Voor de meeste krachtsporters is het bulken een aanzienlijke leukere periode dan cutten. Waar je bij de cut juist let om onder je dagelijkse behoefte te eten, mag je in de bulk gerust een paar honderd calorieën boven je dagelijkse behoefte zitten. Uiteraard hou je wel rekening met wat je eet! Een hoge inname van eiwitten is gewenst omdat je flink aan de bak gaat in de gym. Toch is het niet voor iedereen even makkelijk om boven de dagelijkse behoefte te eten, daar komen we later op terug.

Wat eten tijdens bulk?

Tijdens het bulken eet je aanzienlijk meer dan tijdens het cutten. Op die manier pak je meer massa waarvan je na je cut weer zo veel mogelijk spieren aan wilt overhouden. Dat je niet alles naar binnen kunt proppen dat mag duidelijk zijn. Een goede afweging in gezonde vetten, complexe koolhydraten en eiwitten is noodzakelijk voor een geslaagde bulk. In de bulkperiode kiezen veel mensen voor 6 tot 8 maaltijden per dag om zo het metabolisme te versnellen. Dit hoeven niet altijd warme maaltijden te zijn. Hieronder zie je een aantal ontbijt producten die je kunt gebruiken tijdens je bulk:

Zoals je ziet, voldoende keus dus. Daarbij zijn bovenstaande producten allemaal makkelijk verkrijgbaar en duurt de bereiding niet lang. Ideaal dus als bulk ontbijt. Bereken natuurlijk wel van te voren je behoefte en Koolhydraat-Vet-Eiwit-gehalte van je ontbijt. Voor de lunch kun je natuurlijk dezelfde producten gebruiken. Eventueel kun je ook warm eten als lunch, denk dan aan de volgende producten:

Zilvervliesrijst, voor complexe koolhydraten
Kip, tartaar, rosbief, voor eiwitten
Sojabonen, kidneybonen en broccoli zijn goede groenten als toevoeging

Uiteraard zijn er veel mogelijkheden te verzinnen. Het is belangrijke de verhoudingen goed te houden en je dagelijkse behoefte goed te berekenen.

Problemen met bulken?

Zoals gezegd zijn er veel mensen die moeite hebben met de grote hoeveelheid eten dat dagelijks moet worden ingenomen. Niet iedereen krijgt even makkelijk 3000 calorieën binnen die ook nog eens gezond zijn. Eiwitten zijn een goede bron van calorieën. Een gram eiwit is goed voor 4 calorieën. Een gemiddelde eiwit shake heeft 28 gram eiwit en dus 112 calorieën. Voordat je je ziek gaat drinken in eiwitshakes is het goed om te weten dat er veel meer supplementen zijn die heel veel eiwitten bevatten.

Ook zijn er shakes die meer dan 1000 calorieën bevatten bestaande uit eiwitten, koolhydraten en goede vetten. Deze zogenaamde weight gainers zijn er in verschillende vormen te krijgen. De ene weightgainer is de andere niet dus het is zaak de ingrediënten goed te vergelijken voor dat je er 1 aanschaft. De 3 onderstaande gainers zijn in ieder geval goed voor meer dan duizend gezonde calorieën per shake.

mass__mass_perf2  massgainz2True_mass

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *