Een fit lijf en een fit brein gaan hand in hand. Ben je veel gefocust op een fit lijf, maar heb je geen aandacht voor de fitheid van de je brein? Dan gaat dit ten koste van je training. Kortom? Heb je tot nu toe vooral getraind met al je aandacht op je lijf? Dan is de kans groot dat je nog meer uit je training haalt als je ook zorgt voor een fit brein.

Fit lijf voor een fit brein

Als er wel een boegbeeld is voor een fit lijf én een fit brein dan is het wel Erik Scherder. De Nederlands hoogleraar neuropsychologie weet ingewikkelde materie over ons brein zo te vertellen dat ook wie niet gestudeerd heeft het begrijpen kan. Hij weet ook hoe belangrijk beweging is voor een fit brein. Dat een fit lijf dus helpt, voor het verkrijgen of behouden van een fit brein is dus een mooi gegeven.

Meer doen dan alleen werken met je lijf

Soms zit echter het brein in de weg om met je lijf meer progressie te maken. Negatieve gedachtes kunnen een grote mist veroorzaken die de motivatie voor het sporten en het doorzetten tenietdoen. Het is dus voor goede sportprestaties ook belangrijk dat je mentaal goed in je vel zit, aldus een trainer die personal training in Haarlem geeft.

Andere sporters doen het ook… Zo liet voetbalster Dominique Janssen in een interview weten dat ze in een dankbaarheidsboek schrijft. Een dankbaarheidsboek is een middel die kan helpen om je mindset positief te houden. Verder zijn er heel veel sporters die de wedstrijd van tevoren al visualiseren, voor bijvoorbeeld de ultieme sprong of perfecte sprint. Dit helpt bij het verkrijgen van focus. Veel sporters hebben ook een coach die hen helpt om nog beter te worden. Het is heel gebruikelijk dat sporters daar ook mentaal bepaalde shifts in maken als onderdeel voor betere prestaties. Zo helpt bijvoorbeeld motivatiespreker Tony Robbins bekende sporters voor net dat beetje extra dat in topsport het verschil maakt.

Hoe zorg jij voor een fit brein?

Een fit lijf helpt, maar met een coach erbij kom je vaak nog verder. Heel vaak heb je namelijk zelf een blinde vlek over jezelf die iedereen ziet, behalve jij. In dat geval is een coach heel handig. Zeker als je een coach hebt die je mentaal en fysiek verder kan brengen, is het nemen van een coach de moeite waard.

Met minder budget kun je als je ergens echt in vastloopt soms terecht bij een psycholoog. Verder is het mogelijk om op het internet op zoek te gaan naar oplossingen voor de mentale issues die je ervaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *