Halterschijven bieden een goed work-out voor je lichaam, die je zowel in de sportschool als thuis kan gebruiken. De spiergroei wordt enorm opgebouwd met halterschijven, verder kan je verschillende fitnessdoelen realiseren. Zowel een professionele sporter als een beginneling kan gebruik maken van halterschijven. Voor verschillende sportactiviteiten kunnen halterschijven als uitdaging gebruikt worden. Je kan je fitness activiteiten een persoonlijke draai geven met de halterschijven. Er zijn verschillen soorten halterschijven te vinden.  In dit artikel vind je informatie over 5 halterschijven.

Rubber Coated Olympische schijf 50mm LIFEMAX

 

De Lifemax Olympische schijf is schijf met een coating van rubber, die stijlvol is ontworpen met een 50mm diameter. De rubbercoating is van hoogwaardig en duurzame kwaliteit, wat hem geschikt maakt voor commercieel gebruik.   Verder hebben ze vijf handgrepen waardoor deze multifunctioneel te gebruiken zijn. De discs zijn te vinden in verschillende gewichten, van 1,25kg tot 25kg.

Ze zijn stijlvol en hebben een multifunctioneel design. Ze zijn geschikt voor alle olympische bars met een diameter van 50mm. De duurzame kwalitatieve rubber coating maken het perfect voor gebruik in elke sportschool of home gym. De verschillende gewichten bieden ruime keuze, je beginnen met een lage gewicht en geleidelijk aan opbouwen. De gewicht weergave is zowel aan de onder- als bovenkant, dit maakt herkenning makkelijk.

Deze LifeMax schijf is echter niet gemaakt voor drops, overmatig droppen kan ervoor zorgen dat de schijven bij de handvaten breekt.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

SportPlus SP-WS-025-Vinyl Weight Set

 

Uit studies is gebleken dat krachttraining een positief effect heeft op de gezondheid als je het regelmatig doet. Behalve de spieren, worden ook de pezen, gewrichtsbanden en gewrichten getraind tijdens krachttraingen. Hiermee voorkom je blessures en de kans op het krijgen van blessures. Krachttraining werkt perfect om osteoporose en been breekbaarheid te voorkomen. Door krachttraining wordt namelijk botdichtheid verhoogd. Hierdoor kan je verlaging van je bloeddruk bereiken, je weerstand tegen insuline verminderen, diabetes en hart en vaatziekten voorkomen. Je kan ook je houding verbeteren en eventuele rugklachten verminderen doordat onevenwichtige spieren in evenwicht worden gebracht door krachttrainen.

De specificaties van de SportPlus zijn, het is een 25 kg set halterschijven. Deze dikke halterschijven kunststof biedt extra bescherming voor de vloer en is geluiddempend. Het materiaal waarvan deze gewichtsschijven zijn gemaakt is samengeperste cementvulling met daarom heen polyetheen plastiek als hulsel, de kunststof halterschijven worden zo goedkoper. Als je op zoek bent naar goedkope halterschijven dan zijn vinyl halterschijven de oplossing voor jou.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

DoYourFitness – Haltergewichten

Deze halterschijven zijn gemaakt van gietijzer. Het nadeel hiervan is dat ze tegen elkaar kletteren en dat ze snel beschadigen als ze contact maken met de grond, zoals bij het deadliften bijvoorbeeld. Daarom is er een rubberen coating, dit werkt als vloerbescherming.

De halterschijven zijn in diverse kleuren verkrijgbaar en bestaan uit 6 verschillende gewicht schijven. De gebruiksmogelijkheden zijn als volgt, de boring heeft een diameter van 30/31 mm en kan daarmee op alle gangbare halterstangen, zowel korte als lange halterstangen, Sz/Curl halterstangen, met ster of veer sluiting aangebracht worden.

De halterschijven zijn ideaal geschikt voor krachttraining op hoog niveau.  Men kan de halterschijven set compleet maken door een halterbank uit de DoYourFitness assortiment toe te voegen. Omdat er veel waarde gehecht wordt aan kwaliteit en functionaliteit, is bij de productie van de halterschijven of gewicht schijven uitsluitend hoogwaardige en gifvrije materialen gebruikt.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

Tunturi Halterschijf

In het assortiment van het merk Tunturi vind je halterschijven met verschillende gewichten voor thuis gebruik of voor sportscholen. Je kan de halterschijven ook combineren met andere gewichten bij het bestellen. Hiermee creëer je een unieke fitness tool voor jezelf.

Deze halterschijven zijn gemaakt van gietijzer materiaal, en is perfect te combineren voor een unieke gebruik. Het nadeel van gietijzer is dat ze tegen elkaar kletteren en dat ze snel beschadigen als ze contact maken met de grond, zoals bij het deadliften bijvoorbeeld. Dit maakt ze ongeschikt voor powerlifting en gewichtheffen. De schijven zijn voorzien van een sterke poedercoating, dit zorgt dat de verf niet losraakt. Het is geschikt voor dumbbell stangen en andere halterstangen met een boring van 30 mm. En het is perfect voor het versterken van jouw spieren.

Dit product heeft de volgende specificaties, het heeft een sleeve van 30 mm, de buitendiameter van de schijf is 32,4 cm. De dikte van de schijf is 3,1 cm.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

 Tunturi Olympische Halterschijf

 


De Tunturi is een ideale krachttrainingstool voor zowel thuis als de sportschool. Het komt in een set van 2 halterschijven, die elk een gewicht van 2,5kg hebben. Deze schijven voelen prettig in de handen vanwege het rubber materiaal waaruit het is gemaakt, je vloer zal ook geen schade ondervinden hieraan. Deze schijven kan je gebruiken aan een 50mm halterstang of gewoon los. Het heeft makkelijke handvaten voor los gebruik.

De voordelen van de Tunturi Olympische Halterschijven zijn, het zijn lichte schijven voor het verlengen van jouw spieren en verbetering van de doorbloeding. Ze zijn te combineren met zwaardere halter gewichten om meer spiermassa op te bouwen. Je kan ze met een halterstang gebruiken of gewoon los, het materiaal beschadigt je vloer ook niet.

De specificaties van dit product zijn, het heeft een sleeve van 50 mm. De buitendiameter schijf is 20,5 cm en de dikte is 2,9 cm. Het is een set van 2 halterschijven van elk 2,5 kg. met handgrepen. Het is gemaakt van gietijzer met een rubber beschermlaag.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

Meer informatie halterschijven

Wanneer je fit wil worden, of wil afvallen of gewoon wil trainen, maar weinig tijd maken het bezoeken van een sportschool moeilijk of onmogelijk? Dan kan je met de juiste middelen gewoon thuis trainen op je eigen snelheid en binnen de vertrouwde omgeving. Halterschijven bieden de kans om je spieren te trainen, zodat de spiermassa verder kan groeien. Hiermee kan je je fitnessdoelen snel bereiken. De belangrijkste criteria waar je op moet letten als je nieuwe halterschijven wilt kopen zijn, de diameter, het materiaal en het gewicht van de schijven. Het is ook goed om na te gaan of de schijven wel of niet op een halterstang kunnen, in case je in de toekomst halterstangen erbij wil nemen.

De standaard halterschijven komen in verschillende materialen, zoals gietijzer, rubber, kunststof. Meestal kunnen ze allemaal op een 30mm halterstang, dat ideaal is voor thuistrainen.

Indien je goedkope halterschijven prefereert dan zijn gietijzeren halterschijven de optie voor jou. De LifeMaxx, de DoYourFitness en Tunturi Halterschijf zijn de beste opties hierbij. Verder is de vinyl optie van Sportplus ook het proberen waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *