Er zijn verschillende soorten sport zoals hardlopen, hoogspringen, balsporten, gevechtssporten, zwemmen etc. waar het gebruik van enkelgewichten tijdens training optimale performance levert bij het uitoefenen van die sport. Enkel gewichten zijn zeker geweldig sportattribuut voor een ieder die fit en gezond wilt blijven.

Tijdens het sporten, maar ook in je dagelijks leven zijn worden je enkels veelvuldig gebruikt. Dat is vanzelfsprekend, aangezien je het gewicht van je lichaam, samen met je voeten moeten dragen. Het gebruiken van enkelgewichten zijn daarom een perfecte uitkomst om je enkel wat verlichting te geven. In onderstaande koopgids zullen wij de beste enkelgewichten verder uitlichten.

Beste enkel gewichten

NaamGewicht Kleur Materiaal Meer informatie
Avento Pols-Enkelgewicht1 kgZwart | Grijs Neopreen
Insportline Pols-Enkelgewichten4 kgBlauw | ZwartNylon
Pols gewichten Reebok2 kgGrijs | Mintblauw Neopreen
Casall Pols- en enkelgewichten2 kgZwartPolyester
Gymstick Active enkel en pols gewichten2 kgZwart | Blauw Neopreen | Polypropyleen

1.      Avento enkelgewichten 1KG

Het eerste product dat de moeite waard is als je op zoek bent naar enkelgewichten is van Avento. Het materiaal ervan bestaat aan de buitenkant uit neopreen en de binnenkant is gevuld met zand en ijzer. Met een gewicht van totaal 1 kg is dit enkelgewicht heel licht en geschikt voor een ieder die af en toe de spieren van de enkels trainen wilt, ook voor als je aan het revalideren bent. En het is makkelijk mee te nemen naar de verschillende plaatsen waar je gaat trainen.

Als hardloper of iemand die aan aerobics doet of een andere vorm van sport zal je met deze enkelgewichten je training naar een hoger niveau kunnen tillen, zonder dat je bang hoeft te zijn voor ongelukken. Ook kun je ervoor kiezen om ze aan je polsen te gebruiken en hoef je niet apart polsgewichten aan te schaffen. Dit enkel gewicht is tevens betaalbaar en dat maakt deze enkelgewichten een echte aanrader.

Meer informatie & bekijk prijs

2.      InSportLine Enkel gewicht

We vervolgen met een tweede enkelgewicht van het merk InSportLine. Deze gewichten kun je niet alleen om de enkels doen, maar ook aan je pols. Twee voor de prijs van een dus. Ze zijn handig in gebruik en kunnen verzwaard worden tot een maximaal gewicht van 2 kg in totaal. Het materiaal is van Nylon en voelt prettig aan tegen de huid. Verder heb je een vulling van metalen staafjes en zorgt de klittenband ervoor dat je de gewichten makkelijk aan en af kunt doen.

De metalen staafjes hebben per stuk een gewicht van 400 g en als je die wilt opvoeren dan kan dat ook. Het is een best practice om zeker in het begin de gewichten niet zwaarder te maken. Laten je enkels en polsen wennen aan het gewicht en naarmate je ermee vordert kun je de gewichten aanpassen. Plus als je regelmatig gaat trainen dan is het ook goed om de enkelgewichten niet zwaar te maken om te voorkomen dat je je polsen en enkels gaat overbelasten. Je gaat uiteraard ermee aan de slag om de spieren van je polsen en enkels te verstevigen en niet om slijtage of verzwakking van je spieren en gewrichten te bewerkstelligen.

Meer informatie & bekijk prijs

3.      Reebok polsgewichten

Het derde product zijn de polsgewichten van Reebok die speciaal ontworpen zijn voor vrouwen. Van yoga tot pilates, looptrainingen of welke oefening dan ook, deze gewichten zijn perfect om te gebruiken. Met het ergonomisch ontwerp en uitbouw voor de duim kun je veilig en effectief trainen, terwijl de polsen en gewrichten van je spieren ook aangepakt worden. En de klittenband zorgt ervoor dat het stevig gaat zitten, waardoor je niet verhinderd wordt tijdens de training.

Polsgewichten zorgen voor een intensieve krachttraining de spieren van de armen, borst en schouders. Daarnaast nemen de conditie en uithoudingsvermogen toe. Plus, met deze polsgewichten bereik je snellere resultaten binnen een korte tijd in tegenstelling tot als je het zonder polsgewichten zou doen. De gewichten wegen 1.5 kg per stuk en hebben een verstelbare diameter van minimum 17 cm en maximum 27 cm. Een handig en eenvoudig product van goede kwaliteit waar je zeker de gewenste resultaten mee zal bereiken. Het kan dus niet ontbreken in deze lijst.

Meer informatie & bekijk prijs

4.      Casall gewichten

Met dit model gewichten van Casall kun je zowel als enkel gewichten gebruiken, maar ook als pols gewichten. Het is gemaakt van hoogwaardige polyester en voelt heerlijk zacht aan tegen het lichaam. Het gewicht is 1 kg per stuk dus niet te zwaar en ook niet te licht.

Bij het gebruiken van pols- en enkelgewichten is het belangrijk om rekening te houden met het gewicht. Als het gewicht te zwaar is dan kun is de kans groot dat je de spieren en gewrichten kan beschadigen en dat wilt niemand. Daarom is het raadzaam om gewichten te gebruiken die niet teveel stress en spanning op je spieren en gewichten zullen veroorzaken. Met dit product kun je veilig trainen en hoef je je niet druk te maken om het gewicht.

De voordelen van pols gewichten en enkelgewichten zijn al enkele keren benadrukt. Vooral als je doel voor het gebruiken van deze gewichten is om beter te presteren tijdens een wedstrijd. Dan is dit product het overwegen waard.

Meer informatie & bekijk prijs

5.      Gymstick gewichten enkels

Een ander product die we zeker aanbevelen is de pols en enkelgewichten van Gymstick. Een fraai design, waarvan het gewicht 1 kg per stuk is. Met een neopreen buitenlaag  voelen ze comfortabel en stevig aan en passen ze zich goed aan de vorm van jou enkels en polsen aan. Verder zorgt de klittenband ervoor dat ze stevig gaan zitten en kun je het makkelijk verstellen naar wat goed aanvoelt. Zo voorkom je dat ze gaan verschuiven en dat je net verhinderd wordt tijdens het trainen.

Maak je trainingen interessanter en effectiever dn normaal door enkel- en polsgewichten eraan toe te voegen. Met dit artikel krijg je twee mogelijkheden voor de prijs van een en dat is echt top.

Ze zijn klein en compact, met een lengte van 2.5 cm dus je kunt het overal meenemen. Voor ieder sportfanaat of onervaren persoon die met enkel- en polsgewichten wilt gaan trainen is dit product een aanrader. Je krijgt kwaliteit dat goed afgestemd is op de prijs en het gemak en gebruik ervan is vrij eenvoudig. Dat is ook het doel waar het voor ontworpen is.

Meer informatie & bekijk prijs

Conclusie Enkelgewichten

Voor een optimale trainingen war je de effectiviteit ervan zal ervaren tijdens wedstrijden en optredens is het gebruiken van enkel- en polsgewichten onmisbaar. Ze verhogen niet alleen de intensiviteit van je trainingen, de spieren in je polsen, enkels, armen, borst en schouders worden goed ontwikkeld. Daarnaast zorgen ze ook voor soepele beweging van de gewrichten van je enkels en polsen. Net als met alles s het zorgvuldig gebruik en toepassen van deze vorm van gewichten ook van belang. Mensen met gewrichtsproblemen of een verzwakt spierenstelsel doen er goed aan om onder professionele begeleiding deze gewichten te gebruiken of juist helemaal te vermijden. En voor degenen die er gewoon gebruik van kunnen maken is het aanbevolen om het stapsgewijs te doen en ervoor te zorgen dat de gewichten niet te zwaar zijn, waardoor de polsen en enkels overbelast worden. Daarnaast is het ook raadzaam om het gebruik van deze enkel gewichten voor een bepaalde tijd te doen en een periode van pauze in te lassen voordat je ze weer in jouw training gebruikt.

Enkele voordelen van pols- en enkelgewichten:

Een goede pols- of enkelgewicht zal ervoor zorgen dat de weerstand toeneemt en de training verzwaren. Hierdoor kunnen de spieren van de armen en schouders zich beter ontwikkelen en wordt de zuurstofopname ook beter.

Er zijn twee soorten pols- en enkelgewichten:

Gewichten voor enkels

Het lijkt tegenstrijdig, maar het verzwaren van de enkels met gewichten tijdens een training zorgt ervoor dat de oefeningen zwaarder worden en dat komt goed van pas tijdens wedstrijden of op momenten waar je geen enkelgewichten heb of kan gebruiken.

Toch zijn er enkele zaken waarop gelet moet worden bij het gebruiken van enkelgewichten. Dit product is geschikt als het zorgvuldig en voor een beperkte periode gebruikt wordt. Daarnaast is het heel belangrijk om gebruik te maken van lichte enkelgewichten, zodat de enkels net overbelast worden. Voor sommige mensen zoals een rollator of mensen die problemen hebben met hun gewrichten wordt het gebruik van enkelgewichten afgeraden. Maar anderen zoals balletdansers of zwemmers kunnen er juist van profiteren, omdat de gewichten de spieren van de enkels verstevigen en helpen om tijdens wedstrijden of optredens goed te presteren. Samengevat, het gebruik van enkelgewichten is geschikt als je gebruik van lichte gewichten voor trainingsdoeleinden en voor een bepaalde periode. Om te weten hoe en welke enkelgewicht het meest geschikt voor jou is zijn er 5 van de beste hieronder aangegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *