Wanneer je op stap wilt gaan, maar je wilt ook fit zijn, dan kun je die twee rustig combineren. Zo kan het zijn dat je gewend bent om veel alcohol te drinken en een ongezonde levensstijl aan te houden als je op stap bent. Het is daarom goed dat je je daar bewust van wordt. Op die manier kun je je rustig aanpassen en kun je een avond van je leven hebben ook al is het gezond. Hieronder lees je precies hoe je fit op stap kunt gaan en hoe je dat het beste kunt combineren.

1. Beweeg in je vrije tijd

Als je fit op stap wil, bijvoorbeeld als je naar een discotheek gaat of als je naar jouw vrienden gaat in het weekend, is het belangrijk dat je blijft bewegen in je vrije tijd. In beweging blijven levert namelijk veel voordelen op: je kunt werken aan je conditie, maar ook aan je gewicht. Over het algemeen zorg je er met genoeg beweging voor dat je fit blijft, en dat is ideaal als je op stap wil gaan. Zo kun je bijvoorbeeld na werktijd naar de sportschool gaan en daar een schema volgen dat bestaat uit een aantal oefeningen. Je kunt aan de hand van zo’n schema je hele lichaam trainen, verdeeld over een aantal trainingsdagen. Denk bijvoorbeeld aan een sessie waarbij je je benen traint en een sessie waarbij je je armen traint. Naast fitness, kun je ook gaan wandelen, fietsen, voetballen of een andere sport uitoefenen. Er zijn veel manieren om in beweging te blijven, zodat jij fit op stap kunt en met een fit gevoel naar jouw vrienden kunt gaan, naar de club of als je van plan bent om buiten de deur een potje roulette online te spelen.

2. Een gezond eetpatroon

Daarnaast is het ook goed om op te letten op je eetpatroon. In het dagelijks leven is het al belangrijk om een eetpatroon te hanteren die goed is voor je lichaam, maar waar je ook genoeg energie van krijgt. Op die manier kun je het uitgaan een stuk makkelijker volhouden en kun je gaan genieten van een avondje weg. Ook tijdens het uitgaan is je eetpatroon volhouden een moeilijke stap. Zo kan het zijn dat er veel frituursnacks over de toonbank gaan en dat je dus in de verleiding komt om ongezond te eten. Ongezond eten mag natuurlijk echt wel een keer, maar het is goed dat je er wel rekening mee houdt. Op die manier kun je alsnog fit en gezond uitgaan zonder enige problemen.

3. Drink wat vaker water

Naast een gezond eetpatroon, is het natuurlijk ook belangrijk om te letten op wat je allemaal drinkt. In verschillende dranken kunnen namelijk ook veel suikers of andere stoffen zitten waar jouw lichaam niet helemaal blij van wordt, en wat natuurlijk ook niet goed past binnen een fitte levensstijl. Zorg er daarom voor dat je bewust bent van wat je drinkt: ook tijdens het stappen. Kies daarom eens vaker voor een glaasje water, zowel in je vrije tijd als tijdens het uitgaan. Hier zal jouw lichaam gegarandeerd blij van worden, aangezien het drinken van water veel verschillende voordelen oplevert.

4. Ga lopend of pak de fiets

Ben je van plan om op stap te gaan, maar wil je hiervoor de auto pakken? Dan is het wellicht goed om hier eens twee keer over na te denken. Door met de auto te gaan zit je niet alleen stil, het is ook nog eens slecht voor het milieu. Je kunt namelijk ook prima op stap gaan met de fiets – tenzij je natuurlijk heel wat kilometers moet afleggen. Door met de fiets te gaan kun je in beweging blijven, stoot je geen schadelijke stoffen uit én je kunt ook nog eens besparen. De auto rijdt namelijk niet gratis, terwijl een fiets dat wel doet: win-win! Naast dat je op de fiets kunt gaan, kun je wellicht de afstand ook wel lopend afleggen. Mocht het niet te doen zijn en moet je een eind reizen, dan kun je ook altijd nog overwegen om met het openbaar vervoer te gaan.

5. Blijf ook in beweging tijdens het stappen

Ga je op stap, maar beland je vervolgens wel op de stoel of op de bank? Als je fit op stap wil gaan, is het ook belangrijk om tijdens het stappen in beweging te blijven. Het is namelijk ook niet heel prettig om de hele avond zittend door te brengen. Ga daarom eens naar de dansvloer en laat daar jouw dansskills zien: dansen is namelijk ook een goede manier om in beweging te blijven. Als er geen dansvloer is, kun je ook een aantal oefeningen doen om in beweging te blijven die je gewoon zittend kunt uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het roteren van de voeten, of het bewegen van de armen en nek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *