Creatine voor crossfitters? Ja! Creatine is niet een supplement dat alleen voor bodybuilders bedoeld is, ook crossfitters hebben er baat bij!

Heb jij wel eens van die dagen dat je weinig tot geen energie hebt? Wil je wel eens een nieuwe PR halen op de deadlift maar lukt dit niet vanwege het gebrek aan energie? Creatine kan je hierbij helpen!

Creatine is een veelgebruikt supplement door krachtsporters over de hele wereld, vooral in de bodybuilding wereld is het erg populair maar het wordt door veel meer dan alleen krachtsporters gebruikt, ook duurlopers hebben bijvoorbeeld baat bij het gebruiken ervan. Het is een supplement dat vooral als poedervorm gebruikt wordt, hiernaast is het ook te verkrijgen in de vorm van capsules en kauwtabletten.

Het is een supplement dat zorgt voor meer energie en spiergroei. Het lichaam maakt zelf ook creatine aan, hiernaast krijgen we het via voeding binnen. Een belangrijke voedingsbron ervan is rood vlees.

scoop met creatine

Wat heb je aan het gebruik van creatine?

Dit supplement geeft het lichaam meer explosieve kracht. Het geeft het lichaam meer energie en het zorgt ervoor dat het lichaam sneller hersteld (zowel tijdens als na de training). Waarom is het vooral populair onder krachtsporters? Omdat het ervoor zorg dat er meer vocht in de spieren komt, dit leidt tot meer volume in de spiercellen. Het gevolg hiervan is: hardere en grotere spieren, en dit is wat iedere krachtsporter wil die als doel heeft meer spiermassa krijgen.

Hoe werkt het?

Tijdens het trainen wordt energie geleverd uit de ATP voorziening. Bij een zware trainingsinspanning wordt deze echter erg snel opgemaakt vanwege de zware belasting. Dankzij creatine wordt deze ATP voorziening aangevuld door het creatine af te breken. Dit heeft dus tot gevolg dat het lichaam minder snel moe wordt en er meer energie en kracht zal ontstaan.

Creatine voor sporters

Crossfitters staan erom bekend om hun lichaam tot aan het uiterste te testen bij bijvoorbeeld een 1-rep max deadlift, squat, snatch, clean & jerk of bij het halen van een snelle tijd van een girl of hero WOD. Dit voedingssupplement kan hierbij een goed hulpmiddel zijn om het lichaam net even iets verder te laten gaan dan normaal.  Creatine geeft het lichaam meer kracht bij lichaamsbewegingen als tillen, stoten, trekken en springen. Ook voor het rennen, sprinten en roeien geeft het een positief effect en zul je meer energie hebben.

Waar kan je creatine kopen?

creatine van body en fit

 

Bij Body & Fitshop is CreaPure creatine te koop voor maar 9,90 euro, klik hier voor meer informatie

 

 

 

Wat voor creatine product gebruiken jullie? Deel het met ons!

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *