Collageen is een belangrijk eiwit voor veel verschillende processen in ons lichaam. Het maakt deel uit van het bindweefsel dat voorkomt in onze botten, bloedvaten en ook onze huid. Het zorgt hier voor de structuur en de stevigheid en wordt op een natuurlijke manier aangemaakt door het lichaam. Alhoewel we op jonge leeftijd voldoende collageen aanmaken om gezond te blijven en er jong uit te zien, wordt de aanmaak naarmate we ouder worden steeds minder. Hierdoor kan het op een gegeven moment nodig zijn om het lichaam een beetje te helpen en bijvoorbeeld een supplement van collageen in te nemen.

Gebruik van collageen

Collageen kan op verschillende manieren worden toegediend. Je kunt het slikken via pillen, drinken via een oplospoeder genaamd collageen peptide of zelfs laten injecteren. Collageen wordt op verschillende manieren gebruikt, bijvoorbeeld door sporters voor de onderbouwing van de spieren, voor mensen die ouder worden voor het behoud van hun bloedvaten en natuurlijk voor het behoud van onze huid en om er wat jonger uit te zien.

Het is een veelvoorkomende manier om de huid te versterken en het verouderingsproces tegen te gaan. Denk hier bijvoorbeeld ook aan rimpels die steeds meer opkomen naarmate we ouder worden. Collageen kan zeker gebruikt worden als beauty middel, voor een stevigere en jonger uitziende huid.

Een klein spuitje

Maar wat voor manier van het toedienen van collageen werkt nu het beste voor de huid? Alhoewel het slikken van supplementen of het smeren van een zalfje vaak het makkelijkst en het prettigst is, zijn dit niet de meest optimale manieren. Om gericht en de juiste hoeveelheid collageen toe te dienen voor het verbeteren van de huid, kunt u het beste kiezen voor een injectie. Het collageen wordt direct geïnjecteerd en het resultaat is daarom ook snel zichtbaar. Een goede toediening zal werkzaam zijn voor een periode van drie tot zes maanden, waarna het collageen door het lichaam zelf afgebroken wordt. Hierna kan de behandeling herhaald worden voor een blijvend resultaat en een jongere en gladdere huid.

Leestip: Gehydrolyseerd collageen waarschuwing?

Alhoewel er dus vele verschillende redenen zijn om collageen te gebruiken en verschillende manieren voor het extra binnen nemen van dit eiwit, de soort en manier zullen afhangen van het gewilde resultaat. Het is altijd belangrijk om een medische specialist te raad plegen voor het gebruik van collageen als supplement om de huid te verstevigen. Deze kunnen u het beste advies geven en de juiste behandeling voor u voorbereiden, zodat u lang profijt heeft van uw mooie huid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *