Het kunnen uiteenlopende redenen zijn waarom je niet naar de gym kunt. Of wilt. Een persoonlijke trainer kost trouwens ook te veel geld. En logisch, thuis aan fitness doen of tot rust komen met yoga is veel fijner. Je bent in je vertrouwde omgeving, geen pottenkijkers en je hoeft je niet te schamen om die extra kilo’s. Maar ben je wel helemaal comfortabel wanneer je meedoet aan dat fitnessprogramma op YouTube? Kun je je echt volledig concentreren op de yogaoefeningen? Toch niet helemaal want de vloer thuis is namelijk hard. Dat is beslist niet prettig voor je gewrichten en je rug. Want je kunt zo ook nog een blessure oplopen. Met een comfortabele fitness of yoga mat is het probleem goed opgelost.

De yoga of fitness mat

Zolang je staand fitness oefeningen doet of yoga standen is er geen vuiltje aan de lucht. Echter als je op de vloer moet, is het een ander verhaal. Dan komt een fitness of yoga mat goed van pas. Deze is van polyetheen, hoogwaardige PVC of een polymeer gemaakt. Comfortabel en veilig.

Athletix fitness/yoga mat zwart

Op de 1e plaats staat deze prachtige fitness/yoga mat van het merk Athletix. Wegens een goede prijs-kwaliteit verhouding. Het is vervaardig uit NBR-materiaal en heeft een zwarte kleur. Het heeft een afmeting van 183 cm x 61 cm met een dikte van 1 cm. Ideaal voor oefeningen die je op de vloer moet doen. Je gewrichten en rug zijn goed beschermd. Je krijgt deze mat met een draagriem en draagtas.

Voordelen

Nadelen

Uiteindelijk is deze fitness/yoga mat van Athletix ideaal voor het doen van oefeningen op de vloer. Je zult geen last hebben van slippen. Het stoot water en geurtjes ook af dus kun je je mat goed onderhouden. En houdt het de zweetgeurtjes niet vast. De handige draagriem en draagtas maken het gemakkelijk om mee te nemen.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

Athletix fitness/yoga mat roze

De 2e plaats is voor deze eveneens mooie fitness/yoga mat van Athletix. Het is eigenlijk dezelfde mat zoals die op de 1e plaats. Alleen, deze heeft een roze kleur. Dat is het enig verschil, want deze heeft ook een afmeting van 183 cm x 61 cm en een dikte van 1 cm. Je gewrichten en rug zijn goed beschermd. Zorgeloos kun je buikspieroefeningen, fitness, yoga en zelfs zwangerschapsoefeningen doen op de vloer. Je krijgt het toegeleverd met draagriem en draagtas.

Voordelen

Nadelen

Tenslotte is deze roze Athletix fitness en yoga mat tevens perfect voor goede bescherming van je lichaam bij het trainen op de vloer. Je ondervindt geen problemen met slippen door de antislip laag. Water en geurtjes, dus ook zweet, stoot het af. Eenvoudig schoon te maken is met een doekje en neutraal schoonmaakmiddel. Met de praktische draagriem en draagtas kun je de mat gemakkelijk meenemen.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

Love Generation lichtgroen/graceful greene fitness en yoga mat

Plek nummer 3 is weggelegd voor deze fijne fitness en yoga mat van Love Generation. Het is gemaakt van OEKO-TEX® gecertificeerd PVC. Het is behoorlijk groot met een lengte en breedte van respectievelijk 183 cm en 61 cm. De dikte is 6mm en goed genoeg dus voor de fitness en yoga activiteiten.

Voordelen

 De Love Generation mat heeft aardige afmetingen net als die van Athletix met een lengte van 183 cm en een breedte van 61 cm. Deze is veel groter dan de Tunturi mat. Het is gemaakt van OEKO-TEX® gecertificeerd PVC welke geen toxische bestanddelen bevat. Veilig dus voor je gezondheid net als de NBR mat van Athletix.

Nadelen

Beslist geen slechte fitness/yoga mat, deze van Love Generation. Het is behoorlijk lang en breed. De dikte en het materiaal zorgen ervoor dat je geen last ondervindt van trainen met de mat op harde ondergronden. Verder biedt de mat variatie doordat het tweezijdig is met twee aparte kleuren.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

Love Generation sparkling mint/lichtblauw fitness en yoga mat

Opnieuw eentje van Love Generation maar dit keer op de 4e plaats. Eveneens vervaardigd uit het degelijke en veilige OEKO-TEX® gecertificeerde PVC. Deze fitness/yoga mat heeft dezelfde lengte en breedte als de voorganger. De dikte zit ook op 6mm, wat prima geschikt is voor de fitness en yogalessen.

Voordelen

Nadelen

Met een aardige lengte en breedte is de Love Generation een degelijke fitness/yoga mat. Ook nog zorgt de dikte en het materiaal ervoor dat je beschermd bent bij het oefenen op harde vloeren. Je hebt trouwens een tweezijdige mat met twee kleuren. Dus heb je altijd variatie in kleur.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

Tunturi XPE fitness/yoga mat

De tunturi fitness/yoga mat is een budget mat. Desondanks wordt hij beloond met de 5e plek. Het is gemaakt uit de polymeer EVA. Het heeft een lengte van 160 cm en een breedte van 60 cm met een dikte van 7 mm. Het is te krijgen in de kleuren zwart, roze en blauw. Ook met deze mat kun je comfortabel aan de slag op een harde vloer met de oefeningen.

Voordelen

Nadelen

Alles bijeengenomen is deze Tunturi XPE fitness/yoga mat geen slechte. Het is een budget mat dus goedkoper dan de rest. Bovendien krijg je ook wel de ondersteuning op de hard vloer als je aan fitness of yoga doet. Je hebt keuze uit 3 kleuren. Minder is dat deze mat een korte levensduur heeft.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

Meer informatie fitnessmat

De afmeting is belangrijk

Afhankelijk van wat je gaat doen op zo een fitness/yoga mat is de afmeting zeker van belang. In het bijzonder als je plat moet liggen. Als je nou op je buik of rug moet, doet er niet toe. Voor jouw heel lichaam heb je dan volledige ondersteuning nodig. Daarbij zouden de fitness/yoga matten van Athletix en Love Generation die 183 cm lang zijn, de juiste keus zijn. Voor de echt lange mensen zal het ook wel te kort zijn. Maar doorgaans zal een fitness/yoga mat met zo een lengte wel ideaal zijn.

Gemakkelijk meenemen

Doe je ook buitenshuis aan fitness, yoga of een andere sport waarbij een fitness/yoga mat noodzakelijk is? Dan wil je de jouwe ook wel gemakkelijk willen meenemen. Elke van de fitness/yoga matten op deze lijst zijn opvouwbaar. Maar slechts de Athletix fitness/yoga mat heeft een draagriem en een draagtas erbij. De Tunturi XPE fitness/yoga mat en de Love Generation fitness/yoga matten krijg je niet met draagriemen of draagtassen.

De kleur en kwaliteit

Zwart is neutraal in de sport, geschikt zowel voor de man als vrouw. Niet eenieder houdt van zwart. Er zijn mensen die een favoriete kleur hebben. Zij willen graag dat al hun spullen in die favoriete kleur zijn. Geldt dus ook voor die fitness/yoga matten. Gelukkig zijn de matten niet alleen zwart te krijgen. Love Generation doet er zelfs een schepje bovenop door hun matten tweezijdig te maken. Dit is niet van invloed op de antislip functie van de mat. Het tweezijdige heeft meer met de kleur te maken. Zo heb je keuze uit 2 verschillende kleuren. Je hebt keuze uit kwalitatief minder goede en kwalitatief goede matten. Dat zul je ook merken aan de prijs van de matten. In ieder geval hoef je niet langer op zo een harde vloer aan fitness of yoga te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *