Arm, rug en borsttraining met halters

Ook al is je eigen lichaamsgewicht een fantastisch trainingsmiddel, sommige spieren van het bovenlichaam reageren het best op externe weerstand zoals halters. Zo kunnen bijvoorbeeld “duw”-oefeningen zonder gebruik van gewichten, zoals push-ups en tricepsdips, je triceps en borst volledig trainen. Bijna elke plankbeweging kan worden gebruikt om je schouders te versterken. Maar “trek”-bewegingen, waarbij je iets nodig hebt om tegen te werken, zijn ideaal voor je rug en biceps (eigenlijk iets om tegen de zwaartekracht in te trekken). Deze halteroefening voor arm, borst en rug voldoet aan die behoefte.

De oefeningen van deze training zijn eenvoudig en efficiënt. Het beheersen van deze fundamentele bewegingspatronen zal je helpen een solide basis te leggen waarop je later meer onderscheidende en uitgebreide trainingen kunt uitvoeren, omdat veel geavanceerdere oefeningen hierop zijn gebaseerd. Je triceps, biceps, pectoralis spieren, evenals de rhomboids, deltoids, rhomboids, traps, en lats, worden allemaal getraind met deze set oefeningen. In wezen versterkt het je complete bovenlichaam.

Deze arm-, borst- en rugtraining met halters is heel eenvoudig aan te passen aan uw fitnessbehoeften en doelstellingen, omdat de bewegingen zo eenvoudig zijn. Wilt u sterker worden? Als je je niet langer uitgedaagd voelt, verhoog dan geleidelijk het gewicht door een zwaarder gewicht te gebruiken en minder herhalingen van elke oefening uit te voeren. Wil je het uithoudingsvermogen van je spieren versterken? Til minder gewicht en voer meer herhalingen uit. (Lees onze gids voor het gebruik van vrije gewichten voor meer gedetailleerde informatie over het aantal herhalingen en sets om specifieke doelen te bereiken).

In beide gevallen is deze halteroefening een fantastische keuze voor dagen met het bovenlichaam.

De oefening

U hebt één set halters nodig. De algemene regel is om gewichten te kiezen waarmee u 6-8 goede reps kunt uitvoeren om de kracht te vergroten. U wilt iets wat hanteerbaar lijkt in het bereik van 15-20 reps voor uithoudingsvermogen. Afhankelijk van uw huidige kracht in het bovenlichaam, probeert u dumbbells met een gemiddeld gewicht (5, 8 of 10 pond) en voert u de onderstaande oefeningen uit volgens het aanbevolen rep-gebied als u zich niet volledig inzet voor het een of het ander.

Bovendien kun je ontdekken dat voor sommige trainingen lichtere gewichten nodig zijn. Zo zullen kleinere spieren, zoals de triceps, niet zo krachtig zijn als de biceps of andere grotere spieren. Als je geen tweede set lichtere halters bij de hand hebt, kun je die oefeningen beter met minder herhalingen uitvoeren.

Bewegingen

Aanwijzingen

Voor een volledige training van armen, rug en borst probeer je drie rondes van de oefeningen te doen.

Hier is een uitsplitsing van elke beweging:
Powerlifter Rachel Denis, die uitkomt voor USA Powerlifting en een aantal New York State powerlifting records heeft, demonstreert de technieken hieronder.

1. Bicep curls naar overhead presses

richt zich op de deltaspier en biceps

2 Triceps Extensions Overhead

richt zich op de deltaspieren en triceps.

3 Forward to Lateral Raise Afwisselend

richt zich op de trapezius en deltaspieren.

4. Bent-Over Rij

richt zich op de trapezius, biceps, rhomboids, deltoids en latissimus dorsi.

5. Staande rij

richt zich op de biceps, deltoids, rhomboids en trapezius.

6. Breinbreker

richt zich op de triceps.

7. Borstdruk

richt zich op de deltaspieren, triceps, pectoralis major en pectoralis minor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *