In ons leven komen we wel tijden tegen waar het wat tegenzit en is het dan soms nodig om tot rust te komen. Diazepam is een probaat middel om daar voor te zorgen en berust de werking op het verminderen van de impulsen naar de receptoren in de hersenen.  Die mate van rust straalt uit naar de rest van het lichaam en is Diazepam daarom ook geschikt voor het kalmeren van personen die te maken krijgen met een epilepsie aanval.

Ook voor het behandelen van slapeloosheid of paniekstoornissen

Het moet er gelijk bij gezegd worden dat Diazepam niet de oorzaak van zulke problemen aanpakt, maar wel de symptomen. Paniekstoornissen of doorlopen angst maken het functioneren van een persoon binnen de samenleving moeizaam en is de nodige rust van groot belang. Inname dient afhankelijk van de diagnose om de zes tot acht duur te gebeuren tot de klachten verdwenen zijn. Ook voor het tegengaan van een tijdelijke angst zoals voor het stappen in een vliegtuig (vliegangst), is gebruik van Diazepam aangeraden.  Personen die last hebben van slapeloosheid moeten ongeveer een tot twee uur voor het slapen gaan de voorgeschreven dosering innemen.

Belangrijk om je te houden aan de voorschriften

De dosering en frequentie van inname kan grote verschillen vertonen afhankelijk van de klachten en is diazepam kopen daarom alleen mogelijk met een recept van de arts. Personen die voor een langere periode het middel moeten innemen, kunnen bij vervolgbestellingen wel zonder recept plaatsvinden. Bijzonder is ook het gebruik van Diazepam voor personen te maken hebben met een alcoholontwenning.  Ook in de palliatieve zorg is het in gebruik om de spieren te laten ontspannen en angst te onderdrukken. Stoppen met inname van Diazepam dient in fasen te gebeuren en zal de arts het afbouwschema moeten samenstellen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *