Gastblog door Dewi Scheijbeler van CrossFit Vlissingen

 

Kijk voordat je gaat lezen eerst dit filmpje! heel inspirerend!

Als je mij drie jaar geleden had verteld dat ik in 2015 mee zou doen aan een gewichtheftoernooi dan zou ik je voor gek verklaren.

Ik gewichtheffen? No way! Ik werk met gewichten om fit te blijven en wat strakker in mijn vel te zitten maar zeker niet om zoveel mogelijk gewicht boven mijn hoofd te tillen. Dat was wat ik toen gezegd zou hebben.
Het laatste jaar ben ik meer in aanraking gekomen met gewichtheffen. Dat is een onderdeel van CrossFit dus daar kom je niet onderuit.

In eerste instantie dacht ik hier vrij licht over. Proberen die stang boven je hoofd op je schouders krijgen. Maar daar zit veel meer achter dan ik dacht. Zoals ik al eerder schreef is techniek natuurlijk erg belangrijk. Maar ook structureel trainen en doelen stellen horen bij het gewichtheffen.Nu kan ik eerlijk zeggen dat het gewichtheffen niet het favoriete onderdeel is van mij. Het is moeilijk, zwaar, het lukt niet altijd, je gaat niet zo snel vooruit als je zou willen en ga zo maar door. Maar ik wil goed zijn in CrossFit, gewichtheffen is een onderdeel daarvan dus ook daar moet voor getraint worden. En dat doe ik dan ook.
Toen de vraag kwam wie het leuk leek om mee te doen aan het Tovmasjan Weightlifting Invitational – een team toernooi voor CrossFitters gericht op gewichtheffen- mee te doen moest ik ook even nadenken.

Ten eerste omdat ik het gevoel heb dat ik in een team niet veel toe zal voegen. De gewichten die ik nu hef, dat is in zo’n toernooi niks. En ten tweede vanwege het feit dat ik me eigenlijk helemaal niet specifiek richt op gewichtheffen.
Wat heeft me uiteindelijk doen beslissen om wel in te schrijven? Het feit dat het een team toernooi is maakt veel uit. Het idee dat je het niet alleen doet, dat er een team achter je staat met advies en aanmoediging is erg fijn. Ook de ervaring van een toernooi is waardevol. Je leert hoe je met bepaalde omstandigheden om moet/kan gaan en hoe je dit in het vervolg anders zou kunnen doen. En wat ik ook altijd leuk vind aan dagen als deze is dat je nieuwe mensen ontmoet. Mensen die dezelfde passie delen!

Dewi Scheijbeler

Ook een gastblog schrijven? Lees hier meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *