Generatie X, er zijn veel vooroordelen over gevormd, waarvan het merendeel net iets meer aangedikt is dan nodig. Natuurlijk zijn er ook een aantal zaken die best wel nauw aansluiten bij de werkelijkheid, waaronder de digitale beleving en focus op gezondheid. Zowel fysieke als mentale gezondheid is iets waar jongeren van generatie X naar streven en dat is natuurlijk alleen maar goed. Wat de laatste tijd ook veel waargenomen wordt, is dat het beste van deze twee werelden gecombineerd wordt: digitaal sporten. Wat houdt digitaal sporten precies in en hoe spelen sportscholen in op deze nieuwe vorm van concurrentie?

Jouw groepsles digitaal

Digitale groepslessen. Steeds meer sportscholen maken hier gebruik van en gelijk hebben ze; het brengt immers veel voordelen met zich mee. Zo kunnen de groepslessen gedurende de hele dag aangeboden worden en ben je minder gebonden aan de werktijden van coaches. Voor de sporter is het tevens fijn dat er gesport kan worden wanneer het hem of haar uitkomt. Zo kunnen vaste etenstijden gewoon aangehouden worden en de harde werker kan zelfs voorafgaand aan een werkdag (7 uur ’s ochtend bijvoorbeeld) een groepslesje meepakken. Natuurlijk gaan er ook nadelen gepaard met deze innovatieve manier van lesgeven. Er is minder sociaal contact en het stukje persoonlijke begeleiding ontbreekt. De combinatie tussen digitale en real-life groepslessen lijkt ons de beste optie!

Supersonische smartwatch

Een technologische toepassing op sportkleding en telefoonaccessoires is iets wat je steeds vaker ziet. De sportarmband was het begin van deze tech trend, daarvoor werd de smartphone überhaupt niet eens meegenomen de sportschool in. Tegenwoordig heb je de smartphone overal voor nodig: van het luisteren van muziek tot aan het meten van de hartslag en het volgen van sport tutorials op YouTube. Het grootste voordeel is dat je constant inzicht hebt in je bloeddruk en calorieverbruik, zodat je ter plekke aan persoonlijk verbetering kunt werken. Je houdt daarnaast bij hoeveel je op een dag beweegt en of je voldoet aan het minimale aantal uren dat hiervoor geadviseerd wordt. Je wordt zelfstandiger en kunt nu ook thuis inzicht krijgen in jouw prestaties. Als je geen smartwatch tot je beschikking hebt, is de app FitBit zeker een goed alternatief. Deze app stelt een persoonlijk voedingsplan voor je samen en houdt je dagelijkse activiteit bij. Heel motiverend!

Oost West, Thuis Best

Tegenwoordig zijn er op YouTube en Facebook tal van thuisoefeningen te vinden, zodat je de deur niet meer uit hoef om fit te blijven. Je investeert eenmalig in een aantal sportattributen, zoals een skippy bal, yogamatje, kettle bell en sport oordopjes en je komt vervolgens een heel eind. De techniek van tegenwoordig gaat verder dan deze YouTube tutorials. Veel sportscholen bieden tegenwoordig namelijk digitale groepslessen aan die je ook thuis kunt volgen. Dit heeft als voordeel dat je jouw favoriete uurtje zumba kunt bijwonen, zonder dat je de deur ook maar uit hoeft.

Deze nieuwe manier van sporten maakt het hebben van een sportabonnement een stuk interessanter en motiveert je om meer te bewegen. We kennen allemaal het excuus dat je vaak maakt om lekker thuis te blijven: het regent, ik heb geen zin om te gaan, de groepsles is tijdens etenstijd etc. Deze excuses gaan nu niet meer op! Het enige wat je nu nog legaal kunt zeggen, is dat je het sociale contact van de sportschool mist. Daar heb je dan ook gelijk in, het sociale contact mag ook zeker niet wegvallen. Probeer daarom om het thuissporten en het sporten bij de sportschool af te wisselen of nodig je vrienden uit om een groepsles bij jou thuis te volgen.

Sport jij wel eens digitaal en hoe bevalt dat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *