het-cambridge-dieet-weight-plan

Door de jaren heen zijn er veel diëten ontwikkeld met de meest wilde beloftes als het gaat om snel afvallen. Een zeer bekende en vaak gewaardeerde methode is het Cambridge dieet dat als doel heeft mensen op een gezonde manier te helpen met hun overgewicht. Er wordt enorm veel over geschreven en veel mensen zien dit als de methode om snel af te vallen. Er zijn ook al verschillende onderzoeken gedaan naar dit dieet zoals bij goede wetenschap ook logisch en te prijzen valt. Op deze manier krijgen we een duidelijk beeld over wat het dieet nu precies inhoud, wat de effecten zijn en of het echt zo gezond is voor je. Wat veel mensen nog wel eens verwaarlozen is namelijk het aspect gezondheid, niet wetende dat er terugval kan toeslaan of ze met hun behaalde resultaten alsnog niet gezond zijn en zich beter voelen dan voorheen. Het mag duidelijk zijn dat we dan ook even gaan kijken naar het Cambridge Dieet en of het haar beloftes waarmaakt.

Wat weten we over het Cambridge Dieet?

Het mag bekend zijn dat dit dieet lang bestaat en nog steeds behoorlijk wat gebruikers kent. Of dit te danken is aan de marketingmachine of de werkzaamheid van het Cambridge dieet blijft gissen, al denken wij zelf dat het antwoord een beetje in het midden ligt. Want er zijn zeker wel mensen die er goed mee afvallen, maar horen tegelijkertijd ook verhalen van het ontbreken van een lange termijn strategie. Hoe gezond het dieet is valt eveneens te betwisten gezien het dieet compleet bestaat uit voeding die door het dieet zelf wordt verstrekt (soms met aanvulling van een beperkte hoeveelheid eigen voeding afhankelijk of je de Cambridge 500 of Cambridge 800 methode volgt) wat het dan al niet erg natuurlijk maakt.

Verontrustende verhalen over het dieet!

Als we wat verder kijken naar de ervaringen die we voorbij zien komen dan moeten we heel eerlijk zeggen dat we ons echt goed rot geschrokken zijn. Er zijn namelijk meerdere verhalen bekend over het Cambridge dieet waarbij mensen met ernstige klachten direct moesten stoppen met het dieet https://www.k4craft.com/community/phentermine-online-without-prescription/ . Zo vind je verhalen over koliekaanvallen waarbij mensen heftige pijn ervaren en zelfs galblaasoperaties moeten ondergaan. Deze mensen doen dan ook een noodoproep om dit dieet nooit te gaan gebruiken. Verhalen van huiduitslag zijn ook niet sporadisch wat voor vervelende ongemakken kan zorgen. Het welbekend jojo principe is eveneens een veel gehoorde klacht waarbij mensen eerst snel resultaten halen met dit “geweldige” crashdieet om vervolgens 1 jaar later als een baksteen naar beneden te vallen en ineens veel meer overgewicht te ontwikkelen. Dit zijn jammerlijke verhalen die niet op zichzelf staan maar dus vaker voorkomen. Wij wisten niet dat dit dieet zoveel klachten kan veroorzaken en dat er überhaupt een dieet bestaat die je zoveel ellende brengt in plaats van vreugde en succes als het gaat om afvallen.

Is het dieet van Cambridge dan helemaal niet betrouwbaar?

Er is dus zeker een enorm kritiekpunt als het gaat om je gezondheid wat wij eigenlijk nog veel belangrijker vinden dan het afvallen. Natuurlijk wil je snel afvallen maar zorg er dan ook echt voor dat je dit op een gezonde manier doet. Zo stel je doelen voor je streefgewicht en weet je zeker dat je ook gezond bezig bent en je beter gaat voelen. Met de juiste voeding merk je namelijk snel genoeg dat je meer energie krijgt en vitaler door het leven gaat. Ondanks dat je met het Cambridge dieet kan afvallen heeft het alle schijn tegen als het gaat om je gezondheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *