Onze spieren zijn elastisch en kan er bij het uitvoeren van verschillende oefeningen altijd wel wat hulp gebruikt worden. Zo is er de belt welke beslist geen onbekend hulpmiddel is voor verschillende sporters en kan de belt wel voor een groot aantal doeleinden gebruikt worden.  De bouw is zodanig dat er een groot aantal oefeningen met de belt mogelijk zijn en komt dat door het aantal accessoires die er allemaal aan bevestigd kunnen worden.

Zo een belt oogt verrassend eenvoudig

Wie voor het eerst zo een belt bekijkt zal wel verbaast zijn over de eenvoud ervan. Laat dat je echter niet misleiden omdat het immers gaat om de voordelen die het te bieden heeft bij het opbouwen van de spiermassa. Het hoofddoel van de belt is om op een comfortabele manier gewichten te kunnen dragen zonder dat de persoon in kwestie er dus last van zal ondervinden. Voorts moet het wel stevig genoeg zijn en niet om bijzonder onderhoud te vragen. Naast de belt zelf zijn er nog een groot aantal bevestigingen verkrijgbaar en kunnen zo verschillende soorten gewichten, van een dumbbell tot aan een kettlebell. Dit laat genoeg mogelijkheden over om voor het trainen over het juist gewicht te kunnen beschikken en hoeven die dus ook niet apart aangeschaft te worden.

Met zo een belt kunnen de prestaties worden verhoogd

Oefenen moet leiden tot verhoogde prestaties en is dat nu juist een van de voordelen van een belt. Door de ondersteuning die het biedt, kunnen er meer gewichten bijvoorbeeld opgetild worden. Zo worden de spieren veel sneller getraind en kan al na een relatief korte periode een goed resultaat verwacht worden. De efficiëntie van elke oefening neemt dus flink toe bij het trainen met een belt. Voor het bevestigen van de gewichten is een dip belt voorzien van bevestigingspunten waar allerlei gewichten aan bevestigd kunnen worden. Met de erbij horende haken en een ketting, kan alles snel plaatsvinden waardoor je nooit veel tijd kwijt bent aan de hele opzet. Dat is wel belangrijk en kan je gauw beginnen aan de oefening.

De belt zorgt voor een goede balans

Trainen met belt heeft vele voordelen, maar is het daarbij ook van belang dat je niet in jouw bewegingen beperkt zal worden. Bij een pull-up belt hangen de gewichten altijd tussen de benen en raak je bij het oefenen dus nooit jouw balans kwijt. De evenredige verdeling zorgt er ook voor dat alle spieren zich gelijkmatig zullen ontwikkelen. Met zo een belt kan ook de hoogte waarop de gewichten worden bevestigd aangepast worden en kan zo de intensiteit van de training mede bepaald worden. Een stevige belt is vereist om al deze gewichten te kunnen dragen en wordt er daarom vaak gebruik gemaakt van leer al dan niet in combinatie met speciale kettingen. Zo kunnen alle gewichten veilig worden bevestigd. Ook de belasting om de rug moet gelijkmatig plaatsvinden en zijn de meeste belts daarom ook breed uitgevoerd. Striemen op de rug krijg je dus niet en zorgt het materiaal er ook voor dat de huid door kan blijven ademen. Na het gebruik kan de belt gewoon schoon worden geveegd en is het eenvoudig weer op te bergen. Naast speciale haken en kettingen voor het bevestigen van de gewichten komen er ook belts die voorzien zijn van een stevige kunststof riem. Geen kettingen dus en maakt dit het oefenen wel een stuk comfortabeler.

Ben je dus van plan om toch op een snelle manier jouw spiermassa op te bouwen, dan is een belt daarvoor dus de beste optie. Ook voor niet beginners die het nu op een hoger niveau willen zoeken, is het gebruik van een belt aan te raden. Het blijft in elk geval belangrijk dat er een goede keuze wordt gemaakt bij de aanschaf en moet de belt wel comfortabel aanvoelen. Kijk gelijk ook naar de mogelijkheden die het biedt om de gewichten allemaal te kunnen bevestigen. Als laatst zorg je er dan gewoon voor dat je bij het oefenen jezelf niet te zwaar belast, maar voor een stapsgewijze aanpak gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *