Wanneer je sportief bezig bent op hoog niveau, let je natuurlijk ook op je voeding. Als bodybuilder weet je natuurlijk hoe belangrijk het is om op je voeding te letten en vooral op de verhouding van de macronutriënten, dit zijn de eiwitten, koolhydraten en vetten. Ondanks dat je dagelijks (gezonde) vetten nodig hebt, wil je ze ook weer niet te veel binnen krijgen. Vet levert namelijk de meeste calorieën, waardoor je dagelijkse energiebalans al snel positief wordt, waardoor je aankomt en dat is natuurlijk niet altijd de bedoeling.

Voordelen Airfryer ten opzichte van een frietpan

Veel sporters hebben daarom tegenwoordig een Aifryer in huis. Dit is een frietpan zonder olie. Een Airfryer gebruikt zoals de naam al doet vermoeden, hete lucht om voeding krokant en gaar te maken. je hebt maar één eetlepel olie per bereiding nodig. Hierdoor krijg je veel minder calorieën binnen dan met een reguliere frietpan. Een kleine portie friet uit de Airfryer bevat ongeveer 180 calorieën, terwijl een kleine portie friet uit een normale frietpan al gauw meer dan 450 calorieën bevat, dat is natuurlijk een heel verschil. Lees hier meer over de Airfryer en alle voordelen van het gebruik van een Airfryer in de keuken. Waardoor je al snel honderden calorieën minder binnenkrijgt. Wist jij namelijk dat slechts 100 ml frituurvet maarliefst 900 calorieën bevat?!

Een Airfryer is ook een oven

Een Airfryer is niet alleen ter vervanging van een frietpan, je kunt het apparaat ook als oven gebruiken. Hierdoor kun je er makkelijk en snel broodjes in afbakken of mini pizza’s in bereiden. Het gebruik van een Airfryer is heel eenvoudig en daarnaast erg snel. Het opwarmen van een grote oven kost veel meer tijd en stroom. Een Airfryer is daarom een goede en betrouwbare aankoop voor in de keuken. Wat je ook nog eens geld op de energierekening gaat besparen door de snele werking van de Airfryer.

Geen vette luchten meer in huis

Wanneer je frituurt in huis, ruikt al snel je hele huis dagen naar de frietpan. Dit is natuurlijk ook de reden dat veel mensen buiten of in de garage of schuur frituren. Dat is natuurlijk wel minder practiesch. Gelukkig geeft een Airfryer niet zoveel geur af, waardoor je het zeker in huis kunt gebruiken. Daarnaast blijft de lucht een stuk minder lang hangen en zal je ook geen vette muren krijgen door het gebruik van de Airfryer, wat bij een reguliere frietpan wel het geval is.

Een Airfyer in huis voor de gezondere maaltijden

Een Airfyer is dus Ideaal als je sportief bent en gezonder wilt eten en leven. Zeker voor bodybuiders en intensieve sporters die dagelijks hun voeding bijhouden is het ideaal om toch af en toe te kunnen genieten, zonder je schuldig te voelen. Het kan je veel calorieën, vetten en geld besparen. Daarnaast is een Airfryer eenvoudig in gebruik en kun je het ook makkelijk opruimen. Tegenwoordig zijn er vele aanbiedingen beschikbaar als je een Airfryer wilt aanschaffen. Kijk daarom eerst op de website voordat je er een koopt in de winkel. Zo kun je waarschijnlijk een Airfryer met korting kopen en wie wil dat nou niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *