Wanneer je begint met fitness zul je een hoop verhalen horen over de voordelen van supplementen. Dat kan op het begin nogal overweldigend zijn, aangezien dit voor jou nog allemaal nieuw is. Fitness supplementen zijn er in vele soorten en maten. Hierdoor zul je als leek snel door de bomen het bos niet meer zien. Welke supplementen zullen jou nou echt helpen als beginnende sporter? Als antwoord op die vraag hebben wij een lijstje gemaakt met de belangrijkste supplementen!

De basics

We zullen beginnen bij de basics. Deze zijn niet alleen voor jou als beginner handig, maar voor iedere sporter. Het maakt met deze supplementen niet uit of je nu spiermassa op wilt bouwen of dat je wilt gaan afvallen. Deze supplementen zijn voor iedereen geschikt. 

Whey eiwit

Waarschijnlijk het meest populaire supplement in de sportwereld: whey eiwitshakes. Whey eiwit is een geconcentreerd zuivelproduct met hoge eiwitwaardes (boven de 90%) en nauwelijks koolhydraten of vetten. 

Als sporter is het erg belangrijk dat je voldoende eiwitten binnen krijgt. Eiwitten ondersteunen het behoud en de opbouw van spiermassa. Mocht je meer gaan trainen voor spieropbouw en een beter resultaat behalen in een kortere tijd, dan is een mass gainer iets voor jou. 

Multivitamine 

Je gezondheid mag nooit ten koste gaan van je eetpatroon. Om gezond te blijven is het belangrijk dat je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt. Het is daarom aan te raden voldoende groente en fruit te eten op een dag. Toch kan het soms lastig zijn om iedere dag de juiste hoeveelheid groente en fruit binnen te krijgen. In dat geval kun je jezelf een handje helpen met multivitaminen en mineralen supplementen.

Omega 3

Het volgende basis supplement is omega 3. Je zult hier misschien eens van gehoord hebben. Het bekende vetzuur komt voor in vette vis. Omega 3 heeft talloze voordelen voor je lichaam. Deze voedingsstof wil je dus niet missen, maar voldoende omega 3 uit voeding halen is best lastig. Om aan de juiste hoeveelheid vis olie te komen zou je drie keer per week vis moeten eten. Voor de meesten is dit dus niet haalbaar.  

Pre workout

Als je de meeste krachtsporters vraagt naar de supplementen die hij of zij gebruik, dan zal een van de eerste antwoorden pre workout zijn. De beste pre workout zorgt voor een hoop energie en motivatie voor je training. Werkende stofjes in de pre workout zorgen ervoor dat je het maximale uit je training haalt. Of je nu in de ochtend of in de avond na een zware werkdag traint, de pre workout zorgt voor meer energie. 

Creatine

Creatine is een van de meest gebruikte supplementen om het lichaam en de prestaties van het lichaam te verbeteren. De effecten van creatine zijn honderden keren onderzocht en de positieve effecten zijn tijdens deze onderzoeken meerdere keren bewezen. Creatine helpt onder andere bij het verbeteren van je prestaties en stimuleert de spiergroei. Als je het maximale uit je trainingen wilt halen, zorg je ervoor dat je iedere dag creatine neemt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *