Een halterstang is een stang die wordt gebruikt voor krachttraining. In principe is een halterstang eigenlijk gewoon een staaf waar gewichten aan gehangen kunnen worden. De internationale term voor een halterstang is ook wel ‘barbell’. Deze halterstang zelf (dus zonder gewichten) is voor sommige mensen al een goed begin om de spieren te trainen: de losse stang kan tussen de 10kg en 30kg zijn. Er zijn verschillende soorten halterstangen op de markt, hieronder geef ik meer informatie over 4 halterstangen. Wil je halterstangen kopen, dan kan je een keuze maken uit deze 4.

SportPlus SP-WS-180-S – Halterstang

De SportPlus halterstang is massieve staf gemaakt uit chroom, het heeft ook een veersluiting. Het is 180cm lang en een doorsnede van 30mm. Het weegt ca. 10kg. De veersluiting zorgt voor een ferme sluiting in tegenstelling tot bouten. Deze kunnen afbreken of trillen los bij een halterstang met gewichten, waardoor je de sleeves constant opnieuw moet vastdraaien met een grote inbussleutel. Verder is de afwerking van een halterstang in de eerste plaats een kwestie van smaak is. De roestvaste staal zorgt ervoor dat je halterstang daarmee altijd vrij van roest zal zijn en een echte RVS stalen stang zal ook niet gaan afbladderen zoals iedere stang die gecoat is wel zal doen (of dit nu chroom of zwart is). Verder heeft het een gekartelde grip voor de greep zowel links als rechts.

 

Deze halterstang biedt de perfecte oplossing voor het toevoegen van een uitdaging aan je krachttrainingen. Je kan vele voordelen overhouden van krachttrainingen, je kan weerstand tegen insuline tegengaan, diabetes voorkomen, je bloeddruk op peil houden.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

Olympische Halterstang Focus Fitness – EZ Curlstang

Oorspronkelijk bekend als een Dymeck curling bar, naar de uitvinder Lewis G. Dymeck, is de EZ (“easy”) curlstang een variant van de halterstang die vaak wordt gebruikt voor biceps curls, rechtopstaande rijen en liggende triceps extensions. Door het gebogen profiel van de stang in het greep gebied kunnen de polsen en onderarmen van de gebruiker een neutralere, minder achteroverliggende positie innemen. Dit vermindert het risico op herhaalde stressblessures bij deze oefeningen. Echter, bij het uitvoeren van de biceps curl, voorkomt het gebruik van een EZ curlstang volledige contractie van de biceps – die alleen kan optreden als de pols volledig gestrekt is – en kan dus een minder effectieve oefening blijken te zijn.

De EZ Curlstang is meer een fitness stang dan een olympische halterstang. Een olympische halterstang heeft specifieke maten en gewichten. Voor de mannen is een olympische halterstang 2.20 meter met een eigengewicht van 22kg. Voor vrouwen is de olympische halterstang 2.01 meter met een eigen gewicht van 15kg.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

Tunturi Halterstang – Tricepstang

Als je een snelle en gemakkelijke training van je triceps wil, dan is de Tunturi de beste halterstang voor jou. Je krijgt een optimale en stevige grip met de twee handvaten van de Tunturi tricepstang. Je kan aan het uiteinde van de halterstang halterschijven naar jouw keuze vastmaken voor een ultieme training. Het grootse voordeel die deze halterstang biedt is training van de triceps. Als je beide armen tegelijk wil trainen kan je twee halterstangen aanschaffen.

Het is geschikt voor lichte en zware 30 mm. halterschijven. De specificaties van dit product zijn als volgt, de lengte van de halterstang is 88 cm, het heeft een diameter van 30mmen een gewicht van 10 kg. Het kan tot maximaal 100 kg aan gewichten belast worden. Het komt met 2 schroefsluiters. De Tunturi is gemaakt van metaal met een chroom afwerking.

De schroefsluiting kan een nadeel zijn, deze kunnen namelijk afbreken of trillen los bij een halterstang met gewichten, waardoor je de sleeves constant opnieuw moet vastdraaien met een grote inbussleutel. Verder is de afwerking van een halterstang in de eerste plaats een kwestie van smaak is. Iedere stang met een coating kan in de loop van tijd afbladderen (of dit nu chroom of zwart is).

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

Somultishop Halterstang met dumbells

 


De Somultishop halterstang is een ergonomische curl bar met anti-slip geribbelde grepen en ster schroefdoppen. Dit staafje is verchroomd en gekarteld. De vingergrepen aan de halterstang zijn cross-gekarteld, dit voorkomt wegglijden van de handen tijdens de training. De halterstang heeft twee robuuste trapeziumvormige schroefdraden, voor een veilige montage.

Het komt samen met halterschijven van robuuste, grond-vriendelijke plastic behuizing, je krijgt geen vervelend gerammel van gewichten. Je krijgt in totaal 8 halterschijven, waarvan een paar een gewicht van 0,5 kg hebben en een diameter van ongeveer 13 cm en dikte van 2,5 cm. Een paar heeft een gewicht van 1.25kg en een diameter van 18cm met een dikte van 2,8cm. Een paar heeft een gewicht van 2,5kg en een diameter van 22cm met een dikte van 3,85cm. Een paar heeft een gewicht van 5kg en een diameter van 26cm met een dikte van 4,8cm. Samen hebben ze een gewicht van 23,5kg.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

Meer informatie halterstangen

Ga je een halterstang kopen dan kan je het best op een aantal kenmerken letten, wil je een goeie halterstang kopen. Ten eerste moet je weten wat de voorwaarden voor een olympische halterstang is, indien je weightlifting wil doen gericht op de olympische spelen. Daarna moet je eigenschappen van de halterstang nagaan, wat voor greep heeft het? Biedt het voldoende grip? Wat voor sleeves werken beter? Lagers, bussen, bouten, veerringen? Verder moet de afwerking van de stang ook lang mee.

Dan heb je de greep van halterstang, waar zitten de kartels voor de grip? Hoe zijn deze gemaakt? En wat voelt goed voor jou? En dan heb je de sleeves waaraan je de gewichten vastmaakt, deze kunnen lagers, bussen, bouten of veerringen zijn. Bussen werken uitstekend en zijn goekoper zonder dat je high-end hoeft te gaan. Maar, lagers zijn beter, je betaalt niet zomaar meer geld.

Na in achtneming van bovenstaande is de Sportplus aan te bevelen voor fitness doeleinden, het heeft een lengte 1,80 meter, met een eigengewicht van 10kg. Het heeft een gekartelde grip voor de greep, en de gewichtsschijven kunnen middels veersluiting vastgemaakt worden aan de stang. 1 minpunt is de chroom afwerking, maar bij voorzichtig gebruik kan dit lang meegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *