Beweging is erg belangrijk voor een gezonde leefstijl en daar worden steeds meer mensen zich van bewust. Maar omdat niet iedereen elke dag de tijd en ruimte heeft om naar de gym te gaan, kan je de verschillende gymapparaten ook zelf in huis halen. De keuze is onbeperkt en zolang je thuis genoeg ruimte hebt en weet om te gaan met de apparaten, heb je binnen no – time een eigen prive gym in huis. Welke apparaten je laat halen, is helemaal van jouw afhankelijk. Heel bekend en overal in gebruik, is de cross trainer. De cross trainer lijkt een beetje op een fiets, maar dan zonder ondersteuning (zadel). Hierdoor is de cross trainer goed om het hele lichaam te trainen. Wil je graag een crosstrainer kopen, maar weet je niet waar te beginnen? Wij helpen je graag met crosstrainer vergelijken. De beste cross trainer vinden wordt zo wel heel gemakkelijk.

De beste crosstrainer voor thuis of in de gym

NaamMaximaal belastbaar gewicht Aantal programma'sAantal trainingsniveaus Meer informatie
VirtuFit iConsole CTR 2.1150 kg2432
Focus Fitness Fox 3120 kg 1816
vidaXL crosstrainer110 kg 88
Kettler Curo M110 kg 1616
Tunturi Cardio Fit C30110 kg 38

VirtuFit iConsole CTR 2.1

Van de eerste cross trainer in deze top 5 kan gelijk gezegd worden dat het heel wat gebruiksopties heeft. Daarmee is de Virtufit iConsole CTR 2.1 een van de meest geavanceerde modellen binnen onze top 5. Deze cross trainer kan een maximaal gewicht van 150 kg dragen en weegt zelf ongeveer 49 kg. Vind je dit zwaar omdat je je cross trainer van tijd tot tijd in een andere ruimte wilt hebben? Geen probleem, de Virtufit komt met transportwielen, dus verplaatsen is zo gedaan. Na het verplaatsen stel je hem weer waterpas in.

De eerste belangrijke eigenschap van deze beste crosstrainer voor thuis is, dat het een hartslagfunctie heeft. Dit wordt gemeten met handgripsensoren of draadloos met een borstband. De CTR 2.1 vangt de signalen dan op. Deze functie is vooral belangrijk als je aan cardio training doet. Virtufit heeft verder een magnetische weerstand die op 32 verschillende niveau’s te stellen is! Heel handig omdat je de cross trainer met deze weerstanden voor verschillende soorten trainingen kan gebruiken. Een ander voordeel dat je aan deze weerstanden hebt, is dat ze makkelijk tijdens training te verstellen zijn. Je hoeft je training dus niet af te breken om een andere weerstand niveau in te stellen.

Wil je de weerstanden zelf niet stellen, maar gewoon volgens vooraf vastgestelde norm bezig zijn, dan heeft de Virtufit 24 programma’s, waaronder 12 voorgeprogrammeerde trainingen, 4 hartslag programma’s, de lichaamsvet/BMI meting, enz. Met deze programma’s probeert de Virtufit effectief sporten te promoten. Tijdens het trainen/sporten kan je je prestaties makkelijk volgen op het LCD scherm. Je krijgt onder andere je snelheid, tijd, afstand en hartslag te zien.

De Virtufit maakt ook naam vanwege de zeer geavanceerde iConsole optie, waarmee je je tablet of smartphone kan verbinden met de Virtufit app. Ook kan je met Google Maps door de straten van een bepaalde stad of natuurgebied gaan, waardoor het lijkt alsof je op die plekken aan het sporten bent. Dit zorgt voor een hele mooie ervaring en stimuleert de training. Handige toevoegingen aan deze cross trainer zijn een houder voor de waterfles, je tablet of smartphone en pedalen die op 3 niveau’s instelbaar zijn.

Al met al is de Virtufit een cross trainer die we zeker aanraden, vooral als je vanuit huis wilt proberen fit en gezond te blijven.

Voordelen

Nadelen

Meer informatie en bekijk prijs

Focus Fitness Fox 3

Ook aan de mensen die vanuit huis willen trainen en rekening moeten houden met hun budget, hebben we gedacht. De tweede cross trainer van deze top 5 is een goede budget en huistrainer van het merk Focus Fitness, de Focus Fitness Fox 3.

Deze cross trainer heeft een gewicht van ongeveer 51 kg, maar kan vanwege stevige staalconstructie zeker 120 kg aan gewicht dragen. De Focus Fitness Fox 3 wordt daarom ook gezien als een stabiele en sterke cross trainer, die bijna geen geluiden maakt. Belangrijk is de hartslagfunctie, die ook bij deze trainer aanwezig is. Behalve de handgripsensoren kan je ook hier een bortband dragen, zodat hartsignalen draadloos worden opgevangen. Ook zijn de pedalen van deze cross trainer verstelbaar.

De Fox 3 heeft verder een magnetische weestand met 16 niveau’s en 18 trainingsprogramma’s. Van deze programma’s zijn enkele al voorgeprogrammeerd, gegevens als weerstand, tijd en afstand zijn al voor je ingevoerd. Dan heb je ook hartslagprogramma’s en een persoonlijk programma. Bij het hartslagprgramma worden je hartslag en andere gegevens genoteerd en gaat de cross trainer de weerstand automatisch aanpassen aan je niveau en gegevens. Op die manier zou je je doel eerder en makkelijker moeten bereiken.

Handig aan de Fox 3 is dat er gewerkt wordt met user profielen. Het zijn er in totaal 5, waarbij je gegevens als je lengte, gewicht en geslacht kan opslaan. Deze gebruiksoptie is erg voordelig als meerdere mensen de cross trainer gebruiken. Wanneer je gegevens eenmaal opgeslagen zijn, hoef je dat niet steeds weer te doen en kan je makkelijk een trainingsdoel opstellen. Om dit alles te volgen is er een LED computer.

Werken aan je conditie hoeft niet prijzig en onbetaalbaar te zijn. Met een eigen, prive gym in huis moet het ook lukken en je eerste fitness apparaat die daar hoort, is deze Focus Fitness Fox 3.

Voordelen

Nadelen

Meer informatie en bekijk prijs

vidaXL – Crosstrainer

In onze top 5 hebben we nog een budget model opgenomen en dat is deze vidaXL, een cross trainer waarvan gezegd wordt dat het goed geschikt is voor all – round training in huis. Naar onze mening is de vidaXL de perfecte cross trainer voor mensen die pas beginnen aan een gym regime vanuit huis. Vooral bij de dames zal deze cross trainer erg in de smaak vallen.

Belangrijk bij een cross trainer is de optie om je hartslag te meten en dat heeft de vidaXL gelukkig ook. Dit gebeurd met de handgripsensoren, borstband optie zit er helaas niet bij. Een andere eigenschap van de vidaXL, zijn de weerstanden die op 8 niveau’s verstelbaar zijn. Zo kan je zelf je eigen trainingsprogramma opstellen; grote weerstanden voor cardio en de iets lagere waarbij je langer op de cross trainer blijft, voor vetverbranding. De cross trainer noteert dit alles en laat het je zien via computer/LCD scherm. Het gaat dan om gegevens als snelheid, hartslag, calorieverbranding, enz.

Heb je zelf geen idee hoe je een programma moet instellen, geen probleem! De vidaXL heeft ook 8 trainingsprogramma’s waar dingen als de weerstand, vooraf al ingesteld zijn. Deze cross trainer kan verder een maximaal gewicht van 110 kg dragen, heeft anti – slip pedalen die verstelbaar zijn in lengte en bij de armsteun heb je de keuze uit vast of beweegbaar.

Concluderend kunnen we zeggen dat de vidaXL een prima apparaat is om mee te beginnen, vooral als je vanuit huis gaat trainen en niet heel veel kan uitgeven aan fitness apparaten.

Voordelen

Nadelen

Meer informatie en bekijk prijs

Kettler Curo M

Een vierde cross trainer die ook een plek in onze top 5 verdiende, is de Curo M van het merk Kettler. Kettler is een Duits merk dat al vele jaren bezig is met de productie van onder andere sportartikelen. Cross trainers horen daar ook bij en de Curo M is een van hun beste modellen.

Net als alle andere goede crosstrainers uit deze top 5, heeft de Curo M ook een hartslagfunctie. Hartslagen worden opgenomen met behulp van sensoren die in de handvaten zijn aangebracht. Optie voor borstband is er helaas niet bij. De cross trainer weegt ongeveer 49 kg en kan maximaal 110 kg aan gewicht dragen. Er zit verder een vliegwiel aan de cross trainer, die ongeveer 12 kg weegt en deze vliegwiel zorgt ervoor dat je geluidloos traint.

Een andere, belangrijke eigenschap voor cross trainers is de weerstand. De Kettler Curo M werkt met een magneetrem systeem, die je handmatig moet aanpassen. Aanpassen van de weerstanden kan op 16 verschillende niveau’s, zodat je je training altijd kan varieren naar bijvoorbeeld cardio of vetverbranding.

Heb je zelf geen idee hoe je een training moet beginnen, dan zijn er 12 programma’s waar bijvoorbeeld de weerstand en tijd al zijn ingesteld. Dit alles zie je weer terug op het LCD scherm/computer. Voor de handigheid zijn de pedalen van de Curo M ook verstelbaar, zodat iedereen, ongeacht lengte, gebruik kan maken van deze cross trainer.

Extra gemak door vanuit huis te trainen op een makkelijk te gebruiken en multifunctioneel fitness apparaat? Haal vandaag nog de Kettler Curo M in huis.

Voordelen

Nadelen

Meer informatie en bekijk prijs

Tunturi Cardio Fit C30

De laatste goede crosstrainer die genoeg voordelen heeft om in onze top 5 te zitten, is de Cardio Fit C30 van het merk Tunturi. Tunturi is een van de oudste merken op het gebied van fitness apparaten en heeft dus enorm veel ervaring met onder andere cross trainers.

Zoals we dat inmiddels al gewend zijn, heeft ook deze cross trainer een hartslagfunctie, die je hartslag bijhoudt middels handgreepsensoren. Helaas is het nog niet mogelijk om ook met een borstband de hartslagfunctie te gebruiken. Het is belangrijk dat je steeds let op je hartslag, zodat gelijk te zien is wanneer het teveel belast wordt.

Naar onze mening is de Cardio Fit C30 een uitstekend model voor wanneer je zelf je trainingsniveau en tempo wilt bepalen. Deze cross trainer heeft namelijk net 3 programma’s, maar er zijn zeker 8 weerstandniveau’s die je kan aanpassen aan je trainingsschema. Alle gegevens over je training krijg je gelijk te zien op het LCD scherm. Denk aan de snelheid, tijd, afstand, hartslag, enz.

De Cardio Fit C30 heeft een gewicht van ongeveer 38 kg, waarvan het vliegwiel iets meer dan 18 kg voor zijn rekening neemt. Desondanks train je bijna geluidloos en heb je geen last van het vliegwiel. Deze cross trainer voor thuis zelf kan maximaal 110 kg aan gewicht dragen. Ook goed om te weten is, dat de Cardio Fit C30 op batterijen werkt en transportwielen heeft, zodat het heel makkelijk te verplaatsen is. Verder zijn de pedalen anti – slip en verstelbaar. Extra motivatie nodig? Plaats dan je tablet in de speciale tablethouder en kijk naar motiverende videos of liedjes.

Zelf je niveau en tempo bepalen voor een training met de crosstrainer voor thuis? Kijk dan zeker naar deze Cardio Fit C30 cross trainer van het merk Tunturi.

Voordelen

Nadelen

Meer informatie en bekijk prijs

Wat is een goede crosstrainer?

Cross trainers zijn een van de meest gebruikte fitness apparaten in de gym. Het zorgt voor een heleboel gezondheidsvoordelen en is makkelijk in elkaar te zetten. Heb je weinig tijd of zin om naar de gym te gaan, dan kan je de cross trainer ook zelf in huis halen, deze apparaten zijn namelijk erg compact. Van een goede crosstrainer wordt vaak gezegd dat het een hybride (combinatie) is van een loopband en een fiets. Dat heeft vooral te maken met de werking van cross trainers.

In dit artikel vind je uitgebreid antwoord op de vraag wat is een goede crosstrainer. Lees het daarom aandachtig voor voordat je een crosstrainer kopen gaat.

Crosstrainer vergelijken

De bedoeling van een cross trainer is om alle spieren in het lichaam in beweging te brengen. Belangrijk is het hart. Cross trainers worden heel vaak gebruikt voor cardio training, het hart versterken, zodat hart – en vaatziekten voorkomen worden. Wanneer je nu op een cross trainer stapt, heb je aan de ene kant de pedalen en aan de andere kant de hendels. In tegenstelling met een fiets heb je bij een cross trainer geen zadel. Het resultaat: bij een cross trainer blijft je hele lichaam in beweging. De pedalen zorgen voor training van spieren in de dijen, kuiten en billen, terwijl de hendels beweging brengen in je bovenlichaam (armen, buik en rug).

Behalve beweging hebben spieren ook weerstand nodig om te kunnen presteren en functioneren. En dit is precies waar een cross training voor zorgt. Cross trainers komen met de optie om weerstand tijdens het bewegen (fietsen) aan te passen, zodat je afwisselend zwaar en minder zwaar kan trainen. Deze functie maakt dat je op den duur ook overtollig gewicht kwijtraakt.

Een ander belangrijk voordeel aan cross trainers is, dat je tijdens de cross training zelf kan bepalen welke spieren, dus welk lichaamsdeel je meer of minder wilt belasten/inspannen. Dit is eenvoudig te doen door je bewegingen en manier van trainen aan te passen.

Crosstrainer voordelen

De crosstrainer voordelen voor de gezondheid van een mens zijn enorm. Hier een kleine opsomming met enkele crosstrainer voordelen :

Crosstrainer afvallen ervaringen

Dat een cross trainer erg goed is voor de gezondheid, zo zijn er vele positieve crosstrainer afvallen ervaringen van mensen. Maar dit weet je inmiddels al. Maar welke voordelen je precies hebt aan het trainen op een cross trainer, is hier op een rijtje gezet.

Crosstrainer beste koop

Je hebt nu besloten om ook een cross trainer in huis te halen en dat is natuurlijk helemaal goed. Maar voordat je een keuze maakt, is het aangeraden om op een aantal punten te letten. Zo zorg je ervoor dat je de crosstrainer beste koop vind en later geen spijt hebt ervan. Waarop moet je precies letten?

  1. Weerstand type. Cross trainers kunnen 2 soorten weerstanden hebben: elektromagnetische en belt type. De belt typen zijn wat goedkoper, maar voor je besluit om die te kopen, moet je eerst nadenken over de kwaliteit van deze cross trainers.
  2. Verstelbare pedalen. Is het de bedoeling dat de cross trainer door het hele gezin gebruikt zal worden of dat je de training gaat aanpassen, dan is het goed om uit te kijken naar cross trainers met verstelbare pedalen.
  3. LCD scherm. Als je je prestatie wilt nagaan of gebruik wilt maken van reeds ingestelde trainingsprogramma’s, dan heb je een cross trainer met LCD scherm nodig.
  4. De meest belangrijkste factor is natuurlijk de prijs. Hier moet je zelf nagaan hoeveel je kan uitgeven aan een cross trainer en waarvoor je het wilt gebruiken.

Gewicht verliezen, in conditie blijven en de kans op hart – en vaatziekten voorkomen, zonder blessures op te lopen of zelfs naar de gym te moeten gaan? Dat kan echt allemaal als je een cross trainer aanschaft en de beste van dit moment vind je in onze koopgids!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *