Het is voor onze huid altijd een verademing wanneer die de juiste behandeling krijgen. De huid moet door de dag heen wel heel wat incasseren en wordt in de avond gewerkt aan het herstel van de beschadigingen. Ook zijn de invloeden van factoren als stof en zweet er in veel mindere mate aanwezig. De ideale tijd dus om een nachtcrème aan te brengen. De huid wordt hiermee aardig geholpen bij het herstel en biedt zo een nachtcrème altijd wel een apart en fris gevoel.

Geef de huid de kans om te herstellen

In de avonduren vindt zich een ware ommekeer plaats in ons lichaam en wordt er veel gedaan om beschadigingen te herstellen. Dat geldt ook voor de cellen van de gezichtshuid en moet het lichaam dan wel alle ruimte krijgen om het herstel zo goed als mogelijk uit te kunnen voeren. Vocht is daarbij belangrijk omdat het de huid soepel laat en rimpels bijvoorbeeld niet de kans geeft om snel de kop op te steken. Veel nachtcrèmes bevatten dus hydraterende elementen die de huid meehelpen om door de nacht heen soepel te blijven. In de ochtenduren na het opstaan, is dat ook te merken aan de zacht aanvoelende huid. Het is aangeraden om aansluitend een dagcrème te gebruiken om de beschermende werking voor de huid voort te zetten. Naast de hydraterende elementen, zijn er ook andere stoffen zoals vitaminen in zo een nachtcrème aanwezig. Die bevorderen de aanmaak van nieuwe huidcellen en gaan de ouderdomsverschijnselen tegen.

Het is uiteraard ook bij het uitkiezen van een nachtcrème belangrijk, dat er rekening gehouden wordt met het type huid en andere bijzonderheden zoals allergieën. Advies bij de aanschaf is daarbij wel op zijn plaats. De meeste merken komen altijd met een uitgebreide beschrijving van de werking van hun product en de groep waarvoor het geschikt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *