product, maar dit keer een bokszak met een lengte van 120 cm. Gemaakt van hoogwaardige kwaliteit bisonyl kun je erop los beuken zo veel mogelijk als je wilt. Trappen, stoten voor een speciale gevechtsport is gewoon om de spanning uit je lijf te halen, deze bokszak is onbuigzaam. Precies waar je naar op zoek bent.

Het is verkrijgbaar in verschillende lengten vanaf 70 cm lang. Dit is geschikt voor kinderen t/m 8 jaar. Vervolgens heb je de lengte van 80 cm en deze kan gebruikt worden voor mensen met een maximaal gewicht van 25 kg. Daarna krijg je de lengte van 100 cm voor kinderen tot 2 jaar met een gewicht van 29 kg. Verder heb je de lengte van 120 cm en deze sluit goed aan bij mensen met een gewicht van 34 kg die alleen willen stoten. En ben je iets langer dan kun je die van 150 cm bestellen. Als laatste heb je de lengte van 180 cm waar je lekker tegenaan kunt trappen en stoten om te checken hoe onverwoestbaar je zelf bent.

Deze hangende bokszak kun je op twee manieren ophangen: De eerste is door gebruik te maken van de muursteun en de tweede optie is door de bokszak aan de plafondring op te hangen.

Meer informatie & bekijk prijs

Goede bokszak kopen of bokspaal kopen voor thuis of in de gym

Een bokszak kopen is onmisbaar voor een ieder, omdat het niet alleen helpt om je stoot en schop-technieken te verbeteren. Ook de spanning die je accumuleert door de dag heen kun je op een goede manier kwijt als je er gebruik van maakt. Een must have voor een goede bokszak is dat het robuust en stevig is. Het moet uiteindelijk jouw stoten kunnen weerstaan, zeker als je het vaker gaat gebruiken. Daarbij is wel van belang dat het materiaal stug en veerkrachtig is.

Om te weten welke goede bokszak het best bij je past is het eerst goed om na te  gaan hoe je het wilt toepassen. Zal je er veelvuldig of juist af en toe gebruik van maken? Wil je het overal mee kunnen nemen? Hoeveel ruimte neemt het in beslag? Hoeveel wil je maximaal uitgeven voor een bokszak? Als je deze vragen voor jezelf heb opgeschreven dan heb je het iets makkelijker gemaakt om een geschikte bokszak te vinden.

Ten slotte is het ook belangrijk om bij et gebruik van een bokszak handschoenen te hebben. Die zijn er in verschillende soorten en maten. Ook de normale bokshandschoenen zijn geschikt. Het dient ten eerste als bescherming voor je handen, maar helpt ook het geheel hygiënisch houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *