Elke uitgebreide krachttraining moet een borstspieroefening bevatten. De enorme pectoralis major en een kleinere spier daaronder, de pectoralis minor, vormen de pecs, ook wel de borstspieren genoemd. Beide spieren worden getraind met halters in deze oefening, die zich concentreert op de voorkant van je bovenlichaam.

Maar er is meer! Deze pec-workout richt zich op je kern en op je deltaspieren (schouders), triceps (de grote spier aan de achterkant van je bovenarm) en andere ondersteunende spieren naast je borstspieren.

Drie belangrijke voordelen van deze Dumbbell Pec oefening

1. Verhoogt praktische kracht

Sivan Fagan, eigenaar van Strong With Sivan in Baltimore en een ACE-gecertificeerde personal trainer, vertelt SELF dat het ontwikkelen van kracht in de “duwende” spieren van de borst, schouders en triceps je zal helpen bij het uitvoeren van dagelijkse taken zoals het verplaatsen van een voorwerp op een hoge plank. Omdat het de kracht vergroot die nodig is om je schoudergewrichten en schouderbladen te stabiliseren, helpt het je ook om je kans op blessures te verkleinen.

2. Identificeert en corrigeert spieronevenwichtigheden.

Een ander opmerkelijk aspect van Fagans pec-oefening? Het maakt uitgebreid gebruik van eenarmige halterbewegingen, die ervoor zorgen dat alle kanten van je lichaam evenveel worden getraind. Dat is cruciaal omdat het, volgens Fagan, helpt bij het corrigeren van de veelvoorkomende spieronevenwichtigheden die de meesten van ons hebben.

“Je lichaam wil de halters alleen maar van punt A naar punt B verplaatsen als je ze allebei tegelijk indrukt. Je sterkere kant kan ze door het hele bewegingsbereik bewegen, maar je zwakkere kant kan ze snel bewegen, adviseert de expert. Als je je kanten isoleert, kun je je plotseling realiseren: “Wacht even, ik kan het niet aan deze kant”, waardoor je het veel gemakkelijker zelf kunt ontdekken.

3. Werkt aan uw kern

Een gelukkig voordeel van eenarmig werk is dat het echt je core stability test, waardoor deze trainingen voor het bovenlichaam ook ab-oefeningen worden. Volgens Fagan moeten je kernspieren samentrekken om te voorkomen dat je lichaam in de tegenovergestelde richting draait terwijl je elke halter duwt.

In de oefening “combineer je de ‘duw’-spieren met core stability en core strength”, legt ze uit.

De oefening

De moeilijkste complexe bewegingen, de shoulder press en chest press, worden uitgevoerd in een superset als eerste oefening in de dumbbell pec workout. Wees niet bang om jezelf uit te dagen met een groter gewicht, want je houdt het repbereik hier kleiner dan in de rest van de sessie (zolang je de juiste vorm aanhoudt).

Daarna sluit je af met een triset. Met een close-grip chest press richt je je triceps en borst. Vervolgens ga je over op schoudertikken, waarbij je de achterkant van de drukspieren van je armen isoleert terwijl je jezelf in een hoge plank houdt. Tenslotte eindig je met een bovenhandse triceps extensie.

Ben je klaar om te beginnen? Wat je nodig hebt voor een geweldige at-home dumbbell pec workout staat hieronder.

Er zijn twee sets dumbbells nodig, een zwaardere en een lichtere. Voor de eerste superset kun je jezelf pushen met een hoger gewicht. Bij de triset beweeg je lichter. Als je geen halters hebt, kun je huishoudelijke voorwerpen gebruiken zoals soepblikken, kattenbakvullingen, waterflessen en wasmiddelflessen.

Oefeningen

Superset:

Triset:

Aanwijzingen

1. Chest Press (wisselende armen)

Voer 8-12 herhalingen uit aan elke kant.

Bij chest press worden de borstspieren, deltaspieren en triceps getraind. Ook de serratus anterior, een waaiervormige spier diep achter de borstspieren, en de biceps worden licht aangespannen.

2. Schouderpers (wisselende armen)

Voer 8-12 herhalingen uit aan elke kant.

De trapezius, die over de bovenkant van de schouders en het midden van de bovenrug loopt, wordt ook getraind tijdens de shoulder press.

 

3. Gripper Chest Press

Doe 12 tot 15 herhalingen.

In vergelijking met de gewone chest press concentreert de close-grip chest press zich meer op de triceps. In mindere mate worden ook de biceps en de serratus anterior getraind. Het werkt ook op de borstspieren en de voorkant van de schouders.

4. Plank tik

De plank tap oefent de triceps, core, schouder (deltoids), bovenrug, en zelfs de kleine spieren in de polsen. Om te voorkomen dat je heupen schommelen, concentreer je je op het samentrekken van je bilspieren en buikspieren. Uw voeten iets verder uit elkaar zetten kan ook helpen om een steviger basis te leggen.

5. Triceps Extensie Boven

Een oefening die de triceps isoleert is de overhead triceps extension.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *