De bekende cannabis plant bestaat uit honderden verschillende stoffen, waarvan er enkele al jarenlang uitvoerig bestudeerd worden. Met name voor de therapeutische werking van bepaalde stoffen worden deze cannabinoïden ook gebruikt door wetenschappers.

Deze cannabinoïden worden gebruikt bij verschillende aandoeningen zoals: stress, pijn, slapeloosheid, angsten en ontstekingen. Cannabis olie kun je gebruiken voor verlichting van stress en angst. Ook wordt het gebruikt tegen pijnklachten zoals reumatiek en artrose. Het gebruik van cannabis voor medische doeleinden gaat al eeuwen terug, het wordt al lange tijd toegepast om mensen te helpen met slaapproblemen, het verlichten van pijn en misselijkheid. Bestel online voor de beste deals.

Cannabis olie en sport

 

Cannabis olie kan op verschillende manieren een positieve bijdrage leveren bij het beoefenen van verschillende sporten. De olie kan ervoor zorgen dat spieren zich sneller herstellen. Bij de juiste dosis  kan spierpijn al na een uur helemaal zijn verdwenen. Daarnaast draagt de olie bij aan een sneller herstel van blessures. Cannabis olie blijkt namelijk effectief bij het verminderen van zwellingen. Ook  minimaliseert de olie de stijfheid van de spieren. Zowel amateursporters als professionele sporters maken gebruik van cannabis olie naast andere lichaamsherstellende maatregelen. Denk hierbij aan fysiotherapie, vitaminesupplementen en rust. Sporters die cannabis gebruiken, geven aan dat ze sneller herstellen en in staat zijn langer door te gaan.

 

Men zegt dat cannabis helpt de spieren te ontspannen zodra deze vermoeid raken, waardoor het voor hen makkelijker wordt om te te stretchen na het sporten. Het gebruik van cannabis na het sporten draagt bij aan spierherstel en werkt pijnstillend. Naast de ontspannende en stressverlichtende eigenschappen heeft  cannabis  ook ontstekingsremmende eigenschappen., waardoor je langer kan trainen. Het gebruik van cannabis kan echter ook hinderende effecten hebben, want het beïnvloedt delen van de hersenen die een sporter mogelijk zou kunnen beperken. Wanneer je weet dat cannabis de reactiesnelheid beïnvloedt, eigenschappen die van het grootste belang zijn voor maximale prestaties van een sporter, zou je voor wedstrijden het gebruik van cannabis wellicht willen vermijden.

 

Soorten olie

 

Er bestaan twee soorten wietolie: THC-wietolie en CBD-wietolie. Fysiologisch blijkt CBD-olie namelijk een ontspannende werking te hebben op het spierweefsel. Daarnaast blijkt CBD een effectieve pijnstiller te zijn bij lichamelijke pijnen. Verder is het onmogelijk om high te worden van CBD-wietolie. Ten slotte is CBD-olie, in tegenstelling tot THC-olie, gewoon legaal verkrijgbaar.

 

Sporters vinden dat cannabis olie ze kan helpen op verschillende manieren. Door het gebruiken van de olie voor een training, kan het ze helpen om beter te presteren. Nadat ze klaar zijn, kan de olie ook gebruikt worden om te helpen herstellen. Als resultaat, is de olie  een niet te missen gezondheidssupplement aan het worden voor sporters. Cannabis olie wordt zo ingenomen of gemixt in iets eetbaars of een smoothie. Onder sporters zijn dit  populaire manieren om het te gebruiken. Hardlopers, in het bijzonder, ondervinden dat het nemen van een paar druppeltjes van de olie voor, tijdens en na hun loop de hele ervaring beter maakt. Het mixen met yoghurt of een sapje maakt dat de impact langer duurt en meer intens is. Ten slotte vinden sporters dat de olie hen helpt als ze vermoeide spieren hebben en dat het een pijnstillend effect heeft.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *