Sporten is gezond want het houdt je fit, je blijft slank en is goed tegen stress. Onverhoopt kan er natuurlijk van alles gebeuren zoals een blessure. Ben je een echte fanatieke sporter? Je spieren kunnen dan ook oververmoeid raken doordat je te lang bezig geweest was. Evenals het sporten belangrijk is voor je gezondheid, is rust essentieel voor je lichaam. In het bijzonder voor herstel van de spieren en blessures. Los van rust zijn er ook middeltjes tegen spierpijn. En om het proces naar volledig herstel extra te stimuleren, zijn er ook sportartikelen beschikbaar. Een sportartikel zoals de foamroller.

Over de foamroller

Ultimate Performance foamroller

Op nummer één deze mooie foamroller van het merk Ultimate Performance. De 1e plaats heeft deze foamroller onder andere te danken aan de mooie prijs. Het is uitgevoerd in de kleur blauw. Verder is deze foamroller vervaardigd uit EVA en is niet glad. Het heeft speciale contouren over het geheel oppervlak. Deze foamroller heeft een lengte van 34 cm en een diameter van 14 cm.

Voordelen

Nadelen

Het is tot slot is de Ultimate Performance foamroller de ultieme foamroller. Het is van EVA gemaakt en veilig voor de huid. Het is licht in gewicht dus makkelijk te dragen. Belangrijk zijn de contouren die de myofasciale massage mogelijk maken. En daarmee het pijnstillend effect op jouw lichaam.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

Eyzo yoga foam roller

De 2e plaats is voor de Eyzo Yoga foamroller. Los van de foamroller krijg je ook een Yoga mat erbij. Een leuke set niet alleen tegen blessures of vermoeidheid. Maar ook voor de mensen die aan Yoga willen beginnen of nu al een ervaren yogi zijn. Goede prijs en kwaliteit voor wat je krijgt.

Voordelen

Nadelen

Alles overwegend is deze op de 2e plaats een prima combinatie. Zeker voor de mensen die aan yoga doen en tegelijkertijd hun spieren willen masseren. De mat en foamroller wegen samen wel aardig wat maar zijn van goede kwaliteit. Je zult nog lang genieten van deze combinatie foamroller en Yoga mat.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

Tunturi foamroller

Op de 3e plaats vinden wij deze mooie oranje foamroller van het merk Tunturi. Het heeft een lengte van 61 cm maar er is ook een kortere versie beschikbaar. De oppervlakte van de foamroller is voorzien van “destrodensity zones”. Deze verdikkingen op de foamroller zijn met name belangrijk bij de werking van deze foamroller.

Voordelen

De Tunturi foamroller beschikt net als de Eyzo, Pulseroll en Ultimate Performance foamrollers over een speciaal oppervlak. Bij Tunturi heten die destrodensity zones en deze blokjes op de foamroller zorgen ervoor dat je jezelf kunt masseren. Hiertegenover staat de Sissel foamroller.

Nadelen

Alles overziend is deze foam roller van Tunturi geen slecht massage sportartikel. Het heeft een mooie afmeting van 61 cm lang. Goed voor het masseren van jouw heel lichaam met de unieke blokjes aan de oppervlakte. Het is niet de lichtste maar het zal je spieren wel goed helpen bij het herstel.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

Sissel foam roller

Plek nummer 4 is voor deze foamroller van het merk Sissel. Deze foamroller is in principe bestemd voor Yoga en Pilates doeleinden. Daarnaast is het ontworpen voor de Melt-methode waarbij het zelf behandelen van lichamelijk klachten mogelijk is.

Voordelen

Nadelen

Tot besluit is deze foamroller van Sissel een prima roller voor de Yoga en Pilates fans. Verder kun je met deze foamroller aan zelfbehandeling doen, welke de Melt-methode heet. Echter is het wel een gladde foamroller en heeft het niet van die unieke contouren. Een beetje prijzig maar het is superlicht, stevig en behoorlijk lang.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

Pulseroll vibrerende foam roller

De 5e tevens laatste plaats is voor deze unieke vibrerende foamroller van Pulseroll. Het werkt op oplaadbare batterijen waarbij je, naast het effect van rollen, ook een vibrerend effect erbij krijgt. Dit geeft extra stimulans aan spieren en doorbloeding van het lichaam. Wat op den duur lijdt tot sneller resultaat.

Voordelen

De Pulseroll vibrerende foamroller heeft naast de bijzondere contouren over het oppervlak ook nog een vibrerende werking. Dit middels een afstandsbediening en oplaadbare batterijen.

De vibraties zijn middels de afstandsbediening te regelen en je hebt keuze uit 5 standen. Deze vibraties zijn niet alleen handig tegen blessures en het voorkomen daarvan. De vibraties helpen je spieren ook op te warmen alvorens je gaat sporten.

Nadelen

De Pulseroll vibrerende foamroller biedt tenslotte iets meer aan de klant, ondanks de hoge prijs. Afgezien van het rollen met de foamroller, kun je deze ook laten vibreren voor een sneller resultaat. Echter moeten mensen met een aandoening liever eerst contact opnemen met hun huisarts alvorens deze foamroller te kopen. Het is ook niet voor zwangere vrouwen.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

Meer informatie foamroller

Massage en Yoga

Vrijwel de meeste foamrollers hebben als doel het stimuleren van een goede doorbloeding in spieren. Door te zorgen voor een goede doorbloeding wordt spoedig herstel van spieren mogelijk gemaakt. Ook voor massagedoeleinden kun je de aanschaf overwegen van een foamroller. Rug, schouders, armen, benen en vrijwel het heel lichaam kun je masseren. Verder dient zo een foamroller ook voor het opwarmen van de spieren. Daarom zijn de meeste foamrollers ook uitgerust met bijzondere blokjes aan de oppervlakte. Op die manier stimuleert de foamroller een goede doorbloeding van de spieren.

Los van het opwarmen, masseren en doen herstellen van spieren kun je met foamrollers aan Yoga doen. En dat geldt niet alleen voor de gevorderde yogi maar ook voor de beginneling. De Sissel foamroller geeft je zelfs een oefeningenposter erbij. De Eyzo foamroller wordt geleverd met een Yoga mat erbij. Zo kun je beginnen aan iets nieuws. Uiteraard zijn deze ook voor de ervaren sporters.

Vibrerende foamrollers

De Pulseroll foamroller is de enige foamroller met een unieke vibrerende werking. Het stimuleert de spieren en de doorbloeding sneller en krachtiger. Echter is deze niet geschikt voor zwangere vrouwen en mensen met een bepaalde aandoening. Het beste is om eerst naar je huisarts toe te stappen voor advies. Het mag dan effectiever zijn dan de normale foamrollers. Maar er is een wezenlijk gevaar aanwezig bij deze type foamrollers. Met de normale foamrollers behaal je uiteindelijk hetzelfde resultaat.

Het prijskaartje

De normale foamrollers liggen allemaal in de buurt van EUR 50, -. En de meeste zijn uitgerust met een speciaal patroon van blokjes aan de oppervlakte. Deze zijn heel speciaal voor het behandelen van pijnlijke spieren of tegen vermoeidheid. Maar deze zijn ook goed voor het opwarmen van spieren voordat je aan een of andere sport gaat doen.

Nu heb je voor het gemak ook de optie voor een vibrerende foamroller. Bij deze hoef je niet eens echt te rollen want de vibraties doen hetzelfde. Effectiever en sneller, echter zijn deze niet voor eenieder bestemd. Zwangere vrouwen en mensen met een aandoening moeten het liever niet gebruiken. Tenslotte is de vibrerende foamroller ook aardig duur ten opzichte van de normale foamrollers.

Als je gezond en wel bent, biedt de vibrerende foamroller uiteraard uitkomst. Je hoeft niet zelf te gaan rollen met de foamroller. Het is gemakkelijker in gebruik en je kunt sneller het resultaat bereiken. Afhankelijk van je gezondheidssituatie en je portemonnee kun je dus de juiste keus maken voor een degelijke foamroller.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *