Doe je aan fitness of een duursport? Supplementen mogen niet ontbreken. Dankzij supplementen herstel je sneller en boek je meer progressie. Reden genoeg om eens te kijken naar de mogelijkheden die er zijn. Er moet wel worden aangegeven dat niet voor iedere sporter hetzelfde supplement geschikt is en het is natuurlijk ook niet per se noodzakelijk om supplementen te gebruiken. Indien je een uitgebalanceerd en gezond voedingspatroon hebt, dan hoef je in principe geen supplementen te nemen.

Eiwitshakes

Onder veel sportievelingen die aan fitness doen zijn eiwitshakes ongetwijfeld de bekendste supplementen. Dankzij eiwitten kunnen je spieren na het trainen goed herstellen, want je spieren hebben nu eenmaal eiwitten nodig om te kunnen herstellen nadat ze tijdens een training zijn ‘beschadigd’. Veel fitnessers drinken met regelmaat zo’n shake. Het herstel met supplementen, zoals met eiwitshakes werkt en daarom maken zoveel sporters er ook gebruik van. Er zijn diverse verschillende soorten eiwitten. Zo heb je soja-eiwit en wei-eiwit. Wil je geen melkproducten innemen, dan kun je het best kiezen voor soja-eiwit. Melkwei heeft als voordeel dat het snel wordt opgenomen en verteerd door het lichaam.

Naast eiwitshakes zijn er nog tal van andere artikelen verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan creatine. Dankzij dit supplement zal de omvang van je spieren toenemen. Je hebt voorts nog pre-workout supplementen. Zo kun je tijdens een training beter voor de dag komen. Al deze supplementen kun je voordelig online aanschaffen. Er zijn tientallen sites te vinden die deze supplementen aanbieden. Van Nederlandstalige sites tot Engelstalige sites.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *