Sporten is zonder meer een leuke aangelegenheid en goed voor de gezondheid. Bovendien word je er vrolijk van, in het bijzonder wanneer je samen met anderen bezig bent. En toch is het belangrijk om van tijd tot tijd na te gaan hoe het is gesteld met je gezondheid. Ondanks sporten gezond is voor lichaam en geest, kan te veel sporten wel schadelijk zijn. Indien er sprake is van te veel of op een verkeerde manier sporten, kun je natuurlijk terecht bij jouw arts. Echter kun je zelf ook bepaalde zaken nagaan omtrent je lichaam, om zodoende tijdig een probleem met jouw gezondheid te ontdekken. Een van de zaken die belangrijk is bij het sporten, is bijvoorbeeld jouw hartslag. Hoe je die onder controle houdt? Simpel en gemakkelijk door het te meten met een goede hartslagmeter.

Wat is een hartslagmeter?

De hartslagmeter is uiteraard voor het meten van je hartslag. Zo kun je te allen tijde checken indien jouw hartslag normaal is. Afhankelijk natuurlijk van de staat waarin je je bevindt. Zo is je hartslag anders in rust, weer anders tijdens het sporten en ook weer anders na het sporten.

Wahoo hartslagmeter

Op de eerste plaats staat deze leuke van het merk Wahoo. Prima prijs-kwaliteit verhouding voor een hartslagmeter die je kunt gebruiken tijdens het sporten. Het resultaat van de metingen kun je middels een app bekijken op mobiele apparaten van zowel Apple als Android. 

Voordelen

Nadelen

Alles overwogen is deze hartslagmeter een prachtige waarmee je ook calorieverbranding kunt nagaan middels apps. Deze apps kun je installeren op Apple en Android apparaten. Evenals op ANT+ apparaten, de smartwatch dus. Het zit heel comfortabel en je kunt hem bij diverse sporten aandoen en gebruiken. Verder kun je het betrekken tegen een zeer aantrekkelijke prijs.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

Garmin run hartslagmeter

De tweede plaats is voor deze rode hartslagmeter van het merk Garmin. Het is ontworpen voor het monitoren van de hartslag bij het lopen of hardlopen. Verder is het ontwerp bestemd voor het monitoren van de hartslag via een smartwatch. Handig voor tijdens het sporten.

Voordelen

Nadelen

Deze hartslagmeter van Garmin is alles overziend echt voor de hardlopers ontwikkeld om hun hartslag te kunnen checken op hun smartwatch. Verder kunnen atleten die aan hardlopen doen, hun stappen efficiënter maken. De Garmin app meet namelijk ook hardloop gerelateerde zaken ter verbetering van jouw manier van hardlopen.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

Garmin TRI hartslagmeter

Op plek nummer drie staat deze mooie van eveneens Garmin, waarbij de sporter het bij meerdere sporten in staat is toe te passen. Een van deze sporten is zwemmen. Met behulp van je smartwatch kun je dan jouw hartslag altijd monitoren. Garmin werkt met ANT+ technologie. Met deze hartslagmeter kun je dan ook tijdig ingrijpen in geval van nood.

Voordelen

Nadelen

Deze hartslagmeter is uiteindelijk vooral voor zwemmers interessant. Daar de Garmin run en Wahoo hartslagmeters deze optie niet bieden. Desalniettemin is de Garmin TRI niet de goedkoopste. Verder biedt deze dezelfde mogelijkheden als de Wahoo en Garmin run bieden aan hardlopers. Zeker een aanrader voor de triatleet.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

Medicca hartslagmeter

Plaats nummer vier is voor deze hartslagmeter van het merk Medicca. Met deze hartslagmeter wordt niet alleen je hartslag maar ook het zuurstofgehalte van je bloed. Beslist een goede voor het monitoren van je gezondheid. Echter niet voor tijdens het sporten.

Voordelen

Nadelen

De Medicca hartslagmeter is tenslotte zeker een goede vanwege het feit dat het levensreddend kan werken. Dit hangt samen met de optie van zuurstofgehalte van het bloed kunnen meten. Verder krijg je de gemeten waarden meteen te zien op het OLED-scherm. Aan de andere kant is het niet bestemd voor metingen tijdens het sporten. Maar meer voor na het sporten. In de zorg is het zeker een must.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

Saturatiemeters EU hartslagmeter

Deze hartslagmeter van het merk Saturatiemeters EU tref je aan op de laatste plaats. Deze meet naast de hartslag ook het zuurstofgehalte in je bloed. Zeer zeker handig voor het monitoren van de gezondheidstoestand van patiënten. De meting geschiedt via de vingertop.

Voordelen

Nadelen

De hartslagmeter van Saturatiemeters EU is al met al zonder meer een goede voor in de zorgverlening. Minder is dat het geen CE-certificering draagt. Maar je kunt long- en hartpatiënten zeker hiermee bijstaan en hun toestand monitoren. Echter is het niet geschikt voor tijdens het sporten. Wel voor sporters die aan bergbeklimmen doen of marathonlopen.

Specificaties:

Voordelen:

Nadelen:

Bekijk meer informatie & prijs

Bekijk meer informatie hartslagmeter

Het doel van de hartslagmeter

Er zijn verschillende hartslagmeters te krijgen voor verschillende prijzen. Afhankelijk van het doel waarvoor je een hartslagmeter nodig hebt, bepaal je welke type het best voor je is. Heb je eentje nodig voor tijdens het sporten? Dan kun je wellicht kiezen voor eentje welk je kunt aandoen en gebruiken bij het sporten. Je kunt dan via apps en smart apparaten continu monitoren hoe het zit met je hartslag. Deze mogelijkheden heb je met de Wahoo en Garmin hartslagmeters.

Heb je echter te maken met gezondheidsklachten waarbij jouw hartslag onder toezicht gehouden moet worden, dan is wellicht het best om te hebben een saturatie/hartslag meter. Niet alleen de hartslag wordt gemeten maar ook het zuurstofgehalte. Zo kun je snel ingrijpen in geval van problemen met jouw hartslag en zuurstof niveau van het bloed. Zeker handig in de zorg en je ziet het resultaat meteen op het scherm van de meter. Bovendien is het gemakkelijk in gebruik want je plaatst deze meter simpelweg aan de vingertop.

Welke sport?

Jouw keuze voor een hartslagmeter zal beslist ook afhangen van welke sport je beoefent. Zo biedt de Garmin run mogelijkheden aan hardlopers voor het monitoren van hun hartslag. En helpt het ook met het verbeteren van het hardlopen. Want het meet naast je hartslag ook hardloop gerelateerde zaken.

Hetzelfde geldt ook voor de Wahoo, maar met mogelijkheden ook voor tijdens fitnessen en het meten van aantal calorieën verbrand. Afgezien van het meten van hartslag kun je tevens erachter komen hoeveel calorieën je verbrand hebt. Zo kun je evalueren indien je wel effectief hebt gesport of als je een volgende keer aanpassingen moet brengen aan je routine.

Aan zij die aan watersport doen is ook gedacht van de Garmin TRI is speciaal voor de triatleet ontworpen. En hiermee kun je ook metingen verrichten wanneer je het zwemmen aan het oefenen bent. Los van de mogelijkheden voor tijdens het hardlopen en het wielrennen.

Ga dus goed na welke sport jij beoefent en dus welke hartslagmeter het best bij jou past.

Compatibiliteit

Hartslagmeter kopen? Let vooral op bij de aanschaf hoe de hartslagmeter werkt en hoe de gemeten resultaten gepresenteerd kunnen worden. De Saturatiemeters EU en Medicca hartslagmeters zijn elk voorzien van een schermpje waarop je meteen de resultaten kunt aflezen.

De Wahoo en Garmin hartslagmeters werken daarentegen met apps en presenteren gemeten waarden via smart apparaten. Zo is de Wahoo hartslagmeter compatibel met een aantal Apple-producten en met Android apparaten. Evenals met smartwatches, ANT+ compatibel dus.

Terwijl de Garmin hartslagmeters niet werken met bluetoothverbindingsmogelijkheden. Alleen met ANT+ technologie. Je zult je smartphone of tablet dan moeten voorzien van een ANT+ adapter. Of een smartwatch moeten aanschaffen indien nog niet beschikt over eentje. Komen er dan toch nog extra kosten bij naast de aanschaf van de hartslagmeter. Informeer jezelf grondig over de hartslagmeters en hoe die werken. Zodat je de juiste kiest en niet onnodig geld uitgeeft.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *