Eiwitten zijn uitstekend geschikt om gewicht te verliezen of voor het verbeteren van sportieve prestaties. Aangezien mensen steeds meer eiwitten tot zich nemen, is het belangrijk om goed op te letten als je op zoek bent naar goede eiwitten. Vandaag de dag is er zoveel aanbod, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Waar houd je rekening mee bij de aankoop van eiwitten en is het überhaupt mogelijk om goedkoop eiwitten aan te schaffen?

Goede eiwitten dragen bij aan het spierstel in je lichaam
Eiwitten zijn belangrijk voor het spierherstel in je lichaam, dus is het van belang dat de eiwitten van uitstekende kwaliteit zijn. In proteïnepoeder zitten bijvoorbeeld veel eiwitten en deze zorgen ervoor dat je lichaam en spieren snel herstellen na een intensieve training. Proteïnepoeder is uitstekend geschikt voor het maken van eiwitshakes. Uiteraard let je bij de aankoop van proteïnepoeder op een goede prijs-kwaliteitverhouding. Je wilt niet onnodig veel geld uitgeven aan eiwitten.

Goedkoop eiwitten aanschaffen
Of je eiwitten goedkoop kunt kopen? Ja, dit is mogelijk. Dit realiseer je bijvoorbeeld door het gebruik van een Myprotein kortingscode. Kortingen kunnen op verschillende manieren verwerkt worden in je bestelling. Zo profiteer je bijvoorbeeld van een welkomstkorting als nieuwe klant bij My Protein. Natuurlijk kun jij je ook inschrijven op de online nieuwsbrief. Je bent dan als eerste op de hoogte van aantrekkelijke aanbiedingen.

Gebruik proteïnepoeder niet als maaltijdvervanging
Veel mensen kiezen ervoor om proteïnepoeder te gebruiken als maaltijdvervanging, maar dit is geen slim idee. In vis, kip en noten zitten bijvoorbeeld ook veel eiwitten die kunnen bijdragen aan het herstel van je lichaam na een intensieve training. Gebruik eiwitshakes daarom als aanvulling op je gewone maaltijden en zorg dat je je maaltijden eventueel aanpast als deze (te) vettig en/of ongezond zijn.

Let op het eiwitgehalte
Als je regelmatig sport, heb je ook meer energie nodig. Dit is ook van toepassing op de hoeveelheid eiwitten. Zowel de intensieve sporter als de dagelijkse atleet, kunnen aan hun dagelijkse eiwittenbehoefte voldoen door de inname van eiwitshakes. Het is van belang om het etiket goed door te nemen, zodat je uitstekend op de hoogte bent van de samenstelling en het eiwitgehalte. Wil je gewicht kwijtraken? Kies dan voor eiwitten met weinig koolhydraten en vet. Is het juist de bedoeling dat je aankomt? Zorg dan voor een goede combinatie tussen het aantal eiwitten, koolhydraten en vet.

Wil je succesvol sporten of trainen en daardoor gewicht verliezen of misschien juist spiermassa kweken? Goede eiwitten leveren daar een belangrijke bijdrage. Maak gebruik van bovenstaande tips en je gaat ongetwijfeld een sportieve periode tegemoet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *