Wil je harder kunnen trainen en betere prestaties neerzetten? Met het dragen van sportcompressiekousen bereik je precies dat. Sportcompressiekousen zijn anders dan ‘normale’ sportkousen. Ze zien er net zo hip uit, maar geven een constante druk (compressie) op je enkels en benen. De compressie zorgt ervoor dat er constant zuurstofrijk bloed naar je spieren gaat en voert afvalstoffen sneller af. Je kunt langer doortrainen en je hebt meer kracht in je benen. Dat is natuurlijk perfect als je veel van je lichaam vraagt tijdens een training en met zware gewichten traint.

Geen verzuring en kramp meer tijdens een training of wedstrijd

De compressie in sportcompressiekousen zorgt ervoor dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Dit gaat verzuring en kramp tegen. Zo kun je langer doortrainen en presteer je ook beter. Doordat je minder tot geen last meer hebt van verzuring of kramp, zul je ook na een training sneller herstellen; je benen voelen niet meer zo zwaar aan. Wil je echt zo snel mogelijk herstellen van een training of wedstrijd? Draag de sportcompressiekousen dan na een training of wedstrijd ook nog een tijd lang door; maximaal herstel!

Spiervermoeidheid tegengaan met sportcompressiekousen

Het dragen van sportcompressiekousen vertraagt de spiervermoeidheid van de onderbenen en dijen. Hierdoor heb je een betere coördinatie en uithoudingsvermogen en dat helpt goed bij het uitoefenen van explosieve spring- en krachtoefeningen.

Alle voordelen van trainen met sportcompressiekousen op een rij

Harder kunnen trainen door stimulatie van de bloedcirculatie, wat zorgt voor warme spieren en fitte benen, is een behoorlijk pluspunt ☺. Daarnaast is de optimale steun tijdens het sporten en het tegengaan van blessures belangrijk om goed door te kunnen trainen. Geen verzuring of zware benen meer is ook een mooi voordeel.
De beperking van spiertrillingen en spierschade zorgt ervoor dat je fijner traint en ontziet je knieën. Sportcompressiekousen zorgen ook voor optimaal draagcomfort en houden je voeten heel de training lekker droog. Geen warme, klamme voeten meer tijdens een training of wedstrijd! Sommige sportcompressiekousen varianten hebben zelfs 3D-Dots voor comfort & extra grip. Ook zijn er varianten met reflectoren; extra zichtbaarheid in het donker. Handig voor bootcamp of hardlopen.

Jouw sport en sportcompressiekousen

Iedere sport heeft zijn eigen unieke eisen en uitdagingen. Wil je weten welke sportcompressiekousen goed passen jouw sport? Bij bijvoorbeeld Olfit vind je uitgebreide informatie over hoe je de juiste sportcompressiekousen of Calf Sleeves (sportcompressiekousen zonder voetstuk) kiest. Ook leuk; de hippe, opvallende designs en aanvullende sportkleding zoals sportcompressiebroeken en sportshirts!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *