Gastblog door Carla Viergever van CrossFit Vlissingen

Ik heb er weer zin in de dinsdagavond, het zal mij benieuwen wat we weer moeten gaan doen. Het staat altijd wel op de site wat we moeten gaan doen, maar ik hou altijd wel van verrassingen. De skill (oefening) van de avond is de HSPU oftewel de Handstand Push up. Neeeee of eigenlijk wat anders met 3 letters denk ik, maar laten we het netjes houden.

Ik kan dat dus nog niet, ik wordt er dizzy van en ik ben bang dat ik door mijn armen zak en verkeerd op mijn hoofd terecht kom. Eerst gaan we beginnen met koprollen, kan ik niet tegen, ik kom niet eens fatsoenlijk rechtop zo draaierig wordt ik daarvan, net of ik teveel gedronken heb, recht de mat af lopen ho maar. Trouwens heb ik vorige keer gedaan, 2 rode wijn gedronken op de verjaardag van mijn zus en daarna gaan trainen, nou dat ging echt lekker.Ik ga er verder niet over door voordat iedereen zijn bidon straks gevuld is met wijn, bier, baco of 1 of andere alcoholische versnapering, wordt ik straks de box uitgezet omdat ik iedereen aan de drank help, NEE gaan we niet doen!

Maar goed het gaat er dus om hoe je onder andere je hoofd neerzet, ik begon op mijn voorhoofd, dat is dus niet goed, je moet echt op je achterhoofd beginnen. Dat ging beter.carla viergever handstand tegen muur

Volgende oefening, de handstand op de mat, je zet je hoofd op de mat, handen ongeveer op schouderbreedte, en vervolgens loop je voorzichtig richting je hoofd, je maakt dus een driehoek van je lichaam en vervolgens duw je jezelf voorzichtig omhoog. En ondertussen alles aanspannen. BAFFFF auwwww ik klapte direct om, wat een harde klappen op die mat hahaha. Met heel veel oefenen en vallen lukte het uiteindelijk 1 keer met hulp.Vervolgens in een groep van 3 man moesten we op onze handen lopen, dat is echt zwaar en viel op zich wel mee, want je werd door 2 man tegengehouden, alleen zou ik dat dus niet durven want ik zou geheid doorklappen. Ik deed volgens Frans gelijk de zwaarste versie, wat dat precies ook alweer was weet ik niet maar ach je moet toch ergens beginnen.

Als laatste was daar eindelijk de HSPU, ik luister naar alle tips, maar als ik dan op mijn hoofd tegen de muur sta, doe ik weer zo lomp, omdat ik draaierig en bang ben dat ik doorzak. Ik weet nu ook waarom ik altijd zo dizzy ben, ik focus mij niet op 1 punt maar loop vrolijk rond me heen te kijken.

Het lukt niet dus ik pak een makkelijkere versie en dat is met mijn voeten op een houten box en daar verder oefenen. Het zal vast op een dag wel goed komen, want ik geef uiteraard niet op.

Eigenlijk als ik erover nadenk, best frustrerend dat ik als klein meisje de handstand deed los van de muur zonder enige angst. Toch nadat het allemaal niet lukte die avond ga ik voldaan naar huis, ik heb onderling veel gelachen,veel geleerd en hard getraind. Een topavond!

Carla Viergever

Wil jij ook een gastblog schrijven? Lees hier meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *