Benchpress, ook wel bankdrukken genoemd is 1 van de grote 3 oefeningen. Met benchpress train je de musculus pectoralis major, oftewel je grote borstspier. Dit is echter niet de enige spier die je traint met benchpress. Met bench press lig je horizontaal op een bankje (bench) en duw je een stang met gewichten van je borst naar boven.

Wat train je met Benchpress?

Doordat je deze beweging met een losse stang maakt, hebben je armen vrije bewegingsruimte. Om de stang recht omhoog te duwen zullen andere spieren dus moeten corrigeren. Dit houdt in dat je hiermee ook je triceps en een gedeelte van je schouders traint. Je gebruikt deze dus om te voorkomen dat je uit balans raakt. Ook je minoris pectoralis wordt getraind met bankdrukken. Dit is de kleine borstspier. Kortom met benchpress train je de grote en de kleine borstspier, je triceps en een gedeelte van je schouders.

Waar moet je op letten met benchpress?

Veel mensen zullen je vertellen dat je de stang tegen je borst moet laten komen. Dit is echter niet voor iedereen even makkelijk. Vooral mensen met langere armen kunnen hierdoor blessures in de schouder en rug krijgen. Doordat je met zwaar gewicht je schouderbladen dan naar elkaar perst. Staar je hier dus niet blind op. Het is belangrijk een goede beweging te maken en diep te zakken met de stang maar voel dit goed aan.

Ook is het belangrijk dat je goed recht op de bank ligt. Doe je dit niet dan zul je dit direct bij het tillen van de stang al merken. Hierdoor kun je makkelijk blessures krijgen. Je kan beter lager gewicht doen en de oefening goed uitvoeren dan met zware gewichten de stang boven je hoofd te slingeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *