Iedereen wil deze zomer natuurlijk weer met een strakke buik over het strand paraderen. Het liefst zelfs met een sixpack. Maar hoe kom je nou het snelst aan een sixpack?

Er zijn verschillende manieren om je buikspieren te trainen. Allereerst moet je vetpercentage op orde zijn. Met een te hoog vetpercentage kun je buikspieren trainen wat je wil, maar je blokjes worden niet zichtbaar. Om een sixpack te zien moet je vetpercentage niet hoger dan 15% – 20%. Hierin is 20% het absolute maximum. Hoe lager je vetpercentage des te beter je resultaat ziet.

Heb je je vetpercentage al op een juist aantal procenten? Dan kun je beginnen met buikspieren trainen. Hier zijn veel verschillende oefeningen voor. Zo zijn er de welbekende crunches, knee raises en twisting crunches. Een steeds populairder wordende manier van buikspieren trainen is de kettlebell workout.

Een kettlebell workout kent een aantal voordelen. Met de juiste oefeningen verlaag je je vetpercentage, verbeter je conditie en train je je buikspieren. Een kettlebell is een kogelvormig stuk metaal met daaraan een metalen lus om de kettlebell aan vast te houden. Met een kettlebell kun je veel verschillende oefeningen doen om meer dan enkel je abs te trainen. Voor een kettlebell workout hoef je de duur niet uit. Veel mensen maken gebruik van een kettlebell in combinatie met een DVD waarop de workouts staan.

 

Met de juiste oefeningen ben je klaar binnen 30 minuten per workout. Deze workouts doe je dan 2 tot 3 keer per week. Zo heb je snel resultaat in een kort tijdsbestek. Als je je lichaam wilt trainen met een kettlebell workout dan kun je deze voordelig online kopen. Hier zit vaak een DVD of meerdere DVD’s bij met daarop de juiste oefeningen voor elke spiergroep.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *