De speed ladder is een trainingstool die je makkelijk kunt gebruiken als je looptraining wilt doen. Een speedladder is gemaakt van materiaal dat licht in gewicht is en die je tegen de vloer of elke vlakte kunt uitrollen. De vakjes zijn klein en het doel ervan is dat je heel snel in een bepaald patroon je voeten over ze gaat bewegen.  In haast alle sport is snelheid en goede coördinatie van voetenwerk belangrijk. Het vergt dan ook veel inzet in het begin. Een speed ladder biedt de perfecte uitkomst om de motorische vaardigheid van je voeten in topconditie te krijgen. 

Wil jij graag de beste speedladder kopen? Lees dan snel onderstaande koopgids door waar wij de top 5 beste speedladders reviewen.

Top 5 Beste Speed ladder

NaamLengte Gewicht Kleur Meer informatie
VirtuFit Speed ladder400 cm 57 kg Geel | Zwart
Ciclon Sports loopladder1200 cm50 kgGeel | Zwart
Cawila loopladder600 cm20kgGeel | Zwart
DoYourFitness - Speed ladder600 cm1 kgGeel | Zwart
SKLZ Agility Speed ladder44 cm99.3 kgGeel | Zwart

1.    VirtuFit 4 meter

Dit is een kunststof loopladder van 4 meter die opgedeeld is in 7 vakken. Deze vakken kun je zelf aanpassen naar wat voor jou werkt. Hierdoor heb je de mogelijkheid om verschillende soorten oefeningen te doen. Zo kun je kiezen voor grotere afstanden, waardoor je de rekbaarheid en lenigheid van je voeten kan testen. En met de kleinere afstanden dwing je het lichaam om op een bepaalde snelheid het gewicht goed te verdelen en coördinatie en balans te behouden.

Aan de speed ladder zit er een nylonkoortje aan de uiteinden om de ladder makkelijk tegen een vlakte vast te kunnen maken. Dit product kun je zowel binnenhuis als buiten gebruiken. Heel handig voor als je regelmatig naar de gym gaat of af en toe in e park bent en toch even wat oefeningen tussendoor wilt pikken. Het tasje maakt het mogelijk om er overal mee te kunnen gaan.

Deze speed ladder is ontworpen met het oog op het trainen van lineaire en laterale voetbewegingen. Daarnaast zal het je ook dwingen om wendbaarheid en snelheid te ontwikkelen. Dit komt goed van pas voor sporters die vaak onverwachte bewegingen moeten maken zonder dat ze balans verliezen. Maar ook al ben je geen sporter is het altijd een winst als je een snelle gebalanceerde reactievermogen hebt. En om jezelf echt uit te dagen kun je enkelgewichten erbij doen. Dit zal de training niet allen iets moeilijker maken maar jou ook helpen om er beter in te worden.

Meer informatie & bekijk prijs

2.    Ciclón Sports Loopladder

Bij aankoop van deze speed ladder krijg je een boek met verschillende oefeningen erbij. Het is zes meter lang en is opgedeeld in 11 vakken die gescheiden worden door twaalf felgekleurde treden. Hierdoor vallen ze makkelijk op ongeacht de kleur van het oppervlakte waar je de speed ladder op plaatst. Verder krijg je ook een tasje erbij.

Het boek dat inbegrepen zit bij aankoop van deze loopladder is de eerste versie en bestaat uit meer dan 40 pagina’s. Hierin staat informatie over loopladders en verschillende soorten oefeningen. In totaal zijn er vijftig oefeningen in het boek. Ben je een beginneling of een geavanceerde trainer of zit je er middenin? Je komt zeker oefeningen tegen die passen bij jouw level van training. Ook kan er met deze loopladder voetbal training worden gegeven.

Het mooie is dat er duidelijke instructies en plaatjes staan bij elke oefeningen. Je hoeft dus niet uit te zoeken hoe je moet beginnen, want dat wordt stap voor stap uitgelegd. En je kunt de plaatjes volgen om te kijken of je het inderdaad goed hebt gedaan of doet. Een goede motivatie dus om het trainen met een speed ladder te beginnen of te continueren.

Elke goede loopladder dwingt je om bij gebruik coördinatie, balans, snelheid en lenigheid te ontwikkelen. Daarbij wordt ook rekening gehouden met de wendbaarheid en kracht die je kunt ontwikkelen. Met deze speed ladder leer je dus al de verschillende disciplines ontwikkelen. Bouw je training op en breng wat variatie om jezelf uit te dagen zodat je het verschil merkt in je algehele lichaamshouding en conditie.

Meer informatie & bekijk prijs

3.    Cawila loopladder

Deze loopladder is ook gemaakt van kunststof en komt met treden die je niet kunt aanpassen. Het is wel heel erg geschikt voor hersteltrainingen en wordt dan ook vaker ingezet voor mensen die aan het revalideren zijn.

Van conditie en krachttrainingen tot atletiek, elke sporter of niet sporter kan gebruik hiervan maken. Sommige mensen gebruiken het om op te warmen voordat ze gaan sporten. De mogelijheden zijn er zat en als je niet zo creatief bent kun je online zoeken naar hoe anderen het gebruiken. Door de verschillende oefeningen bepaal je zelf wat voor soort training je wilt doen. Let daarbij wel erop dat je zowel lineaire als laterale trainingen uitvoert om te vorkomen dat je eentje helemaal uitsluit. Het voordeel dat je krijgt als je zowel voor de voorwaartse als zijwaartse oefeningen kiest is dat je niet maar aan een onderdeel werkt, maar je algehele conditie aan het verbeteren bent.

De ladder is licht van gewicht en kan in het tasje die je meekrijgt makkelijk overal mee. Ga je een weekendje weg of voor langere tijd? Dan kun je alsnog ervoor zorgen dat je niet gaat slabakken. Neem gewoon je loopladder mee een pak af en toe een oefening. Best handig en dat de prijs ook nog meevalt maakt het helemaal compleet.

Meer informatie & bekijk prijs

4.    DoYourFitness

Aan deze ladder zitten twee riemen met treden die je kunt verstellen. Het komt in verschillende maten van vier, zes en acht meter. Zoek je naar een speed ladder om jou coördinatie en snelheid te ontwikkelen? Dan is dit product het overwegen waard. Afhankelijk van de lengte die je kiest krijg je een miniparcours waarop je verschillende trainingstechnieken kunt uitvoeren. Denk maar aan bevorderen van je motoriek en balans. Of het stimuleren van je lenigheid middels sprong en snelheid. Deze ladder zorgt ervoor dat je bij gebruik het verschil in je algehele coördinatie en conditie zult merken.

Een andere manier van gebruik is dat je de oefeningen met een andere persoon zou kunnen doen. Jullie krijgen niet alleen de kans om mekaar te simuleren om vol te houden, maar leren ook van elkaar. Daarnaast is het vaak leuker als je een trainingspartner hebt.

Het is makkelijk te gebruiken en als je ermee klaar bent is het zo opgerold. Doordat de treden verstelbaar zijn kun je die aanpassen naar wat je op dat moment wenst. Verder is het ook een ladder waarvan je niet aan gelimiteerd bent tot binnenhuis gebruik. Neem het mee naar de gym, op reis of zelf naar het strand.

Meer informatie & bekijk prijs

5.   SKLZ Voetballadder

Last but not least hebben we de loopladder van het merk Sklz. Deze bestaat uit kunststof en is opgedeeld in elf vakken. Met deze training ladder kun je verschillende loopladder oefeningen doen.

Je kunt de training ladder als een warm-up trainingstool gebruiken voordat je gaat sporten. Maar je kunt er ook echt mee aan de slag, als bijvoorbeeld voetballader. Door bijvoorbeeld oefeningen die snelheid en bewegelijkheid vergen te doen. Hierdoor ontwikkel je een goede balans en lichaamsbeweging. Als variatie en om jezelf extra uit te dagen kun je ook enkelgewichten gebruiken bij het uitvoeren van de oefeningen op de loopladder. Dit brengt meer intensiteit met zich mee en dwingt je het maximale uit jezelf te halen. Een andere manier waarop je het kunt gebruiken is als voetballadder. Dit houdt in dat je jezelf gaat trainen op wendbaarheid en de kwaliteit van je snelheid. Dit hebben we allemaal nodig, omdat het soms voorkomt dat je in een bepaalde situatie een snelle onverwachte beweging moet maken. Sporters hebben vaker daarmee te maken, maar ook voor niet sporters is het nuttig om dit te kunnen.

Inbegrepen zijn het tasje waar je de ladder in kunt stoppen en ook 4 grondpennen en een oefeningengids. De pennen kun je gebruiken om de ladder tegen de grond vast te maken en de handleiding met de oefeningen help je alvast op weg om je loopladder effectief te kunnen gebruiken.

Meer informatie & bekijk prijs

Speedladder Kopen

Een speedladder kopen en gebruiken bevorderd de laterale (zijwaartse) en lineaire (voorwaartse) voetbewegingen. Van hardlopers tot boksers hebben er hier baat bij.  We raden daarom aan om bij het kiezen van een ladder training de balans tussen deze twee bewegingen te houden. Sommige oefeningen geven je de bewegingen van beide en andere zijn alleen lineaire of laterale.

Verder is het ook goed om de speedladder oefeningen af te stemmen op de lengte van je loopladder, zodat het niet te zwaar of juist helemaal geen inspanning geeft.

Loopladders zijn een betaalbare en mobiele manier om overal jouw voeten te kunnen trainen. Daarvoor moet je wel eerst weten wat je doet en hoe je het moet doen.

Als je hiermee traint dan zijn er enkele disciplines die je naar gelang van tijd onder de knie zal hebben:

Speedladders

Bij het trainen met de speed ladder raakt je centraal zenuwstelsel geactiveerd. Hoe sneller je een bepaald patroon uitvoert op de speed ladder hoe behendiger je wordt. Er gaat dan een prikkel vanuit de spieren naar je centraal zenuwstelsel en terug. Dit heeft als gevolg dat je de functies van het centraal zenuwstelsel gaat activeren. Een van de taken is dat het je spieren en organen gaat bijsturen. Het is dus veel meer dan het bewegen van je voeten waar je mee bezig bent.

Speedladders zijn over het algemeen niet duur en vaak zit er een tasje bij. Dit komt goed uit voor als je het wilt meenemen naar het park of de gym en het gewicht is niet zwaar. Daarnaast hoef je niet zelf de oefening te bedenken. Er zijn boeken en artikelen online, maar ook filmpjes voor beginners tot geavanceerde trainers. Verder kun je net als sommigen ervoor kiezen om zo’n loopladder op je vloer te tekenen. Het nadeel daarvan is dat het niet mobiel is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *