Bij het inrichten van je eigen prive gym in huis, zijn er een aantal fitness apparaten en accessoires die zeker niet mogen ontbreken. Dit omdat ze heel wat voordelen hebben en vooral effectief zijn als je thuis een trainingsregime wilt opbouwen. Een van deze fitness accessoires, is een dumbbell set. Een dumbbell is niets anders dan een kort metalen staafje met aan uiteinden een gewicht. Meestal, maar niet altijd, zijn dit vaste gewichten, je kan ze dus niet veranderen. Dumbbells zijn zodanig gemaakt dat je in elke hand 1 kan vasthouden. Ze worden het meest gebruikt om alle mogelijke spieren in het lichaam te trainen. Je begrijpt dat ook in een kleine, home – based gym, goede dumbells kopen mag dan niet ontbreken. Daarom hebben we hier een top 5 van de beste dumbbell sets van het moment voor je samengesteld. Lees deze aandachtig door voor je de dumbells kopen gaat

Dumbbells kopen? Bekijk hier de beste dumbbells

NaamGewicht KleurAantal stuksMeer informatie
Focus Fitness30 kgZwart2
vidaXL - Halterset31 kgZwart3
Focus Fitness Verstelbare Dumbbell50 kgZwart | Rood2Easy In Shape Halterset" target="_blank" rel="noopener">
Easy in Shape18 kgZwart | Chrrom 2
RS Sports Aerobic Pump Set20 kgZwart1

Focus Fitness Verstelbare Dumbbells set

De eerst dumbbell set uit deze top 5 komt van het welbekende fitness merk Focus Fitness. Dit merk is gespecialiseerd in fitness apparaten en accessoires en daar hoort een degelijke set dumbbells zeker bij. Focus Fitness heeft meerder dumbbells, maar hier gaan we het hebben over een set van 2 dumbells  30 kg!

Wanneer je deze set koopt, krijg je 2 dumbbells, die elk een gewicht hebben van 15 kg. Het staafje waaraan de halterschijven zitten, heeft een lengte van ongeveer 36 cm en de halterschijven zelf, hebben een diameter van 30 mm. Om de gewichten tijdens het trainen makkelijker te kunnen wisselen, zijn er handige sluitingen aangebracht aan het uiteinde van de staafjes.

Wat ook een pluspunt is aan deze dumbbell set, is dat je eventueel extra schijven (met andere gewichten) erbij kunt kopen. Ze kunnen makkelijk aan het staafje bevestigd worden. Natuurlijk is het goed om je eerst daarover te laten informeren, omdat niet elke schijf geschikt is voor elk staafje. Wat je verder moet weten is, dat deze dumbbells gemaakt zijn van gietijzer, het meest bekende materiaal voor dumbbells.

Wat kan je allemaal doen met deze set van Focus Fitness? Eigenlijk van alles! Omdat je 2 dumbbells krijgt, kan je ze beide tegelijkertijd gebruiken of gewoon 1 per keer. Kijkend naar het gewicht, zou je met deze set flink wat spiermassa kunnen opbouwen, omdat ze nogal zwaar zijn. Maar dat is ook afhankelijk van jouw training, wie weet ben je deze gewichten allang gepasseerd! Dan nog kun je deze dumbbell set van Focus Fitness goed gebruiken om bijvoorbeeld op te warmen of een bepaald lichaamsdeel extra te trainen.

Voordelen

Nadelen

Meer informatie en bekijk prijs

vidaXL – Halterset / Verstelbare Dumbbell set

Praten over fitness equipment en het merk vidaXL niet noemen? Dat kan gewoon niet! Daarom zit er in deze top 5 ook een product van vidaXL. Waarom we specifiek gekozen hebben voor dit product zie je gelijk; je krijgt namelijk niet alleen een dumbbell, maar een compleet pakket van dumbbells en halterset.

Deze combinatie van halter en dumbbells hebben een totaal gewicht van ongeveer 30.5 kg! En dit is super voordelig, want je kan dan zowel dumbbell als halterset trainingen doen, voor een zeer voordelige prijs. Maar wat krijg je allemaal bij het kopen van deze vidaXL set? Voor de dumbbells zijn er 2 staafjes die ongeveer 45 cm lang zijn en voor de halterset krijg je een halter stang mee die ongeveer 140 cm lang is. Bij deze staven horen er natuurlijk gewichten en daarvan krijg je in totaal 12! Om precies te zijn, krijg je:

Deze schijven kan je dan afwisselend voor de dumbbell en de haltersets gebruiken, vooral omdat de schijven polyethylene behuizing hebben. Om dit allemaal op zijn plaats te houden, krijg je in totaal 6 klippers mee. Daarmee zorg je ervoor dat de schijven niet eraf glijden.

Wat je verder nog moet weten is, dat deze sets gemaakt zijn van chroom, waardoor ze een betere grip hebben. Voor extra veiligheid zijn er ook antislip – handvaten aan de staafjes, zodat je ten alle tijde veilig kan trainen.

Dus voor een volledige workout met zowel dumbbells als halters, tegen een voordelige prijs, koop je deze dumbbell/halterset van vidaXL!

Voordelen

Nadelen

Meer informatie en bekijk prijs

Focus Fitness Verstelbare Dumbbell Set

Focus Fitness komt nog een keer in onze top 5, maar deze keer met een fantastische set. We hebben het over de Focust Fitness verstelbare dumbbell set. Het is een set, je krijgt er dus 2 dumbbells die elk een aantal gewichten hebben. Deze dumbbels zijn van gietijzer gemaakt.

Verstelbare dumbbell sets zijn sinds kort een rage geworden, maar wat moeten ze precies voorstellen? Normaal zou je voor meerdere gewichten ook meerdere dumbbells nodig hebben, maar wanneer je deze dumbbell set van Focus Fitness koopt, dan krijg je 2 staafjes en meerdere gewichten. Deze dumbbells werken met een lock systeem, waarbij je eerst met een draaiknop aangeeft welke gewichten je aan het staafje wilt. Heb je dat gedaan, dan til je de dumbbells op en hangen alleen de aangegeven gewichten eraan. De rest blijft als het ware achter in de houder. In totaal zijn er 14 schijven (gewichten) die variëren van 2.5 tot 24 kg.

Zoals je ziet is dit heel erg voordelig! In tegenstelling met de normale, traditionele dumbbels hoef je hier niet steeds gewichten weg te halen en weer vast te zetten. Het enige wat je moet doen is met de draaiknop aangeven welke gewichten je op dat moment wilt gebruiken. Zo een set van Focus Fitness bespaart niet alleen op tijd, maar ook op ruimte en geld. Je hoeft geen meerdere dumbbells te kopen en plek te maken om ze allemaal op te bergen.

Ben je ook zo iemand die graag thuis traint, maar heb je daar weinig ruimte of gewoon geen tijd om steeds van dumbbells te wisselen? Dan is deze verstelbare dumbbell set van Focus Fitness net iets voor jouw!

Voordelen

Nadelen

Meer informatie en bekijk prijs

Easy in Shape Dumbells set

Een van de laatste dumbbells uit deze top 5, komen van het merk Easy in Shape. Zoals de naam al zegt, moet het met de fitness equipment van Easy in Shape niet meer moeilijk zijn om in topconditie te komen. Daarvoor zijn er een aantal producten ontworpen, waaronder ook deze dumbbell set, bestaande uit 2 dumbbells.

In totaal krijg je ongeveer 18 kg aan gewichten mee, die je naar eigen voorkeur over beide dumbbells kan verdelen. De staafjes, waaraan de gewichtschijven worden vastgezet, zijn van chroom en hebben een geribbelde handgreep. Deze eigenschappen maken dat je de dumbbells heel goed kunt vastpakken, je hoeft dus niet bang te zijn dat je door zweethanden grip verliest. Met de staafjes komen er in totaal 8 schijven mee: 4 van 1.25 kg en 4 van 2.5 kg. Deze schijven zijn van gietijzer. Om het geheel vast te zetten, zijn er 4 sluitringen, de dumbbells werken dus met schroefsluiting. Deze sluitringen hebben allemaal een rubberen rand, zodat de schijven minder geluid maken tijdens het trainen.

Wat kan je met deze dumbbell set van Easy in Shape allemaal doen? Eigenlijk van alles, het zou niet misstaan om te zeggen dat je met deze dumbbell set een full body workout zou kunnen doen: buikspieren, borstspieren, biceps, triceps, benen, schouders en ga zo maar door.

Voor een kwalitatief goede set dumbbels die makkelijk te gebruiken zijn en goede grip hebben, raden we je deze van Easy in Shape aan.

Voordelen

Nadelen

Meer informatie en bekijk prijs

RS Sports Aerobic Pump Set

De laatste set in deze top 5 van de beste dumbbels heeft eigenlijk meer weg van een kleine halter. Je krijgt daarom ook maar 1 halter en deze is van het merk RS Sports. De stang heeft een lengte van 130 cm en de halterschijven hebben een totaal gewicht van ongeveer 20 kg.

Wat je verder moet weten is, dat deze stang hol is en daardoor goed gebruikt kan worden voor lichte, aerobische pump trainingen. Met de stang komen er in totaal 6 schijven mee: 2 van 1.25 kg, 2 van 2.5 kg en 2 van 5 kg. Zo kan je zelf bepalen met hoeveel gewicht je wilt trainen. Natuurlijk moeten de schijven afgesloten worden, anders glijden ze er vanaf. Daarvoor worden er een aantal klippers meegegeven. Eventueel kan je later enkele extra halterschijven erbij kopen als je bijvoorbeeld vind dat je met meer gewichten wilt trainen. Let er dan wel op dat deze schijven een gat diameter van 30 mm moeten hebben om op de halterstang te passen.

Wat kan je allemaal met deze set van RS Sports? De eerste is al genoemd, omdat de stang hol is, kan het gebruikt worden voor aerobische pump trainingen. Pluspunt is dat je deze set eigenlijk voor alle mogelijke spiergroepen kan gebruiken. Daarvoor moet je gewoon enkele goede instructive videos opzoeken en de stang gereed maken. Daarna is het lekker intensief trainen geblazen!

Eenvoudig beginnen met een enkele dumbells voor thuis, waarmee ook aerobische pump trainingen gedaan kunnen worden? Koop dan deze Aerobic Pump Set van RS Sports.

Voordelen

Nadelen

Meer informatie en bekijk prijs

Waarom dumbbells kopen?

Dat dumbells voor thuis een goedkope en effectieve manier is om spiermassa op te bouwen, weten we intussen al. Maar waarvoor wordt deze bekende dumbells voor thuis fitness equipment nog meer gebruikt? De meest voorkomende is natuurlijk het trainen van je spiermassa. Opmerkelijk is, dat je met dumbbells de zogenaamde joint – isolation oefeningen kan doen. Eenvoudiger gezegd kan je met dumbbell oefeningen een specifiek lichaamsdeel trainen. Denk maar aan oefeningen voor je biceps, borst, schouders, billen, enz. Echter, dumbbell oefeningen zijn zo divers dat je ook het hele lichaam in 1 keer kan trainen. Verder zijn ze erg goed als cardio training en voor flexibiliteit.

Soorten dumbbells

Dumbbells werken allemaal op dezelfde manier en volgens hetzelfde principe, maar als je goed kijkt, kom je in de winkel of gym, toch verschillende soorten tegen. Dit verschil komt meestal door het materiaal waarmee dumbbells zijn gemaakt en deels door de manier waarop ze gebruikt worden. Kijken we naar het materiaal, dan zijn er 4 soorten dumbbells die je tegen kan komen:

Behalve het materiaal, is er ook een kleine variatie in de manier waarop dumbbells worden gebruikt. Nieuw op de markt zijn verstelbare dumbbells. Met verstelbare dumbbells wordt bedoeld dat je niet een heel set van dumbbells met verschillende gewichten hebt, maar gewoon 2 dumbbells, waarvan je het gewicht kan aanpassen. Dit kan met de bekende platen of gewoon door een knopje in te drukken, waarmee het gewenste gewicht gelocked wordt. Verstelbare dumbbells zijn voordelig voor een in – house gym, wanneer je weinig ruimte hebt of minder wilt uitgeven aan dumbbells.

Voordelen van een goede dumbell set

Welke dumbbell gewichten zijn geschikt voor mij?

Dit is een lastige vraag en zorgt heel vaak voor verwarring. Wat je als eerst moet weten, voordat je een dumbbell set kopen gaat, is dat er er geen 1 vast antwoord is, omdat veel afhankelijk is van andere factoren. Het beste wat je kan doen, is een set met verschillende gewichten of een verstelbare dumbbell te kopen en te beginnen met de kleinste gewichten. De bedoeling is dat je dit gestaag opbouwt. Waar je ook naar moet kijken, is voor welke reden je de dumbbell oefeningen doet. Ga je voor muscle toning en opbouw van conditie, kies dan gewichten waarmee je een oefening 12 – 20 keren kan herhalen en dan pas moe wordt. Is het je doel om juist spiermassa op te bouwen, dan moet je gewichten kiezen waarmee een oefening net 8 keren herhaald kan worden.

Spiermassa opbouwen of gewoon in conditie blijven? Het kan allemaal met een set dumbbells en flink wat variatie in de oefeningen. Gebruik onze handige koopgids om te bepalen welke dumbbell set kopen precies goed is voor jouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *