Je bent je spieren aan ’t kweken en je denkt eraan om je spiermassa in een paar weken te laten groeien. Dit kan op een paar manieren en één van ze is om anabolen te gebuiken. We hebben allemaal weleens van steroïden gehoord en ’t wordt niet altijd in een goed daglicht geplaatst. We weten dus dat ’t niet bepaald goed is voor ’t lichaam. Het gebruik ervan komt met een aantal risico’s. Voordat je begint ermee moet je natuurlijk alles te weten komen erover. Hier een paar tips om anabolen op een veilige manier te gebruiken.

  1. Gebruik geen anabolen als je jonger bent dan 21.

Je lichaam is nog niet klaar met groeien en ’t maakt vanzelf veel testosteroon aan. Anabolen innemen is dus niet alleen onverstandig maar ook onnodig. Daarnaast kan ’t je groei stagneren en zelfs stoppen. Het is dus belangrijk om ver weg te blijven van kunstmatige hormonen als je groeiende bent.

  1. Controleer als je gezond genoeg bent om anabolen te gebruiken.

Voordat je begint met steroïden is het belangrijk om eerst naar je huisarts te gaan en je lever, nieren en bloed te laten controleren. Als je een roker bent, veel alcohol drinkt of zelfs drugs gebruikt is ’t zeker geen goed idee om dat te paren met steroïden.

  1. Niet zomaar beginnen met steroïden.

Als je begint met anabolen is het belangrijk om een gezonde levensstijl te hebben. Dat betekent dat je traint, weet wat je eet en goed voor je lichaam zorgt.

  1. Gebruik nooit te veel.

Dat klinkt logisch natuurlijk, maar het is heel erg belangrijk. Teveel gebruik van steroïden kan een zeer negatieve werking hebben op je lichaam. Het is de bedoeling dat je spieren een beetje groeien en niet dat je problemen krijgt aan je lever of hart-en vaatziekten oploopt.

Als je je aan deze regels houdt is de kans kleiner dat er iets zal misgaan.

5. Probeer eerst natuurlijke alternatieven

Tegenwoordig zijn er ook natuurlijke alternatieven die een vergelijkbaar effect kunnen geven zoals ecdysteroïden. Ecdysteroïden zijn erg populair vanwege de anabolen eigenschappen en komen bijvoorbeeld voor in turkesterone supplementen. Hiermee behaal je de voordelen van steroïde zonder de androgene nadelen die hier normaliter mee gepaard gaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *