Double unders, iedere crossfitter kent ze wel en weet dat dit niet de leukste oefening is als je er moeite mee hebt. Een double under is touwtjespringen waarbij je niet één maar twee keer met het touw onder je voeten komt binnen één sprong. Deze oefening met een vereist veel tijd om te leren, oefenen, oefenen en nog eens oefenen.

Wat is een double under?

Misschien heb je er nog niet van gehoord, vandaar deze kort uitleg. Een double under is een oefening met een springtouw waarbij je niet één keer, maar twee keer het touw onder je voeten laat gaan bij het springen. Dit is dus het verschil met een single under, waarbij je het touw maar één keer er onder laat gaan per sprong. Hiernaast heb je ook nog een moeilijkere variant zoals de triple under, waarbij je het touw er drie keer onder door laat gaan in één sprong! Als je een fanatieke crossfitter bent zul je deze oefening veel gaan oefenen. Double unders komen namelijk erg vaak voor in WODs en in competities.

Springtouw

Drie tips voor de double unders

  1. Zorg er eerst voor dat springtouwen (single unders) je comfortabel af gaan door het regelmatig te oefenen. Probeer een beetje te variëren met de snelheid of doe het bijvoorbeeld eens op één been etc. Als je het springtouwen een beetje onder de knie hebt kun je verder gaan met de double unders.
  2. Gebruik je polsen, niet je gehele armen en schouders! Probeer de beweging vooral uit je polsen te maken en je zult merken dat dit een stuk efficiënter is.
  3. Blijf rechtop, dit doe je door spanning te zetten op zowel je bilspieren als de buikspieren. Hierdoor kantelt je bekken niet en houd je een stabiele rug.
  4. De juiste lengte. Het springtouw op de juiste lengte hebben ingesteld is erg belangrijk. Hier kun je meer over lezen over een ouder bericht van ons over de lengte van je springtouw.

fitness seller

Winactie in samenwerking met Fitness-Seller (verlopen)

Check de facebook van Fitness-Seller voor een nieuwe actie door hun zelf georganiseerd.

In samenwerking met Fitness-Seller mogen wij drie keer drie speed ropes weggeven, niet allen aan jou, maar ook aan twee van je vrienden! Met je eigen springtouw kun je nu nog vaker aan je double unders werken! speedrope voor double unders Hoe doe je mee aan deze actie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *