Het is tegenwoordig een trend geworden om een eigen, kleine gym in te richten in huis. Dit wordt vooral gedaan door mensen die vanwege een druk werkschema geen tijd hebben om naar de gym te gaan of gewoon in alle rust en privacy willen sporten. In deze privé gyms kom je standaard een aantal fitness apparaten tegen. Verreweg de meest bekende is een loopband. Een goede loopband doet precies wat het zegt: door het ingebouwde mechanisme maak je lopende of rennende bewegingen, maar je blijft gewoon op 1 plek staan. Tijdens het lopen of rennen op de loopband, kan je de tijd en snelheid instellen. Wil je zelf een goede loopband voor thuis kopen, maar weet je door het grote aanbod loopbanden niet waar te beginnen? Maak dan gebruik van onze handige koopgids met de beste 5 loopbanden voor thuis van het moment.

De beste loopband voor thuis of in de gym

NaamMaximaal belastbaar gewicht Max. snelheid Aantal programma's Meer informatie
Focus Fitness Jet 2100 kg13 km/u 40
VirtuFit TR-100120 kg 16 km/u 15
vidaXL Mini-loopband100 kg--
Christopeit PRO TM2120 kg 16 km/u 25
Focus Fitness Jet 5120 kg 16 km/u 36

Focus Fitness Jet 2

De eerste loopband uit deze top 5 komt van een bekend merk in de wereld van fitness apparaten. We hebben het over de Jet 2 van Focus Fitness. Van de Jet 2 wordt gezegd dat het de perfecte loopband is voor de thuissporter. Dit heeft allemaal te maken met het gebruiksgemak van deze loopband.

Wat kunnen we je vertellen over deze loopband? De Jet 2 is ongeveer 55 kg zwaar en kan zelf een maximaal gewicht van 100 kg dragen. Het handige aan deze loopband is, dat het opklapbaar is. Dus als je thuis weinig ruimte hebt, kan je de loopband na het trainen gewoon weer inklappen en opbergen.

De Jet 2 heeft verder een hartslagfunctie en 7 voorgeprogrammeerde programma’s. Tot deze programma’s behoren ook een aantal snelheidsprogramma’s, waar je op het scherm duidelijk de snelheid ziet. Deze snelheden zijn meestal afgestemd om een bepaald doel te bereiken. Voor vetverbranding ga je bijvoorbeeld voor een lange tijd bij een kleine snelheid lopen of rennen, terwijl intervaltrainingen bij een hoge snelheid met een aantal breaks ertussen gedaan worden voor conditie training. De snelheid op deze loopband gaat van 1 tot 13 km/uur.

Alle gegevens van belang tijdens je training, zie je ook op het display. Denk aan de snelheid, de afstand, verbrandde calorie, tijd, hartslag, enz. Het handige aan de Jet 2 is, dat het handmatig te verstellen is in hoogte. Dat wil zeggen dat je je loopband ook zodaning kan stellen, dat het lijkt alsof je een heuvel oprent. Dit is heel goed voor conditie training. Een ander ding is dat de motor van de Jet 2 erg stil is, ook bij hoge snelheden heb je geen last van geluid.

Voor een thuissporter die weinig ruimte heeft, maar toch graag elke dag een beetje wilt joggen of rennen, is de Focus Fitness 2 de ideale loopband. Haal hem vandaag nog in huis!

Voordelen

Nadelen

Meer informatie en bekijk prijs

VirtuFit TR-100

De tweede loopband uit onze top 5 is weer van een bekend merk voor fitness apparaten. Deze keer gaat het om de Virtufit TR – 100. Het eerste dat we over deze loopband kunnen vertellen is, dat het behoorlijk wat gebruiksopties heeft. Heel voordelig voor de sportfreak die ook vanuit huis wilt trainen.

De Virtufit TR-100 weegt ongeveer 50 kg en kan zelf een gewicht van maximaal 136 kg dragen. De motor heeft een vermogen van 2 – 4 pk. Deze loopband heeft verder 15 programma’s, waarvan enkele al voorgeprogrammeerd zijn om een bepaald doel te behalen. Denk maar aan een cardio of intervaltraining. Bij deze programma’s worden de snelheid en hellingshoek automatisch aangepast. Andere dingen die je met de Virtufit TR – 100 kan doen, zijn het meten van vetpercentage, conditie – en hartslaghersteltesten.

Natuurlijk kan je je snelheid en helling ook zelf aanpassen: de snelheid gaat van 1 – 16 km/uur en de hellingshoek van 0 – 12%. Tijdens het lopen kan je schakelen naar een hogere of lagere snelheid door de bediening in de armleuning of de knoppen op het display. In de handvaten zijn ook sensoren opgenomen om je hartslag te registreren. Dit alles wordt overzichtelijk aan je getoond op het LCD scherm. Je krijgt gegevens als de snelheid, tijd, afstand, helling, hartslag, enz. te zien.

VirtuFfit heeft ook aan de veiligheid van haar klanten gedacht. Zo heeft deze loopband een noodstop en veiligheidskoord. Zodra er iets verkeerd gaat, gaat het koord los en stopt de loopband gelijk. Verder vind je onder de loopband enkele schokdempers, zodat tijdens het lopen de ergste schokken worden opgevangen en je geen blessures oploopt. Andere handige toevoegingen aan de Virtufit TR – 100 zijn de bidonhouder en een koordje om je MP3 speler te verbinden. Klaar met trainen? Dan kan je met behulp van het automatisch mechanisme, de loopband makkelijk opklappen.

Zoals je ziet is de Virtufit TR – 100 een prachtmodel waar er aan alles is gedacht: training, voorprogrammeren, veiligheid en gemak. Wat wil je nog meer van een fitness apparaat dat gemakkelijk in je woonkamer kan staan!

Voordelen

Nadelen

Meer informatie en bekijk prijs

vidaXL Mini Loopband -Mechanische Loopband

Soms moet je bij het aanschaffen van fitness apparaten helaas ook rekening houden met een budget. Precies voor deze mensen hebben we deze derde loopband in onze top 5 opgenomen. Het gaat om de vidaXL mini loopband. Heb je te maken met een beperkt budget of ga je voor het eerst trainen op een loopband, dan is deze van vidaXL zeker wat voor jouw.

Dat de vidaXL mini – Mechanische loopband juist deze eigenschappen heeft, komt omdat het een manuele loopband is. De vidaXL heeft in tegenstelling tot andere loopbanden in deze top 5, geen motor. Dat wil zeggen dat de mechanische loopband pas in beweging komt wanneer jij erop gaat lopen of rennen. Hoe sneller je loopt/rent, hoe sneller de loopband gaat. Op zich is dit een hele voordelige eigenschap. Je moet nu bedenken dat er hier geen motor is, die de snelheid bepaalt, dat doe jij zelf. Op deze manier is trainen op de loopband veel veiliger en comfortabeler, je kan er bijvoorbeeld niet vanaf vliegen doordat de snelheid te groot was! De belt van deze loopband heeft ook een anti – sliplaag, zodat er minder kans is op uitglijden.

Om lopen op een helling toch enigszins na te bootsen, is het ook met deze mini loopband thuis mogelijk om de hellingshoek aan te passen, dankzij de stelbare pootjes. Er is verder een monitor aangebracht in de loopband, zodat gegevens als snelheid, afstand, tijd en aantal verbrandde calorieën genoteerd kunnen worden. Andere handige eigenschappen zijn de wieltjes om de loopband makkelijk te kunnen verplaatsen en de mechanische loopband weerstand die helpt de loopband thuis in elkaar te klappen na het trainen. De vidaXL mini loopband weegt ongeveer 9.7 kg en kan maximaal 100 kg aan gewicht dragen.

Concluderend kunnen we zeggen dat de vidaXL mini – loopband thuis een ideaal model is voor de thuissporters die rekening moeten houden met een budget, voor het eerst een loopband thuis gaan gebruiken en toch willen profiteren van dit apparaat. Koop hem dus gauw!

Voordelen

Nadelen

Meer informatie en bekijk prijs

Christopeit Loopband PRO TM2

Een ander model loop band die ook zeker je aandacht verdient en daarom in deze top 5 is opgenomen, is de Christopeit loopband PRO TM2. Christopeit is een Duits merk dat zich bezig houdt met fitness apparaten en specialiseert in loopbanden, cross trainers, hometrainers, enz.

Net als de meeste andere loopbanden in deze top 5, is de Christopeit Loopband een elektronisch model met motor. Deze loopband heeft gedacht aan iedereen, ook aan de mensen die nog geen idee hebben hoe te trainen met een loopband. Er zijn namelijk een aantal programma’s in het systeem opgenomen, waarbij de snelheid en tijd al ingesteld zijn. Dit is handig als je bijvoorbeeld een cardio training wilt doen, maar niet weet welke snelheid en helling je daarvoor moet gebruiken.

Natuurlijk kan je ook zelf de snelheid en hellingshoek aanpassen. De snelheid gaat van 1 -16 km/uur en de hellingshoek tot maximaal 15 graden. Zoals bij elke goede loopband, heeft ook de Christopeit PRO TM2 een hartslagfunctie waarbij de hartslag met sensoren in het handgreep wordt gemeten. Alle informatie van belang bij je training, zie je tijdens het trainen op het display: snelheid, afstand, calorie, enz.

Ook goed om te weten is, dat de Christopeit PRO TM2 ongeveer 54 kg weegt, maximaal 100 kg aan gewicht kan dragen en opklapbaar is.

Je ziet het zelf, de Christopeit PRO TM2 is een prima manier om vanuit huis te trainen en dan maakt het niet uit of je bekend bent met de trainingssnelheden of niet, het wordt allemaal geregeld met de voorgeprogrammeerde programma’s.

Voordelen

Nadelen

Meer informatie en bekijk prijs

Focus Fitness Jet 5

Onze top 5 sluiten we af met een merk dat al eerder langs geweest is, de Focus Fitness. Maar deze keer gaat het om een vernieuwd model, de Focus Fitness Jet 5. Veranderen en verbeteringen aan deze loopband ga je gelijk zien als je eerder de Jet 2 hebt gebruikt. Zo heeft de Jet 5 een sterker frame, is het loopvlak breder en is de loopband compleet voorgemonteerd. Wanneer je de loopband krijgt, hoef je het alleen nog uit te klappen en enkele schroefjes erop te doen.

Ook aan de andere eigenschappen is te merken dat er flink gesluiteld is aan de Jet – lijn. De Jet 5 heeft in totaal 36 programma’s, waarvan enkele met ingestelde snelheid en hellingshoek komen. Deze programma’s zijn meestal voor vetverbranding, cardio of combinatietrainingen. Daarnaast zijn er nog een hartslagfunctie en een optie om vetmetingen te doen. Zoals normaal zitten de sensoren voor de hartslagfunctie in het handgreep.

Natuurlijk kan je de snelheid en hellingshoek ook zelf aanpassen door enkele sneldrukknoppen op het display. De snelheid gaat van 1 – 16 km/uur en de hellingshoek (ook elektronisch verstelbaar) gaat van 0 tot 12. Tijdens de training krijg je de nodgie informatie (zoals snelheid, tijd, hartslag, enz.) op het LCD scherm te zien. Een ander pluspunt aan deze loopband is, dat er onder het loopvlak veringen zijn aangebracht om het lopen of rennen comfortabel te maken, schokken worden daardoor opgevangen. De Jet 5 kan maximaal 120 kg aan gewicht dragen.

Voordelen

Nadelen

Meer informatie en bekijk prijs

Meer informatie over Loopbanden

Iedereen heeft ooit van een loopband gehoord, eentje gezien of zelfs erop getraind. Maar wat doen deze apparaten precies? En wat maakt ze tot zo een gewilde fitness apparaat? Dat alles en nog meer lees je hier.

Hoe werkt een loopband

Er wordt weleens gezegd dat trainen op een loopband minder effectief is dan wanneer je in de buitenlucht zou lopen, joggen of rennen. Dit is helemaal niet waar! Onderzoek heeft juist laten zien dat je met een loopband, dezelfde resultaten bereikt als wanneer je buitenshuis zou lopen of rennen. Dit heeft allemaal te maken met de instellingen van een loopband.

Een loopband, ook wel bekend als treadmill is een stationair fitness/cardio apparaat, waarop je binnenshuis kunt lopen, joggen of rennen. Dit kan allemaal omdat de meeste loopbanden een verstelbare snelheid en helling hebben. Door deze instellingen op de juiste manier aan te passen, simuleer je de condities die je meestal hebt bij het joggen op een heuvel of rennen op het voetpad, allemaal gewoon in je woon of slaapkamer.

Voordelen van een loopband thuis hebben

Uitgaande van de werking, heeft een loopband thuis echt een heleboel voordelen. In de eerste plaats hoef je geen rekening meer te houden met het weer of de tijd om aan je dagelijkse half uurtje joggen te beginnen. Je doet het gewoon in huis. Ook mensen die in een minder veilige buurt blijven of ergens wonen waar er bijna geen ruimte is om te joggen (vanwege het verkeer, slechte luchtkwaliteit, weinig voetpaden, enz.) zijn met een loopband thuis geholpen.

Wil je graag aan je workout regime werken, maar krijg je gewoon niet de tijd om na je baan naar de gym te gaan, omdat het bijvoorbeeld niet in de buurt is? Dan is een loopband de manier om ervoor te zorgen dat je elke dag je 30 minuten beweging krijgt, zonder daarvoor uit huis te gaan. Een ander ding is ook, dat het oppervlak van een loopband veel comfortabeler aanvoelt dan het asfalt van de weg. Ga je voor het eerst joggen of rennen, dan is misschien ook goed om voor te bereiden op de loopband. Met de loopband heb je je snelheid beter onder controle en kan je ook pauzeren wanneer je dat wilt.

Voordelen loopbanden

Beste loopbanden op het gebied beste prijs/kwaliteit

Zo op het eerste gezicht lijken alle loopbanden een beetje op elkaar, maar vergis je niet! Vooral in het mechanisme, de manier waarop ze werken, zijn er grote verschillen. Op basis daarvan zijn er 4 soorten loopbanden te vinden:

Zoals je ziet heeft een loopband ontelbare voordelen en kan je gezondheid er alleen maar vooruit op gaan. Aarzel dus niet langer en gebruik onze handige top 5 om je eerstvolgende loopband aan te schaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *