Om de zoveel tijd krijgen we er allemaal mee te maken, blessures. Dit is erg vervelend. De ene keer heb je een kleine blessure die zo weer over is en de andere keer heb je een zware blessure waar je lang voor moet herstellen. Het is belangrijk om hier goed voor verzekerd te zijn, natuurlijk wil je de goedkoopste zorgverzekering maar goede hulp is ook belangrijk. Zorg dus dat je hier een balans in vindt. Dit kun je doen door gebruik te maken van een zorgvergelijker. Het liefst wil je blessures voorkomen, we wijzen je daarom op de 5 meest voorkomende blessures. Zo weet je precies waar je op moet letten om deze blessures te voorkomen. 

Elleboog

Een blessure aan de elleboog komt vooral vaak voor bij mensen die sporten doen zoals tennis. De elleboog wordt hierdoor overbelast. Hier komt dan ook de term tenniselleboog vandaan.

Knie

Bijna iedereen die sport krijgt regelmatig last van de knie. Ongeveer 20% van alle blessures zijn knie blessures. Deze blessure komt vooral vaak voor bij mensen die veel moeten rennen zoals bij voetbal.

Enkel

Een blessure aan je enkel kan erg pijnlijk zijn. Het vervelende van een enkelblessure is dat de pijn vaak lang aanhoudt. Daarnaast komt de blessure vaak terug als je hier al eerder last van hebt gehad. 

Pols

Een polsblessure komt vooral voor bij jongeren onder de 20 jaar. De meeste blessures ontstaan door een val. Doordat je jezelf opvangt met je handen krijg je een harde klap waardoor je pols geblesseerd raakt.

Achillespees

Als we kijken naar blessures die ontstaan aan de benen is de meest voorkomende blessure de achillespeesontsteking. Deze blessure ontstaat vaak door overbelasting en kan langdurig aanhouden.

Er zijn dus een hele hoop plekken in het lichaam waar we blessures kunnen krijgen. Let hier dus goed op tijdens het sporten. Wanneer je ergens last krijgt is het belangrijk om rust te nemen tot de pijn over is. De meeste heftige blessures ontstaan doordat mensen te lang doorlopen met de klachten. Hierdoor worden die spieren overbelast en zullen de klachten alleen maar erger worden. Als je merkt dat je voor een langere tijd pijn hebt zul je hulp moeten zoeken. Een fysiotherapeut is hiervoor de perfecte persoon. Je zult goed advies krijgen en je zult snel van je klachten af zijn.

2 Responses

  1. Toen ik overschakelde op een vegetarische levensstijl, merkte ik dat in geval van blessure, het herstel langer duurde. Ik sport nogal regelmatig. Ik observeer tevens dat spierpijn hardnekkiger is geworden. Het is niet onoverkomelijk, en ik houd er gewoon rekening mee. Het is wel iets om in de gaten te houden bij verandering van dieet.

  2. Die langdurigheid van een blessure heb ik ooit meegemaakt in mijn schouder. Volgens de arts betrof het een slijmbeursontsteking en was overbelasting de oorzaak. De therapeut, naar wie ik verwezen werd, bereidde mij voor op een lange revalidatie. Inderdaad heeft het anderhalf jaar geduurd voordat ik ervan af was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *