Temazepam is een benzodiazepine derivaat dat voorgeschreven wordt bij slapeloosheid. Benzodiazepinen (BDZ) zijn psychotrope middelen, ze werden in het verleden vaak minor tranquillizers (kleine verdovers) genoemd. Psychotrope middelen zijn middelen die een uitwerking hebben op de psyche . Deze stoffen zijn van invloed op het gedrag en beleving van een individu.

Temazepam is beschikbaar als gelcapsule, 10 of 20 mg en sinds 2015 ook in tabletvorm, 10 en 20 mg, met breukstrip. Het bereikt twee tot drie uur na inname de hoogste concentratie in het bloed en heeft een halveringstijd van 10 tot 40 uur, het kan zo lang nog invloed hebben op de gebruiker. Denk maar aan de keren dat je het inneemt en na een dag nog de verminderde effecten ervan voelt. Het wordt afgebroken in de lever. Alcohol en diverse medicijnen versterken het effect van temazepam op het centrale zenuwstelsel.

Net zoals vele andere medicijnen kun je temazepam kopen zonder een recept, het is echter altijd goed om meer informatie over het product te hebben.

Enkele voordelen van Temazepam zijn:

U kunt temazepam een half uur voor het slapen gaan innemen, neem het alleen in als u zeker weet dat u tenminste zes uren achter elkaar gaat slapen. Als u voor zes uren wakker moet worden, is het nog niet uitgewerkt en kunt u zich suf voelen.

Temazepam geeft, echter een verhoogd risico op dementie en psychomotorische storingen (waaronder vermoeidheid, ataxie, vallen, verkeersongevallen), kanker, pneumonie en andere infecties. Bovendien is het schadelijk voor zwangere vrouwen en hun ongeboren kind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *