Een weegschaal is een instrument waarmee het gewicht van een voorwerp of een persoon kan worden bepaald. Wie heeft er geen weegschaal thuis? Het is erg handig om je af en toe te wegen voor gezondheidsredenen.

Personen weegschalen komen van verschillende fabrikanten, daarom kan het gewicht van iets of iemand soms net verschillen per weegschaal. Maar dit gaat om minimaal verschil. Als je een weegschaal koopt kun je kiezen uit een digitale of een analoge. Ben je dus van plan een weegschaal aan te schaffen? Dan kan deze koopgids jou daarmee op weg helpen.

Hieronder vindt je een lijst van de beste personenweegschaal. Dit zijn de beste weegschalen om je regelmatig te meten.

 Medisana PS 402 – Personenweegschaal

Ben je opzoek naar een stevige personenweegschaal? Zoek dan niet verder, want de Medisana PS 402 is een personenweegschaal die jou precies aanbiedt wat je nodig hebt. En dit ook tegen een redelijke prijs. Het geeft je een nauwkeurige gewichtsmeting en een duidelijke weergave van de resultaten. Medisana heeft jarenlang weegschalen ontworpen van topkwaliteit.

Deze weegschaal wordt geleverd inclusief batterij. Je kunt dus direct starten met je gewichtsmeting. Het is heel nauwkeurig met een weergave van 100gram. Zo weet je zelfs dat een klein beetje bewegen jou helpt om de laatste pondjes eraf te werken. Nauwkeurige sensoren zorgen voor een constante gegarandeerde meting en de stevige bouw garandeert dat  de weegschaal jarenlang goed mee gaat. Verder heeft de PS 402 alle snufjes die je van een Medisana weegschaal mag verwachten: automatische uitschakeling zodat de batterij extra lang meegaat, wegen naar keuze in kg of ponden, en de handige step-on”-inschakeltechniek. Je hoeft dus niet voorover te bukken om de meting te starten.

Deze Medisana kun je makkelijk opbergen onder het bed of onder de kast. Het heeft een heel modern ontwerp en is niet groot van stuk. Op die manier kun je het ook verplaatsen in en rondom het huis.  De weegschaal heeft ook  een veiligheidsglas van 6mm. Het LCD-scherm is goed leesbaar en schakelt zelf uit. Ook heeft de weegschaal een overbelastingsindicator. Tenslotte zijn er vier nauwkeurige sensoren voor exacte meetresultaten. Bij de bestelling krijg je de batterij ook meegeleverd. Dit type weegschaal geeft een digitale meting weer en komt in een zwarte kleur.

Specificaties:

Voordelen

Nadelen

Bekijk meer informatie & Prijs

Medisana BS 444 lichaamsanalyse – Personenweegschaal

De Lichaamsanalyse weegschaal BS 444 meet meer dan alleen het lichaamsgewicht. Het heeft nog andere functionaliteiten en kan ook je vetpercentage, vochtpercentage en je spier- en botmassa wegen. Dit is heel handig dus en niet alle weegschalen beschikken namelijk hierover. Samen met de BMI-berekening en vaststelling van de dagelijkse caloriebehoefte kun je dus zelf inzien hoe gezond je eet. Op die manier kun je je eetpatroon aanpassen.

Het grote heledere LCD-display is ook leesbaar als het schemerig is. De BS 444 Connect geeft nauwkeurige resultaten. Je kunt zelfs je smartphone synchroniseren met deze weegschaal en op die manier de resultaten ook zien op je scherm. Heb je je smartphone niet bij de hand? Geen probleem. De weegschaal slaat dit namelijk op tot wel 30 metingen. Verder kun je je lichaamsanalyse vergelijken met bijvoorbeeld je  bloeddruk- of bloedglucoseverloop. De  medisana-toestellen zijn beschikbaar voor iOS en Android. Alles is dus makkelijk af te lezen op je telefoon; als je bent aangekomen of afgevallen.

Deze weegschaal is gemaakt van kunststof  en is een digitale weegschaal. Door zijn otwerp en gewicht kun je het overal in huis opbergen en verplaatsen. Hou je ervan om alles bij te houden op je smartphone? Dan is deze weegschaal wel iets voor jou. Door de verschillende functionaliteiten kun je niet alleen je gewicht hierop aflezen, maar ook je vochtgehalte en vetpercentage. Het is een stevige weegschaal dat gemaakt is van kwaliteit en past in elke huishouding. Ook is het makkelijk om te gebruiken en kun je  duidelijk  het gewicht van op de heldere scherm aflezen.

Specificaties:

Voordelen

 Nadelen

Bekijk meer informatie & Prijs

Brabantia Personenweegschaal

Ben je opzoek naar een stevige personenweegschaal? Zoek dan niet verder, want de Brabantia personenweegschaal geeft jou precies wat je nodig hebt. En dit ook tegen een redelijke prijs. Het geeft je een nauwkeurige gewichtsmeting en een duidelijke weergave van de resultaten. Brabantia heeft jarenlang weegschalen ontworpen van topkwaliteit.

Van een bescheiden begin in 1919 is Brabantia vandaag de dag uitgegroeid tot een internationaal merk dat bekend staat om zijn praktische en stijlvolle keukenaccessoires en huishoudelijke artikelen. Dit merk is betrouwbaar onder al haar klanten en biedt handige oplossingen voor in huis. Je vindt er afvalemmers, kookgerei en badkamerproducten.

Deze moderne Brabantia personenweegschaal staat perfect in de badkamer. De weegschaal is voorzien van veiligheidsglas en wordt geleverd inclusief met batterijen. Deze weegschaal heeft ook een nauwkeurig weegsysteem, je gewicht wordt aangegeven per 0,1 kg. Door de stevige anti-slip beschermdoppen staat het heel stabiel op de vloer. De maximale weegcapaciteit is 180 kg. Ook is het heel eenvoudig om het gewicht op deze weegschaal af te lezen.

Wil je dus alleen je gewicht aflezen? Heb je geen zin in andere functionaliteiten zoals je vocht of vetgehalte? Dan is dit de juiste weegschaal voor jou. Het heeft een eenvoudige, maar moderne design en past in huishoudens. Door de goede kwaliteit kun je heel lang van je weegschaal genieten. Dit is een digitale weegschaal met een anti-slip oppervlak. Het weegplatform waarop je moet staan is gemaakt van stevig glas. Ook is dit heel licht van gewicht, het weegt nog geen 2 kilo. Op die manier  kun je het ook verplaatsen  in huis.

Specificaties:

Voordelen

Nadelen

Bekijk meer informatie & Prijs

Medisana BS 476 Lichaamsanalyse weegschaal

De BS 475 behoort tot de nieuwste generatie lichaamsanalyse weegschalen van Medisana.  Het bevat daarom ook de nieuwste technische snufjes die Medisana jarenlang door ervaring heeft ontwikkeld. De geborstelde RVS-elektroden meten heel nauwkeurig de weerstand door de beide voeten. Ook stellen ze op die manier heel nauwkeurig het vet- en vochtpercentage vast en wordt ook je spier- en botmassa berekend. Dit soort handige functies helpen niet alleen bij afvallen of bijkomen, maar het geeft jou ook de motivatie hiervoor. Het is dus een vorm van stimulans om zo je work-out schema bij te houden.

Door een goede work-out kan kan je spiermassa toenemen  en je vetpercentage afnemen. Wil je weten of je met je lengte in verhouding bent met je gewicht? Dan kun je je BMI berekenen. Op die manier zorgt de BS 475 voor een zeer compleet overzicht van je lichamelijke gesteldheid. Van deze weegschaal kunnen meerdere mensen gebruik maken. Het heeft namelijk 10 verschillende gebruikersprofielen en per persoon worden de gegevens verzameld. Zo kan het hele gezin zijn eigen vooruitgang volgen. Ook is de BS 475 gebruikersvriendelijk dankzij de step-on inschakeltechniek en het schakelt ook automatisch uit. De duidelijk afleesbare wit verlichte cijfers zijn niet alleen handig, maar passen tevens bij het mooie design.

Dit is dus een weegschaal die past in elke badkamer en geschikt is voor elke huishouden. Heb je een groot gezin? Geen probleem, een ieder kan tegelijk gebruik maken van de weegschaal en toch wordt de data van elk gezinslid apart opgeslagen. Zo kun je je fitness zelf bijhouden.

Specificaties:

Voordelen

Nadelen

Bekijk meer informatie & Prijs

Tristar WG-2428 Analoge personen weegschaal

De Tristar WG-2428 is ten opzichte van de vorige producten een analoge weegschaal. Het heeft een leuke trendy design en heeft iets weg van een vintage look. Op het grote display kun je heel duidelijk je gewicht aflezen. Het is tot op de gram nauwkeurig.

Deze personenweegschaal is verder voorzien van anti-slipvoetjes voor optimale veiligheid. Zo kun je het veilig in de badkamer neerzetten. De retro Tristar WG-2428 Analoge weegschaal is een eenvoudige, snelle en accurate manier om jouw gewicht te bepalen. Deze personenweegschaal weegt tot maximaal 136 kg. Dankzij de antislipvoetjes sta je stevig genoeg om ook vroeg in de ochtend, op het grote scherm, het gewicht zeer makkelijk af te lezen.

Ben je geen fan van de digitale weegschaal en wil je gewoon iets eenvoudigs in huis? Dan kun je gebruik maken van deze weegschaal. Het weegt geen BMI, vochtgehalte of vetmassa, maar simpelweg gewoon je gewicht. Het is gemaakt van goede kwaliteit en heel stevig dus. Ook in de ochtend als je nog niet goed wakker bent kun je gewoon erop staan. Het heeft anti-slipvoetjes waarop je gewoon stevig kunt gaan staan. Door het grote scherm kun je de cijfers heel goed lezen en het meet je gewicht heel nauwkeurig. Deze weegschaal is gemaakt van kunststof en het heeft een draagvermogen van maximaal 136kg. De weegschaal zelf weegt bijna 3kg. Dat wil zeggen dat je het eenvoudig kunt verplaatsen in huis. Opzoek naar een snelle en accurate manier om je gewicht te meten? Dan is deze Tristar het juiste product voor jou.

Specificaties:

Voordelen

Nadelen

Bekijk meer informatie & Prijs

Medisana PS400 – Personenweegschaal

Niet iedereen houdt van de moderne weegschalen die meer dan je gewicht kunnen berekenen. Sommige mensen kiezen ervoor om een weegschaal in huis te hebben puur alleen om te zien hoeveel ze zijn afgevallen of bijgekomen. Dan kun je dus kiezen voor een eenvoudige weegschaal. Dat betekent niet dat het er niet modern uit mag zien. De producten van Medisana  zijn geschikt voor elke huishouden, zijn stevig en gemaakt van kwaliteit. Ben je dus opzoek naar een personenweegschaal dan is de PS400 wel iets voor jou.

De Medisana PS400 is een uitzonderlijk platte glazen personenweegschaal met een groot, goed leesbaar LCD-scherm. Zo hoef je dus niet onnodig voorover te bukken om het gewicht af te lezen. Deze weegschaal staat prima in je badkamer en weegt zeer nauwkeurig binnen enkele seconden. Verder kun je ook heel lang met de batterij genieten, omdat het automatisch uitschakelt na 10 seconden. De PS400 is voorzien van stevig 6mm dik veiligheidsglas. Het is wel belangrijk om aan te geven dat je de weegschaal op een stenen vloer  plaatst. Als dit niet het geval is, kunnen er foutieve meetresultaten uitkomen.

Deze weegschaal geeft jou de keuze om te kiezen uit kg, lb en st. Het heeft een maximale draagkracht van 150kg en is dus geschikt voor zowel kinderen als volwassenen. Ook heeft het een heel plat design en kun je het gemakkelijk verwisselen van plaats. De handige tap-on inschakeltechniek zorgt ervoor dat je het niet zelf aan/uit hoeft te doen. De LCD scherm is groot en dus goed leesbaar. Maak je geen gebruik van de weegschaal dan schakelt het na enkele seconden uit.

Specificaties:

Voordelen

Nadelen

Bekijk meer informatie & Prijs

Personenweegschaal informatie

Vroeger werd een weegschaal allen gebruikt voor het bepalen van je lichaamsgewicht. Maar omdat het totale lichaamsgewicht nog maar weinig zegt over je fysieke gezondheid, zijn er steeds meer weegschalen die ook je vetpercentage, spiermassa, vochtgehalte of botmassa meten. Wanneer je een basis weegschaal zoekt die alleen je gewicht meet, heb je 2 opties. Een digitale weegschaal geeft je gewicht op een LED- of LCD-display weer, een analoge weegschaal toont je gewicht op de wijzerplaat. Digitale weegschalen beschikken soms over extra functies, zoals een geheugenfunctie of een Body Mass Index-meting (BMI-meting). Een BMI-meting berekent hoe je gewicht zich verhoudt tot je lichaamslengte. Deze meting maakt een schatting van de gezondheidsrisico’s die jouw lichaamsgewicht met zich mee brengt. Een analoge weegschaal heeft geen extra opties naast het wegen van je gewicht. Omdat een analoge weegschaal geen gebruik maakt van batterijen doet deze het altijd. Het hangt dus af van jouw persoonlijke wensen. Wil je alleen je gewicht meten met je weegschaal of zoek je een weegschaal met meerdere functionaliteiten.

Weegschaal met meerdere functionaliteiten

Een weegschaal die je lichaam analyseert, geeft je een compleet beeld van je lichamelijke gezondheid. De weegschaal analyseert je lichaam door een licht elektrisch stroomstootje dat hij via je ene been naar je andere been stuurt. Aan de hand van de weerstand die het stroomstootje heeft, worden je vetpercentage, spiermassa, vochtgehalte of botmassa bepaald. Er zijn verschillende combinaties van deze waarden mogelijk, dus kies je zelf de weegschaal die jij belangrijk vindt.

Geheugenfunctie

Weegschalen met een geheugenfunctie slaan jouw meetwaarden op. Zo zie je zelf of bent afgevallen of bijgekomen. Het bijhouden van je gewicht is nog makkelijker met een weegschaal die meetwaarden naar je PC, smartphone of tablet doorstuurt. Je ziet dus alle informatie in grafieken of tabellen terug. Hierdoor is de ontwikkeling van je lichaam eenvoudig terug te lezen. Zo zie je nog beter of je bijvoorbeeld je streefgewicht nadert of op het gewenste vetpercentage zit.

BMI

Naast gewicht, meten sommige personenweegschalen ook je BMI. BMI staat voor Body Mass Index. Dit getal geeft aan of jouw gewicht gezond is voor jouw lichaamslengte. BMI bepaalt dus of je overgewicht, ondergewicht of een normaal gewicht hebt voor jouw lengte. De BMI meten  is handig wanneer je bewust bezig bent met afvallen of aankomen in gewicht.

Vetpercentage

Wanneer een weegschaal een lichaamsanalyse uitvoert, meet het ook je vetpercentage. De meetwaarde ‘vetpercentage’ geeft aan voor hoeveel procent jouw lichaam uit vet bestaat. Hierbij wordt niet alleen je zichtbare vet gemeten, maar ook vet dat rondom je organen zit. Het ‘vetpercentage’ geeft je dus ook een beeld of je genoeg sport en wel gezond genoeg eet. Deze meetwaarde is vooral interessant wanneer je een normaal postuur hebt, maar wel iets strakker wil worden. Daarnaast is vetpercentage heel interessant wanneer je dagelijks bezig bent met krachttraining.

Vochtgehalte

De meetwaarde ‘vochtgehalte’ is voor iedereen interessant. Deze waarde geeft namelijk het percentage vocht in jouw lichaam aan. Dit is interessant voor iedereen die wil weten of hij/zij genoeg vocht binnenkrijgt per dag. Daarnaast is het een belangrijke waarde wanneer je veel sport, veel spieren hebt en wanneer je aan het diëten bent.

Zo zie je dus dat een weegschaal veel meer kan dan alleen het meten van je gewicht. Je kunt meer te weten komen over je lichaam en je gezondheid. Niet alle weegschalen beschikken ook over dezelfde functionaliteiten. De een heeft misschien iets meer dan de ander. Het hangt van jou af wat je voorkeur is en wat je naast je gewicht nog meer wilt meten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *